Du er her: Forsiden Blog Hvad må hunde ikke spise?

Hvad må hunde ikke spise?

05-10-2022

 

Det er rigtig meget mad, som hunde ikke må spise. Nogle af madvarerne er bare usunde og vil gøre din hund lidt syg. Det er eksempelvis spinat og citrusfrugter Men madvarer såsom chokolade og nogle nødder kan være dødelige for hunde og kan kræve et dyrlægebesøg. 

Madvarer som vil gøre din hund syg

Hunde skal generelt ikke spise mad tiltænkt mennesker. Citrusfrugter, løg, spinat og majskolber er ikke nødvendigvis dødelige for hunde, men kan stadig føre til sygdom. Hvis disse ting bliver indtaget i høje doser, kan de dog blive dødelige.

Citrusfrugter

Hunde spiser faktisk ikke rigtig citrusfrugter. De ved nemlig godt, at de kan være farlige. Helt bestemt er det psoralen i citrusfrugterne, som kan gøre hundene syge. Undgå derfor at give din hund citrusfrugter.

Hvidløg og løg

Alle slags løg er dårlige for hunde - tilberedte eller ej. Hvis hunden indtager for meget løg, kan den få vejrtrækningsproblemer. Det kan også føre til diarre og opkast. Det er derfor bedst helt at undgå at fodre løg til dem. Det inkluderer også resterne fra for eksempel en spaghetti bolognese.

Spinat

Spinat hæmmer dannelsen af røde blodlegemer. Det er derfor ikke meget farligt. Det er dog klart, at din hund ikke må spise det ofte.

Majskolber

Majskolberne er ikke i sig selv farlige for din hund. Men de små majs kan være svære for din hund at fordøje. Det fører til dårlig mave. Desuden kan kolben sætte sig fast i hundens hals og i sidste ende kvæle den.

Madvarer som kræver et dyrlægebesøg

Avokado

Avokado er direkte giftigt for hunde. Persinen i avokado kan skade hundens hjerte og lunger. 

Svampe

Nogle typer svampe er giftige for hunde - ligesom de kan være for mennesker. De er dog ofte farligere for hunde end mennesker. Sørg derfor for, at din hund ikke spiser nogle svampe på jeres gåtur i skoven. Nogle svampe vil bare gøre din hund lidt syg, mens andre er dødelige.

Nødder

Hunde kan godt tåle nogle nødder, men der er en kvælningsrisiko. Hunde kan ikke tåle macadamianødder eller valnødder. Det vides ikke hvorfor, men de er meget giftige. Din hund vil i løbet af 12 timer begynde at kaste op og have feber.

Høje doser af salt

Salt binder væsken til kroppen. Det kan føre til saltforgiftning. Hvis din hund har salt forgiftning, vil den kaste op. Uden behandlingen vil tilstanden forværres, og din hund kan i værste tilfælde dø. Giv derfor ikke din hund madrester, som indeholder salt.

Teobromin

Teobromin findes i blandt andet i kaffe og chokolade. Det er et stof, som hunde ikke kan nedbryde. Det kan være dødeligt. Din hund må derfor aldrig få madvarer, som indeholder teobromin. 

Andre farlige ting

Blomsterløg

Blomsterløg kan være utrolig farlige for hunde. Hvis din hund har gravet blomster op i haven, og du har en mistanke om, at den kan have spist nogle af blomsterløgene, skal du kontakte din dyrlæge med det samme. Så kan I nemlig i fællesskab nå frem til, om den har spist blomsterløg, som er direkte giftige for den.

Kølervæske

Det giver måske sig selv - din hund må ikke indtage kølervæske. Problemet er dog, at hunde sagtens kan finde på at drikke det. Det er nemlig meget sødt. Det er dog giftigt og kan føre til nerveskader. Uden behandling vil hunden dø. Sørg derfor for aldrig at lade kølervæsken stå fremme.