Du er her: Forsiden Kradsetræ

Kradsetræ til din kat

Vil du gerne undgå mærker op og ned af din sofa, stole og andre møbler, når du har kat, så er et kradsetræ løsningen. Et kradsetræ giver din kat rig mulighed for at hvæsse sine klør, men fungerer også let som sove- og legeplads. Et kradsetræ:

  • Holder din kat aktiv ved at give muligheden for at springe og lege
  • Reducerer risikoen for overvægt og ledproblemer hos særligt indendørskatte
  • Mindsker risikoen for at dine møbler bliver brugt som kradsetræ
  • Holder din kats kløer ordnede og sunde
  • Giver din kat dets eget territorium, hvor den kan markere med duft

Hos os finder du et stort udvalg af forskellige kradsetræer, der vil glæde din kat. Der er mange forskellige udgaver at vælge mellem, så det er op til dig, hvor høj og hvilket design din kat skal boltre sig med.

Imødekom din kats naturlige behov

Du har sikkert set en kat hvæsse sine klør mod sofaens armlæn eller andre overflader. Det er en helt naturlig del af kattens adfærd, der har to formål:

For det første har kattens poter duftkirtler, og duftstofferne bliver spredt til den overflade, som katten hvæsser sine klør mod. Derfor er det at hvæsse klør en måde, hvorpå katten markerer sit territorium.

For det andet vokser kattens klør hele tiden, og ved at hvæsse klør holder katten sine klør skarpe og sunde. Har du et kradsetræ, vil din kat derfor let selv kunne fjerne døde neglelag og slibe sine klør. Det er nemlig meget naturligt for katten at kradse, når det yderste af dens klør trænger til at blive hvæssede.

Fordele ved at have et kradsetræ til din kat

I stedet for at forsøge at afvænne katten med at hvæsse klør som en naturlig del af dens adfærd, bør du derfor imødekomme din kats behov. Et kradsetræ er den lette løsning, hvis du vil give din kat de bedste betingelser – og undgå kradsemærker i dine egne møbler, karme og andre steder, som din kat ellers ville hvæsse kløerne mod.

Omkring et kradsetræ vil der være en overflade af sisal, bananblade eller andre grove tekstiler. En grov tekstiloverflade indbyder katten til at hvæsse sine klør, så katten forhåbentligt undgår sofaen eller dørkarmene.

Vælg det rette kradsetræ til din kat

Sørg for at vælge et stabilt kradsetræ, så din kat let kan springe og lege i det. På den måde undgår du, at din kat vælter det og bliver bange. Din kat vil kunne lege og dermed træne både dens koordination, smidighed og styrke, når den har et kradsetræ. Hvis din kat har brug for at trække sig og være alene, vil den også kunne kravle op i sit træ og sove i fred og ro.

Du bør vælge kradsetræ efter din kats størrelse: Jo større kat, jo større kradsetræ. Har du flere katte, kan det også være en fordel, at du har flere kradsetræer. Katte vil nemlig markere deres territorium med duftspor, og der kan opstå konkurrence om træet mellem kattene.

Frist din kat med dit kradsetræ

Vil du gerne få din kat til at holde op med at hvæsse klør mod dine møbler, kan du bruge lidt citrus eller mentol-olie. Katte bryder sig nemlig ikke om den skarpe duft.

Vil du gøre kradsetræet endnu mere tiltrækkende for din kat, kan du bruge en smule katteurt, også kaldet catnip på engelsk, til at lokke din kat. Du kan også bruge legetøj hængt fra kradsetræet i en snor.