Du er her: Forsiden Blog Hvorfor gaber hunden?

Hvorfor gaber hunden?

21-04-2020
Hvorfor gaber hunden


 

Hundens gab vil ofte blive fortolket som et udtryk for træthed eller udmattelse. Vi mennesker tolker ofte hundens kropssprog i forhold til det, vi selv kender og gør brug af. Dog kan der være andre faktorer, som ligger bag gabet hos en hund.

Herunder kan du læse mere om, hvordan et menneske og en hunds gab adskiller sig fra hinanden, og du får gode råd til at stimulere en hund, så du gør din hund træt på sund og naturlig vis.

Hvorfor gaber man?

Det kan være en stor hjælp at kende forskelle og ligheder mellem, hvorfor hunde gaber, og hvorfor mennesker gaber. På den måde bliver du bedst i stand til at modtage din hunds signaler og kropssprog – eller hundesprog – så du kan skabe den bedste trivsel for din firbenede ven.

Gabet hos mennesker er et fysiologisk udtryk for træthed og udmattelse. Det er kroppens måde at skabe ekstra energi på. Det samme grundprincip er tilfældet hos hunde. Her er gabet en metode til at få skabt en højere hjertefrekvens og øge iltningen i lungerne. Dette gør, at der skabes mere energi i kroppen.

Dog er det ikke kun for at håndtere træthed, at hunde gaber. De gør det også i forbindelse med situationer, der fremkalder angst, nervøsitet eller stress. Gabet er en måde at berolige nervesystemet på og skabe mere mental energi.

Derfor er det vigtigt at kende til hundesprog

Dit emotionelle bånd til dit firbenede kæledyr knyttes i kraft af erfaringer og oplevelser sammen, og det forstærkes af din evne til at forstå og modtage kæledyrets kropssprog. Lige så vel som katteejere skal vide, hvorfor katten spinder, skal du som hundeejer også sætte dig ind i de signaler, som er karakteristiske for hunde.

 

Des bedre du bliver til at tyde hundesprog, des bedre vil du blive til at imødekomme dens behov.

Er I på tur sammen, og begynder din hund at gabe, kan du således være opmærksom på, om der er farer i omgivelserne. Denne viden kan du bruge til at fokusere på at skabe mere tryghed hos din hund og fjerne jer fra de pågældende omgivelser.

 

Både hos mennesker og vores empatiske kæledyr er gab et sundhedstegn. Det er en naturlig reaktionsmekanisme, som er med til at give os ekstra overskud både fysisk og mentalt.  

 

Gør din hund træt på en sund og naturlig måde

Der er forskelle på hunde, deres aktivitetsniveau og deres omfang af gab. En velstimuleret hund er et kæledyr i trivsel. Uanset alder og race er det vigtigt, at du sørger for at holde din hund aktiv hver dag. Det kan ske på gåture, til træning eller med aktivitetslegetøj. Desto mere motion og aktivitet den får i løbet af dagen – desto bedre sover hunden  om natten.

 

Det er en god idé at være opmærksom på din hunds adfærd omkring både aktiviteter samt hvile- og søvnomfang. Der er forskel på, hvor mange timers søvn hunde skal have. Hundes søvnbehov afhænger dels af alder og aktivitetsniveau. Ligesom din hund ikke må være i søvnunderskud, må den heller ikke hvile og sove for meget.

Gaber din hund ekstra meget i en periode, kan det være tegn på, at den generelt mangler søvn. I denne situation er det en god idé at afdække, hvor mange timers hvile og søvn den får i løbet af døgnet.

Søvnen er lige så vital for kæledyr, som den er for os mennesker. Det kan føre til nedsat trivsel, manglende overskud og øget risiko for infektioner og sygdomme, når vi ikke får tilstrækkelig med søvn.

Vælg det bedste legetøj til din hund og skab naturlig træthed

 

Aktivitetslegetøj findes i et hav af udgaver, størrelser, materialer og designs. Det findes også med forskellige egenskaber og funktioner, så der er masser af valgmuligheder for at vælge de udgaver, som matcher din hunds behov.

Det er vigtigt, at du vælger legetøj, som matcher din hunds størrelse. Det er en fordel at vælge produkter fra et stort og varieret udvalg, hvor du kan finde legetøj i forskellige designs og størrelser.

Om du er til legetøj med plads til foder, eller om du vælger klassisk aktivitetsudstyr som frisbee’s eller bolde, er helt op til dig.

Når du vælger legetøj i kvalitetsmaterialer, kan du være sikker på, at produkterne er sunde for din hund at interagere med. Legetøjet skal holde til at kunne tygges i, uden det forårsager skader på tænderne hos dit kæledyr. Og er tilbehøret fremstillet i stof eller plys, skal det være skabt til at kunne vaskes. Dermed opretholdes den bedste hygiejne for din firbenede ven.

 

Med sjovt, underholdende og udfordrende aktivitetslegetøj kan du skabe naturlig træthed hos din hund, så den kommer til at gabe som følge af stimulering. Den vil sove mere stabilt og tungt, så trivslen er i top. Vil du have flere artikler som dette så tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret.