Du er her: Forsiden Hunde i varmen

Nedkøling af hunde i varmen

Hunde kan, ligesom mennesker, også få det for varmt. Når den danske sommer kommer og solen rigtig brænder, og du selv har det varmt, så skal du også regne med, at din hund har det for varmt. Din hund kan ikke selv tage et koldt brusebad, skifte tøj eller vifte sig selv med et blad. Det er derfor dit job at hjælpe din hund med at blive nedkølet og have det godt, og det kan du gøre med disse produkter til nedkøling af hunde i varmen.

Er det nødvendigt at købe produkter til det?

Det korte svar er sandsynligvis et ja. Hvis ikke du har en sø i baghaven eller har et hus direkte ud til vandet, så kan det godt være svært for din hund at regulere dens egen kroptemperatur på varme dage.

Det er ikke altid nok at ligge i skyggen, på kolde fliser eller at drikke koldt vand. Din hund har brug for mere hjælp fra dig. Din hund har, som sagt, ikke mulighed for at skifte tøj, som du kan, og den er påklædt sin pels hele året rundt.

Bestemte hunderacer er bedre artet til kolde klimaer end varme, og de har det derfor ekstra svært i varmen og i solen. De har brug for mere hjælp til nedkøling, end du måske lige er klar over. Det er selvfølgelig også vigtigt, at man sørger for at lufte hunden i de timer, hvor solen er svagest, så man ikke udsætter den for ekstra varme.

Hvad skal du vælge?

Du kender din hund bedst, og du har derfor også de bedste forudsætninger for at købe det rigtige produkt til din hund. Vi tilbyder et hav af forskellige produkter, så der er en god mulighed for at købe til alle hunde og deres behov.

Hvis din hund i forvejen ikke er glad for vand, så er det måske ikke ideelt at købe noget, som sprøjter med vand eller en lille hundepool. Det er i stedet for bedre, at man går efter noget, som hunden kan have på, spise eller ligge på i stedet for. Det afhænger meget af hunden selv, hvilken race hund du har, og hvad er den godt kan lide.

Hvor skal jeg placere det?

Det er meget forskelligt, hvor man ønsker at placere ens nye nedkølingsprodukter. Vi tilbyder både produkter, som din hund kan nyde indenfor og udenfor. Visse produkter er selvfølgelig ideelle at have udenfor, da det inkluderer en del vand. Det vil de færreste have indenfor i stuen.

Der findes også en del muligheder, som din hund kan løbe frem og tilbage med i løbet af dagen. Nedkølingen kan nemlig også foregå gennem lidt leg.

Vi tilbyder også produkter, som I kan have med på farten, hvis I skal på dagsudflugter. Det kan nemlig være dejligt for din hund at have noget nedkølende med, hvis den ligger bag i bilen, når I kører afsted.

Nogle produkter kan også hjælpe din hund med at holde temperaturen nede i de varme nætter. Det er nemlig ikke kun i solen og i dagstimerne, at din hund kan have det varmt, men også om natten, når temperaturen er højere end normalt.

Hvad kan jeg ellers gøre?

Noget af det vigtigste er selvfølgelig at sørge for, at din hund har koldt vand tilgængeligt hele tiden. Ligesom du skal drikke mere vand i varmen, så skal din hund også. Vandet kan dog hurtigt blive lunken eller varmt, og det mister derfor dele af dens effekt.

Vi tilbyder heldigvis forskellige muligheder for at nedkøle din hunds vand, så det holder så koldt i længere tid. Det er dog stadig vigtigt, at du løbende tjekker, at din hund har nok vand, og at det stadig er koldt.