Hunden er menneskets bedste ven og bringer en masse lykke ind i de fleste familiers liv. Derfor er det også kun på sin plads, at den har sit eget sted i huset. For mange hunde er det deres hundeseng. Nogle har både en kurv, et tæppe eller en pude, mens andre hunde foretrækker at sove på gulvet eller ved hoveddøren. Der er mange muligheder, og efterhånden er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for sovemuligheder for din hund.

Fælles for alle er dog, at de har brug for et sted at kunne trække sig tilbage for at sove og slappe af. Hunde bruger mange timer i døgnet på at sove, især når man er taget på arbejde. Leder du efter den perfekte seng til din hund, men er du stadig lidt i tvivl, så læs videre her. Her er samlet en række gode spørgsmål, du højst sandsynligt har spurgt dig selv inden, du begyndte at kigge efter hundeseng.

Hvorfor er det nødvendigt med en hundeseng?

Du har måske spurgt dig selv, hvorfor din hund overhovedet har brug for en hunde seng. Især hvis din hund er fint tilfreds med det kolde trægulv, kan det virke lidt ligegyldigt med en kurv eller seng. Til dét, er det vigtigt at huske netop, hvor lang tid din hund sover om dagen. Det bruger det meste af dagen, når du er væk på arbejde på at ligge og hvile sig. Og selvom den sagtens ville kunne klare sig ved at ligge på måtten ved hoveddøren, er det mere komfortabelt med noget blødere. Et godt tæppe ville for mange hunde endda være nok.

Men en seng eller en kurv vil  dog være mest optimal, da den får sit eget frirum. Altså et sted, den kan trække sig tilbage og slappe af. Derfor er det også vigtigt ikke at forstyrre din hund for meget, når den ligger i kurven, så den ved, at den altid kan trække sig tilbage og være sikker der. Enmadras til hund kan derfor betyde tryghed for mange hunde.

Hvor stor skal en hundeseng være?

Hundesenge varierer naturligvis i størrelse og former, lige præcis som hunde også gør. Derfor skal du ikke bekymre dig om ikke at kunne finde en seng til lige netop din hund. Størrelsen på sengen afhænger naturligvis også af, hvilken hund du har. Er det en labrador skal den nok ikke have en lille kurv, hvor kun dens bagkrop kan være. Her er det dog ikke mindst også vigtigt at notere sig, hvordan din hund sover, da det kan give en idé om, hvor meget plads den skal bruge. Nogle hunde med separationsangst foretrækker mindre senge, da det giver dem en større tryghed. En mere selvstændig hund vil sagtens kunne klare en stor og åben kurv, hvor der er plads til at brede sig ud.

Derudover er det også vigtigt at kigge på, hvor meget plads, du har i hjemmet. Naturligvis skal din hund have en seng, der matcher dens størrelse, men ønsker du at gå all-in med en kæmpe hundekurv, så bør du også overveje, om der er plads til det. Hav dog din hunds komfort i tankerne først. Er det en hvalp, du leder efter en hundeseng til, er det vigtigt ikke at købe en for stor seng, da den ikke vil føle sig tryg med så meget åben plads. Den er vant til at ligge tæt sammen med resten af kuldet og foretrækker derfor en mindre seng. Det bliver dog hurtigt dyrt, hvis du skal købe ny seng hver gang hunden vokser sig betydeligt større. Du kan derfor fylde kurven op med puder og tæpper, så den ikke føles så åben og stor.

Hvilket materiale skal hundesengen være af?

Når det kommer til at kigge efter, hvilket materiale din hundeseng eller hundekurv skal være af, er det først og fremmest vigtigt at fokusere på, at det skal være praktisk. En hundeseng kan nemt blive beskidt over tid og har derfor behov for nemt at kunne blive gjort ren. Er det en hundekurv, du leder efter, er det derfor en god idé at kigge efter noget i plast, da det holder længe og hurtigt kan gøres rent. Hundesenge, -madrasser og -puder er nemmest at gøre rene, hvis de er lavet af nylon eller polyester. Ved nogle senge er det også muligt at tage betrækket af, så den nemt kan smides i vaskemaskinen. Især i vinterhalvåret er det rart at kunne gøre sengen ren, da der nemt kommer til at lugte af våd hund. Har du dog fundet en seng, du bare må eje, der er af noget lidt sart materiale, er det muligt at lægge et tæppe over. På den måde er det primært tæppet, der skal vaskes engang imellem for at sikre sig mod lugt og snavs.

En anden ting, der er værd at kigge efter, når man kigger på materialet af sengene, er om de er skridsikre. Mange hunde flytter sig meget, og derfor kan sengen hurtigt komme til at flytte sig. Har du mere end én hund, er der er også en stor chance for, at de vil lege sammen. Har man ikke en skridsikker kurv eller seng dér, kan den hurtigt ende et helt andet sted.

