Du er her: Forsiden Legetøj med kølende effekt om sommeren

Legetøj med kølende effekt om sommeren

Modsat mennesker sveder hunde ikke den overskydende varme i kroppen ud. Hvilket betyder, at de er særligt udsatte overfor overophedning og hedeslag. Derfor er det vigtigt, at du sørger ordentligt for din hund i sommervarmen.

En rigtig god måde at sørge for, at din hund altid bliver kølet i de varmeste måneder, er at sørge for, at din hund drikker meget vand, og samtidig bør du overveje at anskaffe dig en kølemåtte til hunde eller et andet stykke legetøj med kølende effekt.

Hvad er en kølemåtte?

Hvis du tænker: ”Min hund drikker meget vand”, så er der ret stor sandsynlighed for, at den har det varmt. En af måderne det kan løses på, er med en kølemåtte.

En kølemåtte til hunde er et underlag eller tæppe med et køleelement, der gør, at den f.eks. kan nyde sommervejret uden at få det for varmt i solen. En kølemåtte hund fungerer på samme måde som et kældergulv med fliser, hvilket betyder, at de er en ideel tilføjelse til hundeejeren, der bor i lejlighed, men den er også glimrende at have liggende i bilen eller lignende.

Det kan være svært at udvælge den bedste kølemåtte til hund, da det tit vil afhænge af din situation. Hvis du har en stor hund, har du brug for en større måtte, og hvis du har en mindre hund, skal du bruge en mindre kølemåtte til hund. På den måde forholder det sig som med mange andre hunde artikler: Den bedste kølemåtte til din hund er måske ikke den bedste til andre.

Et badebassin til din hund

Når solen står allerhøjest, er noget af det bedste, vi andre ved, at dyppe tæerne i vandet, og hvorfor skulle det forholde sig anderledes for din hund?

Heldigvis er der mange muligheder, når det kommer til vandleg i haven. Hvis du allerede har installeret en sprinkler i haven, kan en sprinklermåtte være helt perfekt, da den kun holder på en smule af vandet, som din hund kan nyde. Der er også mange hunde, som elsker en doggy pool, da det giver din hund mulighed for at tage en kvik dukkert et par gange i løbet af dagen og på den måde holde sig dejligt afkølet.

Andet legetøj med kølende effekt

Der findes enormt meget forskelligt legetøj til hunde, der har kølende effekt. Der fås alt fra tyggelegetøj, bolde, plysfigurer med køleeffekt, vandfontæner og tyggeben med køleeffekt.

Der vigtigste er, at du har en måde at holde din firbenede ven afkølet i sommervarmen, og derfor kan det være en god idé at have flere forskellige muligheder, så du kan holde din hund afkølet lige meget, hvad din hund har lyst til at lave.

Sådan ser du, om din hund har det for varmt

Den eneste måde din hund selv kan undgå at overophede er, når din hund drikker meget og ved at åbne munden og gispe for at trække kold luft ind i kroppen. De to ting er dog ikke altid nok til at sørge for, at din hund ikke overopheder.

En hund kan overophede ved 39,5 grader og allerede ved 41 grader kan hunden risikerer hedeslag. Det første tegn på overophedning er overdreven gispen, men derudover kan det være, at din hund reagerer langsommere på kommandoer end normalt, at den har slørede øjne, har mistet sin koordinationsevne, feber, er sløv eller mister bevidstheden.

Hvis du har mistanke om, at din hund er ved at overophede, bør du sørge for at køle den lidt ned. Det kan eksempelvis gøres ved hjælp af en kølemåtte eller et andet stykke hundelegetøj med køleeffekt.

Leder du efter traditionelt hundelegetøj så klik her og se vores udvalg.