Du er her: Forsiden Hvalpelegetøj

Hvalpelegetøj

Hundehvalpe er helt fantastiske, sjove og nuttede pelsklumper. Deres energiniveau svinger konstant mellem 0 og 100, og det er en fornøjelse at se dem tumle rundt og hygge sig med alt, hvad man præsenterer dem for.

Nyt legetøj er et hit næsten hver gang, og vi kan bare ikke lade være med at give dem nyt. Det eneste problem er, at der lige under alt den lækre hvalpepels sidder et sæt rigtig skarpe hvalpetænder, og hunden bider i alt! Der skal derfor masser af nyt, sjovt og spændende legetøj til, og det kan du finde lige her.

« 1

Hvad er godt hvalpelegetøj?

Hvalpelegetøj kan være rigtig mange forskellige ting og ligner langt hen ad vejen helt almindeligt hundelegetøj. Den tydeligste forskel ligger i størrelsen, som jo selvsagt ofte er noget mindre. Vi giver altså vores hvalpe legetøj, der passer til dem. 

Små hundehvalpe kan ikke gabe over kæmpestore stykker legetøj eller bære tunge ting særlig langt. Derfor er det meste hvalpeudstyr og hvalpelegetøj næsten kun den halve størrelse af normalt hundeudstyr og hundelegetøj. Hvalpelegetøj er også tit lavet af blødere materialer, der er nemmere for hvalpen at få fat i, og som hvalpen ikke ved et uheld kommer til at knække sine små hvalpe tænder på.

Hvalpe bider i alt!

Hvalpe bruger deres tænder til alt, og hvalpe bider derfor også rigtig meget, inklusiv i vores hænder. Her er det vigtigt at træne bidehæmning med hvalpen lige fra starten af. Hver gang hvalpen bider, eller kommer til at strejfe dine hænder med sine tænder, laver du straks en høj, forskrækket lyd, trækker hænderne til dig og stopper med at lege et øjeblik, præcis ligesom dens søskende også gør, når det blev for vildt. Så lærer hvalpen hurtigt, at legen stopper, hvis den bider, og det er jo ikke sjovt.

Det er vigtigt, at hvalpen lærer bidehæmning hurtigt, for når den skal til at skifte tænder, så klør gummerne rigtig meget, og hvalpen bider derfor endnu mere! Lærer du din hvalp at bide i legetøj i stedet for, kan du finde mange spændende slags hvalpelegetøj med sjove overflader og masser af små dupper eller børster, der masserer gummerne. Hvalpe der bider er måske søde nok, men når de bliver voksne, skal de have lært ikke at bide for sjov.

Hvornår skifter hvalpen tænder?

En hvalp skifter tænder én gang i sit liv. Deres hvalpetænder er deres mælketænder, og de falder ud lidt efter lidt, når hvalpen er mellem 4 og 6 måneder gammel. Det er her gummerne virkelig klør, og din hvalp vil være ekstra strid med at bide i alting.

Sørg for at den har masser af nyt og spændende legetøj at bide i og husk dig selv på, at det heldigvis går over igen, når alle tænderne er skiftet!

Hvornår er min hvalp blevet voksen?

Selvom din hvalp langt fra er voksen, når den har skiftet sine tænder, kan du sagtens begynde at give den almindeligt legetøj til voksne hunde herefter. Selvfølgelig skal du stadig tænke på størrelsen, men det gælder hele livet, da der jo er stor forskel på hundes størrelser. Små hunde er færdigudvokset før de store, men som tommelfingerregel er de cirka den højde over skulderen, som de bliver omkring et-årsalderen. De vil dog stadig opføre sig som store hvalpe længe derefter. 

Sørg for at give din store hvalp masser af sjovt legetøj, så den bliver stimuleret og aktiveret. En hund, der keder sig, er næsten umulig at leve med, specielt mens den er ung og fyldt med energi. Det er også en rigtig god idé at præsentere hvalpen og den unge hund for forskellige slags legetøj i sjove former og med forskellige lyde, så den ikke bliver forskrækket over noget, den ikke har set før i fremtiden.

Find en masse sjovt og spændende hundelegetøj og udfordrende hundespil her på siden!