Du er her: Forsiden Blog Verdens grimmeste kat
Verdens grimmeste kat

Verdens grimmeste kat

06-06-2021

 

Naturen hos vores kæledyr er lige så forunderlig, overraskende og fascinerende som hos vi mennesker. Der fødes hunde og katte, som skiller sig ud fra mængden, både hvad angår størrelser og ikke mindst udseende. Ligesom der fødes smukke og æstetisk bedårende katte, findes der også de firbenede venner, som hører til i den modsatte kategori. Hvert år kåres verdens grimmest kat enten i anerkendte konkurrencer eller i mindre, uofficielle sammenhænge.

Hvorfor kåres verdens grimmeste kat?

Det er langt fra kun for begivenhedens skyld, at mange mennesker hvert år melder deres katte til konkurrencer, hvor de største, mindste, smukkeste og grimmeste kåres. Begivenheden med kåringerne har et betydningsfuldt formål, som kommer katte til gode i mange dele af verden.

Når den grimmeste kat i verden kåres, tiltrækker det stor opmærksomhed fra dyrlægeforeninger, medier, katteelskere og dyreværnsorganisationer. Kåringen er med til at sætte fokus på sjældne lidelser og sygdomme hos de kære kæledyr. Bevågenheden er med til at skabe bedre vilkår og større interesse for at hjælpe katte, som måtte lide af medfødte sygdomme. Og interesse er med til at rejse penge, så der kan blive forsket og lave forbedringer omkring behandlingsformer.

Hvilken kat er den grimmeste i verden?

Det er ”Ugly Bat Boy”, der regnes for at være den grimmeste kat i verden. Katten går primært under sit kælenavn ”Uggs”. Katten modtog første gang den særlige kåring i år 2009, hvor den deltog i en konkurrence og fik sin kompromitterende titel. Ugly Bat Boy blev afleveret til en dyrlægeklinik New Hampshire (der er beliggende i den amerikanske delstat, Massachusetts) i 2001. Den pelsløse kat blev afleveret i en papkasse sammen med sin søster, der blev fundet i død tilstand.

På trods af det skaldede og rå udseende er Ugly Bat Boy en kærlig og hyggelig kat, der ikke lider af sygdomme, men er født med en sjælden gendefekt, som kun influerer på udseendet.

Personalet på dyrlægeklinikken valgte fra begyndelsen af at tage Ugly Bat Boy til sig, og den har hele sit liv haft sit hjem på klinikken.

Af hensyn til patienter og besøgende valgte personalet for god ordens skyld at sætte posters op på klinikken, der fortæller, at Ugly Bat Boy hverken er syg eller farlig – han er bare særlig af udseende.

Afhænger af øjnene, der ser

Den ledende dyrlæge på klinikken har dén holdning til Ugly Bat Boy (og andre kæledyr der falder ud fra mængden), at der ikke findes grimme dyr. Det afhænger af øjnene, der ser. Dyrlægen har været inviteret til at deltage i Ellen Degeneres talkshow samme med den unikke og kærlige kat. Dog har dyrlægen stærkt fokus på ikke at gøre Uggs til en mediebevågenhed og underholdningsobjekt. Det er kun i de sammenhænge, hvor Uggs kan gøre en positiv forskel for andre katte og deres ejere, at deltagelse kan komme på tale.

 

>