Du er her: Forsiden Acme

Acme

Acme er kendt og anerkendt for at producere gode hundefløjter i høj kvalitet. Designet er tidløst og hundefløjten kan hurtigt blive en fast del af dit udstyr til din hund. Fløjterne fås i forskellige farver og du kan vælge af få en fløjte, som både du og hunden kan høre, eller en fløjte med så høj en frekvens at det kun er hunden, der kan høre lyden.

Acme hundefløjter er til dig, der har brug for en meget specifik signalmarkør til din hund. Fløjten er høj og tydelig for hunden, og lyder ens hver eneste gang. Mange bruger fløjter som signalmarkør, når de tager hunden med på jagt eller til en anden type sport, men du kan også sagtens bruge fløjten til eksempelvis almindeligt indkald.

 

Sådan lærer du hunden indkald med fløjte

Rigtig mange mennesker bruger fløjten til helt almindeligt indkald, uanset om det er på gåturen, til træningen eller på jagt. Fløjten kan også være et rigtig godt alternativ, hvis indkaldstræningen er gået lidt galt tidligere. Så starter man på en frisk med fløjten, for at prøve noget helt andet end hunden er vant til.

Før du går i gang med træningen, er det en god idé at afgøre med dig selv, helt præcis hvad fløjtelyden betyder. Betyder den blot ”stop hvad du laver og kom herover”, eller betyder den ”stop hvad du laver med det samme, kom herover og sæt dig ved mig til du får lov til noget andet”? Definér dit mål, også selv om det kommer i små skridt.

Start med at bruge fløjten hver gang hunden kommer hen imod dig og ros den til skyerne, så snart du kan nå den. Giv den masser af godbidder, så der virkelig er en grund til at komme. Det er en god idé hvis du fra starten lærer den, at du skal røre ved halsbåndet hver gang. På den måde undgår du en hund, der stopper tre skridt væk og så vender om og løber væk igen.

Når hunden har fanget den grundlæggende idé, kan du begynde at træne indkald. Start derhjemme, hvor der er få distraktioner. Fløjt kun en gang og vent på at hunden kommer. Hvis den ikke kommer, så vent lidt med at prøve igen. Det er vigtigt at den lærer, at man skal komme første gang og ikke kan vente til efter tre-fire gange. Når hunden kommer de fleste gange indenfor, kan du rykke udenfor til steder med flere og flere distraktioner.

Det kan klart anbefales kun at bruge positive træningsmetoder med hunden. Dvs. at du ikke skælder ud, hvilket ødelægger hundens tillid og tiltro til dig, men i stedet motiverer hunden med godbidder og masser af kærlighed. Hunden går altid efter det, den synes er bedst, og det skal være dig.

Når du skifter til en ny fløjte

Du kan sagtens lære hunden at reagere på en ny fløjte med en anden lyd. Det kræver blot, at du træner med hunden igen og det kan tage tid. Det nemmeste er derfor at få en ny fløjte af samme type, som hunden har lært, hvis det er muligt, og såfremt du ikke skifter, fordi du ønskede en helt anden type fløjte.