Du er her: Forsiden Blog Verdens ældste hund

Verdens ældste hund

18-06-2020
Hyrdehund


 

En hvilken som helst hundeejer kunne fortælle dig, at tiden sammen med deres hund ikke er lang nok. Dog er 30 år alligevel noget imponerende for en hund. Maggie, en australsk fårehund, levede sine dage på en mejerigård, mens hun forblev i godt helbred i størstedelen af dem. Desværre brød hendes helbred pludseligt ned på blot to dage, og hun døde stille hen i sin søvn.

Sådan foregik det

Maggies ejer landmanden Brian McLaren bekræftede døden for de lokale medier og sagde, at hun var sund og aktiv lige indtil hendes sidste to dage. De gik sig en rar tur hjem til gården ugen forinden, hvor Maggie ligesom så mange andre hunde syntes aktiv, gøede ad katte og så videre. Men så i de to sidste to dage indså McLaren, at Maggie ikke havde lang tid endnu.

Maggie lå rullet op i sin seng, da han tog hjem den søndag nat. Hun var der stadig, da han tog ud til gården. Det bedste ved hele den tragiske situation ifølge McLaren var, at han undgik at skulle aflive hende, hvilket han ellers frygtede.

Blev aldrig officielt verdens ældste hund

Desværre kunne Maggie dog ikke officielt påtage sig titlen som verdens ældste hund, da McLaren havde mistet hendes papirer for lang tid siden. Uden papirerne er der ingen uafhængig måde at bekræfte hendes alder. Derfor kan man ikke finde hende i Guiness Rekordbog. Forhåbentlig er et langt godt liv belønning nok i sig selv.

Den officielle rekordholder

Den officielle rekordholder som verdens ældste hund er Bluey, som sjovt nok også er fra staten Victoria i Australien. En australsk kvæghund. Han levede i årene 1910 til 1939 og blev dermed 29 år gammel. Han boede også på en gård. Måske er der et eller andet ved en gård, der holder en hund glad og sund?

 

Køb hos Canem  og støt 1 Danske Arbejdspladser!
Køb hos Canem og støt 2 danske arbejdspladser!