Du er her: Forsiden Essential hundefoder og kattefoder

Essential hundefoder og kattefoder

Essential Foods producerer både hundefoder og kattefoder samt godbidder af førsteklasses kvalitet. Deres opskrifter indeholder ingredienser hvor mindst 74% består af for eksempel kylling, and, lam, hjort, laks, ørred, sild og æg. For at bevare saft og kraft samt ernæringsindhold, er mindst 45% tilberedt ved en temperatur på kun 90 grader.

Essential Foods siger deres foder er BOF. Men hvad betyder det egentlig?

Du har måske stødt på ordene BOF-approved, BOF-princip eller bare BOF når du har kigget rundt på det forskellige foder fra Essential. BOF er et koncept som Essential Foods har udviklet og som bør være en integreret del af alle hunde- og katte- ernæringer. 

BOF er en forkortelse der står for Behavioural Optimizing Foods.

Kort og godt, så er BOF en sikring af at foderet holder blodsukkeret stabilt hos din hund eller kat. Essential Foods' måltider som har BOF stemplet sikrer nemlig et konstant blodsukkerniveau hos din hund og kat. Ligegyldigt om det er mennesker, hunde eller katte, så kan svingende blodsukkerniveauer medføre betydelige mentale og fysiske ændringer. Alle måltiderne fra Essential er nøje sammensat for at minimere disse svingninger og sætter en ny standard for både hundefoder og kattefoder. 

BOF-princippet – en forklaring:

Behavioural Optimizing Foods (BOF) er en fremgangsmåde, der sørger for stabilisering af blodsukkerniveauet døgnet rundt. Hos Essential Foods har de formået at opnå dette med deres banebrydende og prisbelønnede måltider, der fastholder et konstant blodsukkerniveau. Takket være deres store mængder af friske proteinråvarer og den lave tilberedningstemperatur, tilbyder deres produkter en overordentlig høj næringsværdi i forhold til andre mærker på markedet. Resultaterne opnået med BOF er ganske enestående. Servering af Essential påvirker din hunds og kats mentale balance positivt. En forbedring er næsten altid det endelige resultat, for nogle vil der opleves markante ændringer hvor andre kun vil kunne opleve mindre forskelle.

Foderskifte til Essential Foods?

Står du og skal skifte din hund over på foder fra Essential Foods, så kræver det en langsom tilvænning for din hund. At skifte foder er nemlig ikke en helt enkel proces. Det nye foder skal blandes med det gamle foder og mængden af det nye foder, Essential, øges langsomt mens det gamle foder stille og roligt udfases.
Foderskiftet strækker sig normalt over et tidsrum på 4-7 dage. Når din hund overgår til udelukkende at have foder fra Essential i skålen, så skal du tilpasse foderportionerne korrekt, hvilket kan tage op til 2-3 uger, før du finder den ideelle portionsstørrelse til din hund.
Når du har ramt den rigtige mængde foder din hund skal have, vil du se at din hunds afføring bliver fast. Får din hund blød eller tynd afføring, så prøv da at justere mængden af foder lidt ned. Du vil ofte opleve at din hund ikke skal have den samme mængde foder i gram som med det foder du gav før. Typisk ser vi at hundene går ned i mængde uden at miste mæthedsfornemmelsen da foderet indeholder meget næring. Hvis du, når du starter op på at have ren Essential foder i hundeskålen, giver 10% mindre end du normalt ville gøre, vil det være nemt for dig at justere mængden ind til det rigtige antal gram og derved behøver det måske ikke at tage så lang tid som helt op til 3 uger før der er helt styr på foderskiftet.