Du er her: Forsiden Sansemåtter

Sansemåtter

En sansemåtte er en lille måtte lavet af for eksempel hård eller blød PVC. Den er dekoreret med små bump eller mønstre. Hvis du har en hund, er det et must, at du også har en sansemåtte, især hvis den er hvalp hvor den lærer en masse nye indtryk at kende. En sansemåtte er nemlig en god og let måde at stimulere din hund på. Så får den både bedre fysisk motorik, men den får det faktisk også bedre mentalt.

Her på siden kan du se Canems store udvalg af sansemåtter i et væld af forskellige farver og materialer. Så kan du nemt finde én eller flere sansemåtter, som passer perfekt til din hund.

Din firbenede ven vil helt sikkert takke dig, hvis du klikker en sansemåtte hjem med din næste bestilling. 

Derfor er en sansemåtte utrolig vigtig

Hunde har brug for utrolig meget stimulering. Det gælder både fysisk og mental stimulering. 

Hvis de ikke får mental stimulering, begynder de hurtigt at kede sig. Det kan faktisk have meget alvorlige konsekvenser. En hund, som ikke bliver aktiveret ordentligt, kan blive stresset og ked af det. Det kan føre til, at din hund bliver indelukket og mut. 

En sansemåtte er med til at aktivere din hund. Når din hund går ovenpå en sansemåtte, vil den blive udfordret i at gå på forskellige underlag. Det er derfor rigtig populært at bruge sansemåtter til små hvalpe. Det styrker nemlig deres balance og generelle motorik. 

En bedre motorik fører til bedre selvtillid, og du vil opleve at have en hund, som er langt mere modig og nysgerrig på verden. 
Når en hund bliver udfordret fysisk på den måde, vil den automatiske også skulle tænke mere over tingene. Det betyder, at den også bliver stimuleret mentalt. 

Hvor mange sansemåtter skal min hund have?

Det kommer faktisk helt an på, hvad du har tænkt dig at bruge dem til. 

Hvis du bare ønsker, at din hvalp skal få en fornemmelse for forskellige materialer og underlag, kan det være nok bare at købe en enkelt sansemåtte. 

Mange sansemåtter kan dog sættes sammen, så du kan skabe en stor sansemåtte. Du kan altså vælge at købe flere sansemåtter, hvis du gerne vil skabe et stort underlag, som din hund kan gå rundt på og undersøge. Det kan være en fordel at have en stor sansemåtte, da hundens proprioceptorer bliver aktiveret, når den går rundt på måtten. 

Hvilken sansemåtte skal jeg vælge?

Du kan for eksempel vælge mellem blød og hård PVC. Begge typer har forskellige fordele, så det er meget en smagssag. Den hårde pvc er naturligvis lidt hårdere at gå på, så hvis din hund har følsomme poter, kan det være en god idé at vælge den bløde version. Hvis du mikser din måtte med blød og hård PVC udfordre du hundens sansemotoriske nervesystem. Derfor er sansemåtter især populære til hvalpe helt ned til 3 ugers alderen hvor de begynder at bevæge sig rundt.

Hvis du gerne vil sætte flere sansemåtter sammen, anbefaler vi, at du køber sansemåtter i forskelligt materiale. Du kan også købe sansemåtter i forskellige farver samt forskellige former og mønstre. 

Når din hund går på skiftende underlag, vil den blive udfordret og aktiveret endnu mere. Så det er en fordel at have forskellige slags måtter, som hunden kan udforske.

Sådan passer du på din sansemåtte

Når din sansemåtter ankommer, kan du godt risikere, at den er lidt bukket. Men det gør altså ikke noget – den retter sig nemlig automatisk ud igen, når den har ligget på gulvet i lidt tid. 

Måtterne vil naturligvis blive beskidte i takt med, at de bliver brugt. Hvis de trænger, vasker du dem bare med lidt varmt vand. Skidtet ryger hurtigt af. Hvis den er meget beskidt med snavset fra poterne, kan det dog være nødvendigt at skrubbe snavset af med en børste. 

Sansemåtter kræver i det hele taget ikke særlig meget vedligeholdelse. 

Vi har et stort udvalg af sansemåtter

Vi stræber efter at have et stort udvalg af sansemåtter, så du altid kan finde en, som du kan lide. De kan sættes sammen, så du selv kan bestemme størrelsen på din måtte. 

Vi ved godt, at forskellige hunde kan lide forskellige ting. Derfor kan du købe mange forskellige sansemåtter hos os. Formerne og farverne varierer. Nogle har for eksempel runde cirkler, mens andre er dekoreret med noget, som minder mere om firkanter. 

Du kan helt selv bestemme, hvilken slags du er mest interesseret i og sansemåtterne kan du bruge både til hunde og børn, de er nemlig opnået en meget skrap certificering som også er godkendt til børn.