Du er her: Forsiden Blog Verdens mindste hund

Verdens mindste hund

18-06-2020
Verdens mindste hund


 

Den langhårede Chihuahua Miracle Milly fra Puerto Rico, voksede aldrig helt op til fuld størrelse ifølge racestandarden, og endte derfor op med at være verdens mindste hund på blot 9,65 cm i højden. Milly blev født i december 2011, men voksede sig aldrig større, så hun kunne nå den gennemsnitlige højde for chihuahuaer. I 2013 blev Milly kåret i Guinness Rekordbog og har dermed erstattet den forhenværende rekordholder Boo Boo fra delstaten Kentucky i USA, som verdens mindste hund. Boo Boo var 10,7 cm høj.

Millys baggrund

Den mikroskopiske hund boede med sine argentinske ejere i byen Vega Alta i den nordøstlige del af Puerto Rico. Milly var så lille, da hun blev født tilbage i december 2011, at hun blev nødt til at blive fodret via en pipette, hun var så lille at hun ikke kunne die hos moderen.

Til trods for at hun nærmest udelukkende blev fodret med gourmet mad, fejlede hun i at vokse sig så stor som eller større end chihuahuaers gennemsnitlige størrelse. Milly ledsages konstant af frøken Eizzil eller hendes ejer, den argentinske Vanessa Semler, der er dedikeret til at opfostre chihuahuaer i Puerto Rico.

Semler siger, at det at tage sig af Milly tager ganske stor indsats, men forklarer at hende og hendes mand Edwin Davila ikke havde nogen børn, hvilket betød, at de havde tid til at tage sig af deres kæledyr. De bliver dog nødt til at være forsigtige, for Milly let kan blive væk.

Forhenværende rekordholdere

Den tidligere rekordholder var Boo Boo var også en chihuahua og var ejet af Lana Elswick fra Kentucky i USA. Hun var 10,7 cm høj og tårner derfor over den nye rekordholder.

Kæledyr, der får plads i lommen, bliver ved med at være et af de mest fascinerende områder af Guinness Rekordbogens database, og små hunde er en af de mest populære af alle dyrerekorder.

Chihuahuaer kommer fra delstaten Chihuahua i Mexico og når typisk en højde mellem 15 cm og 25 cm, men før chihuahuaer blev de ubestridte rekordholdere, var det yorkshireterrieren Big Boss, der havde rekorden. Hunden var dog kun lidt over en cm højere end Boo Boo med 11,9 cm i højde.