Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Staffordshire Bull Terrier
Staffordshire Bull Terrier

Alt du skal vide om Staffordshire Bull Terrier

19-04-2021

 

I stil med alle andre Bull Terrier minder Staffordshire Bull Terrieren meget om krigshunden Molosseren, der var én af de mest almene hundetyper i oldtidens Grækenland. Staffordshire Bull Terrier stammer, som navnet antyder, fra Storbritannien, og de første raceeksemplarer blev registreret i 1935. I 1974 blev racen også tilføjet American Kennel Club, og siden har den fundet plads hos familier verden over.

 

Raceinfo

 

Staffordshire Bull Terrieren har en kraftig bygning og en stærk fysisk fremtoning. Hundens pels kan spænde over er bredt udvalg af farver, der blandt andet omfatter rød, lysebrun, hvid og blåsort.

Som regel vil denne hunderace have en levetid på mellem 12 og 14 år. Levetiden afhænger både af dine evner til at passe på hunden, af eventuelle medfødte skavanker og af antallet af sygdomsforløb, som hunden gennemgår i løbet af livet. Hvis du gerne vil sikre en lang levetid, bør du sørge for at købe din Staffordshire Bull Terrier af en anerkendt og godkendt opdrætter. Sørg for at gennemse både udstillingsresultater og sygdomshistorie, før du tager hunden med hjem.

Staffordshire Bull Terrieren er en relativt lille hund. Den har typisk en højde på mellem 28 og 35 centimeter og en vægt på mellem 8 og 15 kilo.

 

#1: Familieegnet

 

Staffordshire Bull Terrieren er kendt som en fremragende familiehund. I 2006 blev den endda kåret til årets familiehund i England. Racen har som regel et følsomt og intelligent sind og en kærlig og loyal omgang med sine ejere. 

 

Familieegnet – karakter: 5 ud af 5

 

#2: God med børn

 

Kær hund har mange navne. I hjemlandet England betegnes Staffordshire Bull Terrieren ofte som ”Nanny Dog”, og dét skyldes, at den har et solidt ry for at knytte sig til, lege med og vogte hjemmets børn. På trods af racens lettere bistre udseende er Staffordshire Bull Terriere ofte blide, medgørlige og enormt legesyge.

 

God med børn – karakter: 5 ud af 5

 

#3: Nem at træne

 

Staffordshire Bull Terrieren nyder at samarbejde med mennesker, og ofte er den både lærevillig og nem at træne. Racens Terrier-sind gør dog også, at den godt kan være en smule genstridig. Sørg for ikke at være for hård ved den, når I træner, og husk at inkorporere masser af legetøj i sessionerne, så hundens legesyge natur imødekommes.

 

 

Nem at træne – karakter: 3 ud af 5

 

#4: Kan være alene hjemme

 

Staffordshire Bull Terrieren kan godt blive lettere ulykkelig, når den ikke er sammen med sine mennesker. Derfor egner den sig heller ikke specielt godt til at være alene hjemme. Hvis du anskaffer dig en Staffordshire Bull Terrier, skal du sikre dig, at der altid er mindst ét familiemedlem, som kan passe hunden, mens andre medlemmer er på arbejde eller i skole. 

 

Kan være alene hjemme – karakter: 1 ud af 5

 

#5: Lydighed

 

Racen kan typisk klare sig ganske fint i hundesportsgrene som lydighed og rally. Da Staffordshire Bull Terrieren kan have en mild tendens til stress og ringe impulskontrol, kan du med fordel sørge for at implementere nedstressning og passitivitetstræning i jeres lydighedsrutine. Gør du dét, vil hunden ofte ganske rar at have med at gøre.

 

Lydighed – karakter:

 

#6: Stædighed

 

Selvom Stafforshire Bull Terrieren er legesyg, venlig og imødekommende, kan den også være temmelig stædigt anlagt. Anskaffer du dig denne race, er det derfor essentielt, at du har flair for tålmodighed, og at du sætter masser tid af til at skabe tryghed og nærvær under jeres fælles aktiviteter.

 

Stædighed – karakter: 4 ud af 5

 

#7: Aktivitetsniveau

 

En Staffordshire Bull Terrier er en nysgerrig, eventyrlysten og meget aktiv race. For at kunne imødekomme hundens høje aktivitetsniveau, er det vigtigt, at du hver dag sætter tid af til både træning og legetid.

 

Aktivitetsniveau – karakter: 5 ud af 5

 

#8: Fælder hunden?

 

Staffordshire Bull Terrieren skifter al sin pels én gang om året, og løbende fælder den en smule. Du kan med fordel sørge for at børste hundens pels regelmæssigt. Så sikrer du dig nemlig, at de løse hår er nogenlunde under kontrol. 

Fælder hunden – karakter: 3 ud af 5

 

#9: Allergivenlighed

 

Ingen hunderace er 100% allergivenlig. Alle hunde har nemlig en pels, der indeholder allergifremkaldende proteiner. Hvis du søger en hund, der trods alt er mere allergivenlig end sine artsfæller, er Staffordshire Bull Terrieren sandsynligvis ikke det rette valg. Da hunden fælder en del, vil den godt kunne fremprovokere rindende øjne, kløe og udslæt hos hjemmets allergikere.

 

Allergivenlighed – karakter:

 

#10: Vagtegenskaber

 

En Staffordshire Bull Terrier vil ofte give lyd fra sig, når der kommer folk på besøg. Racen mangler dog vagtinstinktet, og derfor skal du ikke regne med, at den vil advare familien og eventuelle ubudne gæster. 

 

Vagtegenskaber – karakter: 1 ud af 5

 

Anbefalet kost

 

Staffordshire Bull Terrierens ideelle kost afhænger af dens generelle helbred. Hvis din hvalp er slank og energisk kan du overveje at sammensætte en kost, der er rig på protein. Shop dertil helst fødevarer uden kunstige tilsætningsstoffer, og spørg din foderforhandler til råds, hvis du er i tvivl om, hvilken kost der bedst kan dække netop din hunds behov.

 

Anbefalet legetøj

 

Nogle hunderacer er mere afdæmpede end andre. Når en Staffordshire Bull Terrier leger, går det ofte relativt vildt for sig, og derfor kan du med fordel købe stort ind, når du køber dens legetøj. Racen vil ofte både nyde bolde, strenge, bamser og pivedyr, så sørg for at anskaffe dig lidt af det hele.

 

Er en Staffordshire Bull Terrier ulovlig?

En Staffordshire Bull Terrier er ikke ulovlig. I Danmark findes flere anerkendte opdrættere, som du blandt andet kan finde frem til gennem Dansk Kennel Klub.

Hvordan er en Staffordshire Bull Terrier?

En Staffordshire Bull Terrier er kendt for at have et modigt temperament og er yderst udholdende. Det er samtidig en hund, der er det perfekte medlem i familien. Den har et roligt gemyt overfor børn, fremmede og artsfæller. Det er en nysgerrig og social hund, der mest af alt gerne vil være i nærheden af menneskeflokken.

Hvor meget motion skal en Staffordshire Bull Terrier have?

 

Staffordshire Bull Terrier er en fysisk aktiv hund med en stor udholdenhed. Særligt i hvalpeperioden kan den virke utrættelig. For en glad hund er det vigtigt med rigelig motion. Det er dog også en hund, der er god til at tilpasse sig til familien, og med daglige gåture eller en stor indhegnet have så egner den sig både til den aktive familie og den mindre aktive.