Hvor mange senge har min hund brug for?

For mange hunde kan én seng være nok i sig selv. Hunde er gode til at falde i søvn de fleste steder, og kan nemt tilpasse sig. Der er derfor ikke krav om, at man bør have flere senge til sin hund. Det kan dog være en god idé at have. Man kan eventuelt blande typerne af liggepladser, så har hunden også forskellige muligheder. Hav en hundeseng eller kurv i soveværelset, hvis du gerne vil have hunden der for tryghed. I stuen kan du eventuelt blot bruge et tæppe, da hunden mest af alt vil være der, fordi resten af familien er samlet. Her behøver du ikke have den ypperste komfort i tankerne. Alt afhængig af hvor hundens primære liggested er, bør den bedste hundeseng type , madras eller kurv være netop dér. Har du fået hunden kan du naturligvis placere sengen, der hvor du finder mest bekvemt. Om det så er stuen, gangen eller soveværelset er lige meget. Hunden vil enten tilpasse sig eller finde et nyt sted at ligge i huset.

Hvilken type seng skal min hund have?

Det kan være svært at bestemme akkurat, hvilken type seng ens hund skal have. Især fordi udbuddet er så stort. Der er dog masser af muligheder for at kombinere typerne. Eksempelvis kan en hundeseng i køkkenet være ret klodset, mens en lille pude eller et tæppe i hjørnet bedre kan passes ind. Det bliver også hurtigt dyrt, hvis man skal have hundekurve eller -senge til hvert et rum. Derfor kan tæpper nemt bruges til de områder, hvor hunden gerne vil befinde sig i selskab med familien, men hvor der ikke nødvendigvis er plads til en større seng. Her er en lille gennemgang af de mest typiske former for hundesenge. Husk også det kan være en god idé at købe en hundeseng på ben hvis gulvet har tendens til at blive koldt. 

Hundetæpper

Tæpper til hunde kan bruges på mange forskellige måder. Hundetæpper af fleece er nemme at gøre rent og kan fås i mange forskellige mønstre og farver. Det er et perfekt og billigere alternativ, hvis du blot mangler noget til at gøre hjørnet af stuen mere hyggelig for din hund. Samtidig kan tæpper også bruges til at lægges i hundekurve, så de bliver blødere og mere hyggelige for hunden. 

Generelt er hundetæpper en god investering, da de er ufatteligt nyttige. Eksempelvis kan det bruges i sofaen, så der ikke kommer hundehår ud over det hele. På samme måde kan det også bruges i bilen, hvis man skal en tur til dyrlægen eller på en længere køretur.

Termo- og køletæpper

Når det bliver rigtig koldt om vinteren, kan det blive ret koldt for hunde at ligge tæt på hoveddøren eller på et køligt stengulv. Hvis hunden er korthåret, vil den også hurtigere fryse end hvis den havde masser af pels. Derfor kan det være en god idé at investere i et termotæppe, der opvarmer hunden i de kolde måneder. Nogle bruger det også til hvalpe, så de stadig får tryghed og varme.

På den anden side kan det blive rigtig varmt om sommeren, og for en langhåret hund med meget pels, er det ikke nødvendigvis nok at ligge indenfor. Termotæppet har derfor også et modstykke i form af et køletæppe eller kølemåtte. Det kan være rigtig dejligt for en varm hund at køle ned ved at ligge på sådan et. Den kan også flyttes ud i skyggen, hvis hele familien opholder sig udenfor.

Hundepuder

Når du kigger efter den perfekte hundeseng, er der flere forskellige typer senge, du kommer til at møde. En hundepude er én af dem. Som navnet lyder det, er det én stor pude, som hunden kan ligge på. Selvfølgelig alt afhængig af hundens størrelse. Med hundepuden har din hund dog også mulighed for at brede sig ekstra meget ud, da den ikke bliver begrænset af rammerne som i en hundekurv. Det er nemt at have hundepude liggende i hjørnet af stuen. Generelt kan sådan en bruges i de fleste rum. Den kan endda også bruges udenfor. Det er muligt at få hundepuder i et holdbart stof, der kan klare det meste vejr. Puden er naturligvis også hyppigt brugt i hundekurven for at danne en blød bund. Man kan også samle flere mindre puder. Det giver hunden mulighed for at omrokere på sengen - på den måde kan man nogle gang opleve, at hunden nærmest redder sin seng inden, den lægger sig.

