Du er her: Forsiden Blog Pomeranian - Lær den at kende her

Pomeranian - Lær den at kende her

17-04-2021

Pomeranian er den mindste af spidshunderacerne, som er en af de ældste hunderacer. Det er en minaturevariant af den tyske spidshund, og den nedstammer fra større pommerske spidshunde.

Denne race er kendt for sin store pjuskede pels og meget lille krop.

Den er altid opmærksom og livlig af sind. Den er lille af størrelse, men den har en stor selvtillid og personlighed.

Hvis du træner din pomeranian, fra den er helt ung, så vil du til gengæld få et livsglad lille nyt familiemedlem, som kan leve i mange år. En pomeranian kan nemlig blive mellem 12 og 16 år gammel.

10 ting du skal vide om Pomeranian

#1: Familieegnet

Pomeranian er en livlig og glad race, som altid er i godt humør. Den er meget omgængelig af karakter og ideel som familiehund. Den elsker at være sammen med mennesker og er meget social. Det vigtigste er, at familien bruger meget tid med den, for så er den gladest. Den vil elske sin familie mere end noget andet.

Familiegnet - karakter: 5 ud af 5

#2: God med børn

Der er meget delte meninger om en pomeranian er god med børn. De høje lyde, som ofte følger med, når man har børn, kan skræmme en pomeranian. Derudover skal børn ikke være for voldsom omkring den, da den jo er meget lille og kan komme til skade, hvis et barn træder på den eller holder den forkert.

Derfor er racen ikke altid så glad for at være i selskab med børn. De er milde over for børn, men de er temmelig sårbare, og derfor bør de ikke efterlades alene med børn.

God med børn - karakter: 1 ud af 5

#3: Nem at træne

Din pomeranian elsker at lære nye tricks og er meget nysgerrig. Den kræver respekt fra sine medmennesker og andre hunde omkring den, men lige så snart der er opnået et godt forhold til ejeren, så vil den gøre alt for at behage sin ejer. Det bedste er derfor at starte træningen tidligt og tage opdragelsen seriøst.

Nem at træne - karakter: 5 ud af 5

#4: Kan være alene hjemme

Den har ikke godt af at være alene hjemme i længere tid eller føle sig isoleret. Den elsker at få opmærksomhed, men hvis den er alene for meget, kan den udvikle separationsangst. Fordi racen er så social, kan den ikke holde til at være alene for længe ad gangen.

Kan være alene hjemme - karakter: 1 ud af 5

#5: Lydighed

En pomeranian er nem at gøre lydig, hvis du træner den konsekvent og i en tidlig alder. Det er en klog og selvsikker race, men den adlyder dog først 100%, hvis den selv kan se et formål med en given kommando.

Lydighed - karakter: 4 ud af 5

#6: Stædighed

En pomeranian er en meget selvsikker hund, og den kan sagtens være stædig. Dens selvsikre temperament kan godt hælde mod en hidsig væremåde. Men med den rette træning og en ejer, der er vedholdende, så kan den blive en lydig følgesvend. Derfor kræver den lille hund en selvsikker og konsekvent hundeejer, for ellers skal den nok selv sætte dagsordenen derhjemme.

Stædighed - karakter: 3 ud af 5

#7: Aktivitetsniveau

Selvom en pomeranian er lille af størrelse, så har den rigeligt med energi i den lille krop. Den har gener som slædehund, hvilket giver den et meget højt aktivitetsniveau og en stor udholdenhed. Den kræver et par lange gåture på 20-30 minutter om dagen. Den vil dog ikke passe til en ejer, som er aktiv i mere end 6 timer om dagen, da den godt kan blive overtrænet og få skader på knæ og hofter.

Aktivitetsniveau - karakter: 5 ud af 5

#8: Fælder hunden?

Pomeranian har et tykt lag underuld, hvilket også er det, der får dens smukke pels til at stå ud fra kroppen. Dette danner dens mankelignende udtryk. Den fælder meget lidt i det daglige. Normalt vil den fælde sent på foråret eller tidligt på sommeren, hvor den smider den tykke underuld på meget kort tid.

Fælder hunden - karakter: 2 ud af 5

#9: Allergivenlighed

Om en hund er allergivenlig, afhænger både af hvor meget den fælder, men også af dens aktivitetsniveau. En pomeranian er meget lille, men den har meget pels.

En meget aktiv hund afgiver flere allergener end en rolig hund. En pomeranian er meget aktiv, og dette kan være med til at afgive mere allergifremkaldende materiale.

Allergivenlighed - karakter: 2 ud af 5

#10: Vagtegenskaber

En pomeranian er vagtsom, men den er ikke aggressiv. Dog har den intet problem med at give hals, hvis den hører uvante lyde. Den kan gø overraskende højt på trods af sin størrelse. Hvis familien godkender gæsten, så er en pomeranian hurtig til at overgive sig til at blive kælet i stedet for at bruge tid på at jage gæsten væk.

Vagtegenskaber - karakter: 4 ud af 5