Du er her: Forsiden Blog Hunde og somre - > Læs om det hos Canem.dk

Hunde og somre - > Læs om det hos Canem.dk

18-06-2020
Sommerhund


 

Sommeren er en yndlingsårstid for mange hunde. Det er en tid på året, hvor der er rig mulighed for at være aktiv i naturen, og hvor der kan leges ved stranden og på ferierne.

Sommeren er også en årstid, som kræver ekstra opmærksomhed på dit kæledyrs trivsel. Varme, strandture og træning i naturen er et udpluk af de aktiviteter og situationer, som du skal være særlig opmærksom på som hundeejer. Dem kan du læse mere om herunder.

Varme og trivsel hos dit kæledyr  

Når Danmark viser sig fra sin varmeste side, kan det betyde utilpashed for din hund. Den har en pels, som har samme funktion som isolering. Det betyder, at vejrtrækningen kan være udfordret, og at hundens energiniveau er nedsat.

Hunde vil have tendens til mindre aktivitet, når de er pressede af varmen. Der er dog ingen grund til at lade hunden hvile i skygge i længere tid, end den plejer. Der findes masser af funktionelt udstyr og tilbehør, som er designet til at give kølende effekter på dit kæledyr.

Det kan være køletæppe, legetøj der kan fryses og "mini springvand" til haven. Med et sprinklende tæppe kan din hund lægge sig i de skønneste omgivelser. Fra kanten af det slidstærke tæppe er der små huller, som vil strinte vand ind mod midten, hvor din hund kan sidde eller ligge.

Køletæpper er uundværligt tilbehør i sommerperioden. De smarte og funktionelle tæpper er lavet med gel som fyld. Gelen har en naturlig egenskab til at afgive en kølende effekt, som din hund vil elske.

Tæpperne kan bruges i boligen, i haven eller på en ferie.

På stranden med din firbenede ven 

Når du har din hund med på stranden, skal du være særlig opmærksom på dens væskeindtag. Dit kæledyr må ikke drikke saltvand, da dette kan give den forgiftning. Heldigvis er der masser af legetøj, som er designet til formålet.

I denne forbindelse er det værd at købe legetøj, som er beregnet til at kunne fyldes op med vand og lægges i fryseren. Når du opholder dig på stranden med din hund, kan du løbende give den et stykke iskoldt legetøj. Hunden kan tygge og gnaske i legetøjet, som er lavet med små huller. På dén måde får hunden både en sjov leg, og den kan samtidig opretholde en god væskebalance, så den ikke kommer til at drikke af havvandet.

Træning i sommerperioden

Stranden kan være det dejligste sted til træning med din hund. Køligt vand, lunt sand, spændende dufte og masser af bevægelsesfrihed skaber de ultimative trivselsbetingelser for din hund.

Der kan laves sjove kaste/gribe øvelser eller apporteringstræning ved stranden. Her er der brug for legetøj, der har flydende effekter. Dette er én af de nyeste produktkategorier på markedet for aktivitetslegetøj til hunde.

Det gør legene mere sjove og effektive, når legetøjet vil flyde ovenpå vandet. Det er lettere at finde for både dig og din hund, og din firbenede ven kan boltre sig, når den svømmer i vandet.