Hundemadrasser

En hundemadras minder rigtig meget om hundepuden, da den også kan bruges for sig selv. Madrasserne er dog ofte af højere kvalitet, men derfor også højere pris. Det er blandet andet muligt af få madrasser med memory foam og dejlig blødt betræk, som sikrer dejlig høj komfort. Selvom madrasserne kan bruges for sig selv, er de mest brugte som bunden i en hundekurv. Det giver ekstra komfort til hundekurven, og så ser det også bare lidt pænere ud end kold, hård bund lavet af plast. Skal I ud og rejse er det muligt bare at tage madrassen med, så hunden stadig får fornemmelsen og lugten fra hjemmet.

Hundekurve

En af de mest hyppige former for hundesenge er bestemt hundekurven. Den har før i tiden været anset som klodset, og som en grim tilføjelse til rummet. Det er den dog langt fra nu. Faktisk har mulighederne indenfor hundekurve aldrig været større. De kan fås i de helt klassiske modeller i plast. Eller måske du ønsker en i pileflet? Du kan også få en, der kun er lavet af stof. Der er masser af muligheder, som nemt kan tilpasses indretningen. Det gode ved hundekurve er, at man altid kan tilføje det sit eget personlige præg ved at tilføje puder, madrasser og tæpper, der skaber en hyggelig atmosfære.

Atypiske senge til hunde såsom hundesofaer

Der findes mange hundesenge, der ikke ligefrem kan kategoriseres. Det er de lidt mere atypiske senge, som ofte er rigtig sjove og søde tilføjelser til hjemmet. Eksempelvis kan du få en seng, der er formet som en tipi. En rigtig fin idé, hvis man ønsker en anderledes seng til sin hund. Derudover er det også muligt, og endda også ret så populært, at få en eleveret hundeseng. Det vil altså en sige en seng, der har fire metal ben og et stort stykke stof, hvor hunden kan ligge på. Med sådan en seng kommer der masser af luft rundt omkring din hund, og er derfor især en god idé til de varme sommerdage. Sidst men ikke mindst er hundehuler også ret så populære. De er mest hyppige hos de mindre hunde, der virkelig nyder at kunne gemme sig i sin egen hyggelige lille hule. De store racer til gengæld har brug for en kæmpe hundekurv hvorfor vi også fører XL-hundeskurve og hundesofa XL.

Læg mærke til, hvordan din hund sover

Et rigtig god tip til at beslutte, hvilken seng din hund skal have, er at notere sig, hvordan den sover. Måden den sover på, viser præcis hvor meget plads den skal have til at folde sig ud på. Observer den dog mere end én gang for at ramme mest muligt rigtigt. Når hunden lige har lagt sig, ligger den ofte krøllet sammen, mens den i løbet af natten kan strække sig mere ud. Ved at observere den i et par dage, kan du se dens primære liggeposition og derfra måle, hvordan meget den fylder. Ved at lægge mærke til, hvor den sover, kan du også finde ud af, om den helst vil ligge i nærheden af dig om natten eller måske foretrækker hoveddøren eller gangen. Det er en rigtig mulighed for at finde ud af, både hvor hundeseng skal placeres og ikke mindst, hvor stor den skal være.

Hvor blød/hård skal hundesengen være?

Det kan være svært helt præcist at regne ud, hvor blød eller hård en hundeseng skal være. Det er jo ikke ligefrem muligt at spørge hunden til råds. Umiddelbart vil en rigtig blød hundeseng være mest optimal, da det er mest komfortabelt for hunden. Har du dog fundet en ret hård seng, kan du altid gøre den blødere ved at tilføje puder og tæpper. På den måde har din hund også en slags rede, den kan pusle omkring inden, den skal sove eller slappe af. Om det er en blød eller hård seng, er dog ikke det vigtigste, når man skal vælge seng til sin hund. Sørg blot for, at den ikke er for hård, da den så ligeså godt kunne ligge på jorden.

Hvor skal jeg placere sengen?

Har man et stort hus, kan der være ufatteligt mange muligheder for at placere en hundeseng. Først og fremmest bør man notere sig, hvilken adfærd hunden har. Søger den tryghed og nærkontakt med hele familien, er det en god idé at placere sengen i soveværelset. Det kan dog være, at du har en regel om ikke at have hunden i soveværelset. Så kan sengen dog passende placeres i gangen, så den alligevel ikke er så langt væk. Nogle hunde har et stort behov for at passe på sine ejere og huset og vil formentlig vælge at sove ved hoveddøren eller i nærheden. Mange hunde vandrer også rundt i løbet af natten for at skifte sovepladser. På den måde kan hunden have styr på hele familien.

Når man leder efter det helt rette sted at placere hundesengen, er det også vigtigt at tænke praktisk. Det kan være en god idé at placere en hundeseng i soveværelset, hvis du ikke ønsker hunden skal hoppe i din seng. På den måde ved den, at den har sin egen plads i rummet. Du kan eventuelt placere hundesengen for fodenden af din seng, så kan hunden få følelsen af tryghed og nærvær alligevel. Det er dog også vigtigt at tænke på hundens velbefindende, og derfor skal du undgå at placere sengen steder, hvor det trækker. Hunde kan også godt blive syge, og det er altså heller ikke sundt for den at ligge i træk. Samtidig bør sengen heller ikke placeres i direkte sollys, ligesom stedet heller ikke må være et for koldt eller varmt sted. Det handler om den perfekte balance, så hunden kan få de bedst mulige forhold.

Hvordan får jeg hundesengen til at passe ind i rummet?

Har man en stor hund, kræver det også en stor seng eller kurv. Begge dele kan hurtigt se ret klodsede ud, hvis ikke man har overvejet på forhånd, hvordan den skal bruges i rummet. Når først man har fundet ud af, hvor stor en seng, der skal bruges, kan man begynde at overveje, hvilken farve der passer bedst til resten af rummet. Der er også mange senge, der kan fås med fine mønstre på, hvis det er det, man ønsker. Der er altså mange muligheder for at få hundekurve og senge til at passe ind i rummet. Det handler blot om, at man skal tænke hundesengen som et helt almindeligt møbel. Hvis der ikke er noget, der helt falder i din smag, er det jo også muligt at tilføje puder og tæpper, så det passer bedre ind i indretningen. Ligesom alt andet er det blot fantasien, der sætter grænserne. Derfor har vi hundekurv lyserød så hvis du er til de lyserøde farver så passer den ind. En lyserød hundekurv kan også bruges som kontrast møbel for at give stuen mere kant - igen det er kun fantasien som sætter grænserne. 

De fleste hundesenge fås dog i neutrale farver, der passer ind til de flestes hjem. Med tiden kan sengene dog blive slidt og miste deres farver. Det samme gør sig gældende med formen. Når hunden bruger mange timer i sengen, kan den blive ret flad og spøjst formet efter nogle år.

Hvilken hundeseng er bedst egnet til at tage med på ferier?

Skal man have hunden med på ferie, skal man også til at overveje, hvordan hunden skal sove. Alt afhængig af hvilken slags ferie, og hvor man skal overnatte, er det dog vigtigt at tage det, hunden normalt sover på med. Tager man noget fra hjemmet med, vil lugten give hunden en hjemlig tryghed. En hundekurv og de helt store hundesenge er dog noget besværlige at tage med sig på ferie. Man kan derfor overveje at tage et tæppe med, eller måske blot en hundepude. Det er også rart at have et tæppe med til bilen, hvis hunden fælder meget.

Derfor er det vigtigt med en god hundeseng

Hunden er trods alt menneskets bedste ven og fortjener derfor også en god soveplads. Det er dog så meget mere end blot en soveplads. For hunden er det dens personlige område. Lidt ligesom vi har værelser, har hundene hundesenge og -kurve. Her kan de trække sig tilbage, når de keder sig, er trætte eller måske endda bange. En hundeseng er en fantastisk måde at skabe tryghed for hunden. Det betyder meget at have en base at vende tilbage til. Også for hunden.

Der er mange ting, man skal overveje, når man begynder at kigge efter hundesenge. For nogle bliver det endda for strabadserende en opgave. Det kan især være svært, hvis ikke man har meget plads i huset. Nogle nøjes derfor blot med, at hunden kan få lov til at sove på gulvet. Men det er i sidste ende værd at investere i en ordentlig hundeseng. Så har hunden nemlig også sit helt eget sted i huset.

Er du også interreseret i den nye fluffy hundeseng så fører vi den selvfølgelig også og du kan se udvalget af fluffy hundesenge her

Hvad er en hundeseng?

En hundeseng er en pude, kurv eller afsats hvor din hund har helle. Hvor den kan ligge trygt og rart for at finde ro. En hundeseng skal gerne være blød for at give den rette komfort og have dimensioner, der er passende til størrelsen på hunden. 

Hvordan vælger jeg en hundeseng? 

En hundeseng skal først og fremmest passe til hundens størrelse. Hele kroppen skal kunne være der uden at flyde ud over kanterne. Derudover skal den være af den rette hårdhed. Jo tungere hunden er, jo bedre en polstring er nødvendig for at give den rette komfort og støtte til hundens krop. 

Hvilken hundekurv passer til min hund?

En hundekurv varierer i størrelse, og når du skal vælge den rette til din hund, er det denne faktor, der er afgørende for, om den passer til din hund. En hundekurv skal helst ikke være for stor, men ej heller for lille. Som tommelfingerregel skal en hundekurv være omkring 1,5 gange hundens højde over skulderen.