Du er her: Forsiden Blog Skal du holde ferie med din hund? FĂ„ vores tips og tricks til en succesfuld ferie her 🌅

Skal du holde ferie med din hund? FĂ„ vores tips og tricks til en succesfuld ferie her 🌅

18-06-2020
Ferie med hund


 

Når du skal på ferie med din hund, kræver det særskilt pakning til din firbenede ven. Den skal have meget af sit basisudstyr med, så den trives både dag og nat.

Ligger ferien i sommerperioden, skal du også forholde dig til særligt tilbehør, som kan være med til at gøre det sjovt for hunden at være udenfor i varmen.

Herunder kan du læse mere om de ting, du skal sikre dig at have pakket, når du tager afsted på ferie med din hund.

Dette skal du have med  

Ligesom du pakker sengetøj og lagner, når ferien står for døren, skal du også tage hundens personlige ejendele med.

Det gælder blandt andet:

·         Hundeseng/madras

·         Foderskål/vandskål

·         Foder

·         Halsbånd og sele

·         Bamse eller særligt favoritlegetøj.

Det har stor betydning for din hund, at den har sine personlige ting med. Den får lettere ved at falde til ro i løbet af dagen samt sove om natten, når den har sin egen seng/tæppe at hvile og sove i. Sengen dufter af boligen derhjemme, og dette vil skabe ro for hunden.

Mange kæledyr har en særlig hundebamse eller et stykke legetøj, som er ekstra betydningsfuldt. Det er en god idé at tage dette med, så der skabes genkendelighed og trygge rammer for hunden.

Du får de mest praktiske forhold på ferien, når du har foder og vand skål med som kan foldes sammen. Det er ikke sikkert, der er funktionelle skåle i sommerhuset, som egner sig til vand og foder, og foldeskålene fylder ikke ret meget i kufferten.

På ferien skal det være muligt for dig at tage din hund med på oplevelser. Derfor skal halsbånd, sele og snor også med, så I kan tage på udflugter til byer eller til naturområder sammen.

Særligt om transporten i bil 

Ét er at have styr på udstyr til selve ferien, noget andet er at skabe sikkerhed i forbindelse med transporten. Når du har din hund med i bilen, er det afgørende, at den er forsvarligt spændt fast. Til dette formål skal du bruge et transportbur, der kan købes i forskellige udgaver og i flere størrelser, eller du kan fastgøre hunden forsvarligt med en sikkerhedssele designet til hunde. De findes i forskellige størrelser og er fra mærkerne Hunter og Kurgo.

Til de mindste hunde kan være tilstrækkeligt at vælge et bur i stof. Dette sikrer, at hunden ikke bevæger sig omkring i bilen. Disse bure er praktiske, og de kan også bruges, når du skal på besøg med din firbenede ven. Der er en hank foroven i buret, så du kan løfte det med dig.

Til de store hunde skal der vælges bur til transport i aluminium. Disse er designet til at blive sat fast i gulvet af bagagerummet, så din hund får de mest sikre og trygge forhold i bilen. Skulle uheldet være ude, er din hund i sikkerhed i buret, og risikoen for skader inde i bilen minimeres.

Et transportbur er uundværligt sikkerhedstilbehør til bilen. Det gælder, uanset hvilken hund du har. Skulle du blive impliceret i et uheld, kan vægten på hunden genere voldsom kraft, når den ikke er spændt ordentlig fast.

Foruden transportburet kan der være andet tilbehør, som vil få betydning for dig og din hund i forbindelse med transport. Det kan være beskyttelsesdækken af kofanger, eller det kan være ramper, så din hund selv kan komme op og ned.

Tilbehør og legetøj der kan skabe stor værdi for din hund på ferien

Til sommerferien skal du tænke på varmen hos din hund. Den kan blive utilpas, hvis ikke den får mulighed for at køle ned. Til dette formål kan du vælge tæpper og aktivitetslegetøj med kølende effekter, som din hund vel elske.

På stranden kan du tage legetøj med, der har været i fryseren, og som kan bruges til at drikke kold væske og køle ned med. Dette legetøj er medvirkende til, at din hund ikke drikker af saltvandet i havet, og at den har det godt på de varme sommerdage.

I sommerhuset kan et tæppe med springvandseffekt, en hundepool eller et køletæppe blive din hunds favoritter.

Generelt er det en god idé at vælge legetøj, der er designet specifikt til ferieformålet. I dag findes der et stort udvalg af praktisk tilbehør og specialdesignet legetøj. Der kan vælges legetøj med flydeeffekt, der vil være perfekt til lege og træning ved stranden.

Når det kommer til køb af udstyr og tilbehør til hunde, er det værd at gå efter kvalitet. Når du vælger de bedste produkter på markedet, er det ikke kun på ferier, din hund kan få glæde af udstyret. Det kan bruges derhjemme og i mange andre forbindelser.  

Det behøver ikke være en stor post på budgettet, når du forbereder ferie med din hund. Køb af sikkerhedsudstyr og tilbehør er en investering i hundens trivsel på både kort og lang sigt.