Du er her: Forsiden Blog Malteser – Den medgørlige og intelligente hund - Læs om den hos Canem.dk 🐶

Malteser – Den medgørlige og intelligente hund - Læs om den hos Canem.dk 🐶

19-04-2021
Malteser


 

En Malteser er en af de ældste vestlige miniature hunderacer. Det er race, der er kendt som værende meget medgørlig og tilpasningsdygtig. Den er ivrig og indlæringsdygtig, så længe den gider og derfor mindre velegnet til den ambitiøse lydighedstræning. Det er en hunderace, der trives på de åbne vidder såvel som i mindre lejligheder. Uden tilstrækkelig motivering, er en Malteser kendt for at finde smarte løsninger for at udfordre sig mentalt.

Temperament – Den frygtløse sociale hund

En Malteser har tendens til at gø, ligesom de fleste andre mindre selskabshunde. Den har et temperament som værende frygtløs. Det er en hunderace, der er meget socialt opsøgende og som har behov for kontakt. Det er en oplagt social familiehund, der generelt set er imødekommende overfor andre dyr, mennesker og andre hunde. Dog er det en hunderace, der kendes for at have tendens til at miste tålmodigheden.

Udseende – En hunderace med et kompakt og elegant udseende

Den har naturligt flagrende ører. Den har en lang og glat pels. Malteseren er en kompakt og lille hunderace. Halen holdes over ryggen, hvoraf den lange pels lægger sig langs siden af bagparten. Hovedet er velproportioneret i forhold til kroppen og højt ansat. Den har mørke og markerede øjne samt en moderat snudelængde.

Højde:

        Op til 25 cm

Vægt:

        1-3 kg

Pels – Den mere eller mindre allergivenlige silkehund

En Maltesers pels er lang og glat. Den lange pels er tynd og blød. Pelsen slæber sig racetypisk hen ad jorden. En Malteser fælder, trods sin lange pels, minimalt. Det er en pels, der kan tåles af de fleste allergikere, grundet den meget fine struktur og Malteseren kaldes også for silkehunden.

Pelspleje:

Pelsplejen er hos en Malteser er stor og tidskrævende. Den lange pels slæbes ofte hen ad jorden, hvoraf denne kræver daglig ud-filtrering og jævnlig vask.

Aktivitetsniveau – En hund, der ikke kræver de store udfoldelser

En Malteser har et lille til moderat fysisk aktivitetsniveau, og vil generelt set ikke have behov for de store fysiske udfoldelser. En Malteser er dog kendt for at have et større behov til mental stimulering, sammenlignet med andre mindre selskabshunde. En Malteser ses grundet dens intelligens, oftest i situationer, hvor den udfolder sig på egen hånd, især hvis den er alene hjemme i længere tid.

Træning:

Malteseren kan være svær at træne grundet dens tendens til at være egenrådig. Det er en hund, der ikke altid ser det motiverende i lækre godbidder, da den er småt spisende. Det er en hunderace, der er kendt for at være svær at træne til ambitiøs lydighed.

En Malteser er særligt velegnet til følgende træningsformer:

        Yderst motiverende

        Er fyldt med leg

        Korte træningsmomenter

Sundhed – En sund hund, der kræver særlig omhyggelig pelspleje

Den robuste konstruktion giver generelt set en sund og stærk hund. Det er en race uden typiske nedarvede sygdomme. En Malteser kan grundet manglende pelspleje have problemer i huden. Hudproblemer ses udpræget i varme perioder. Øjnene kan have tendens til at være irritable. Det er en hunderace med en høj levealder og ses ofte blive op til 15 år eller mere.

Konklusion – Den nemme sociale hund med stor pelspleje

En Malteser er den nemme hund og velegnet til førstegangs-hundeejere. Den er social og nyder at være tæt på familien. Det er en hunderace, der knytter sig tæt til familiemedlemmerne og har svært ved at være alene hjemme. Udover at det er en race, der har særligt meget behov for ekstra pelspleje, er den nem. Det er en sund og rask hunderace. For en Malteser gælder det, at den er med et roligt gemyt, der er venligt stemt overfor andre dyr og fremmede mennesker. Det er hunderacen, der ikke stiller de store krav til en aktiv hverdag.

En Malteser er velegnet her:

        En familie, hvor en eller flere medlemmer ofte er hjemme

        En familie, der har tid til dagligt krævende pelsarbejde

        En familie, der ikke nødvendigvis har den store plads udendørs

 

 

Er en Malteser aggressiv?

Nej, en sund, rask og veltilpasset Malteser er absolut ikke aggressiv, selv om den gør meget og kan virke frembrusende. Socialisering er vigtigt for Maltesere, selv om det som udgangspunkt er skønne, hengivne og sociale hunde.

Hvad kræver en Malteser?

En Malteser kræver, ligesom alle selskabshunde, en masse tid og kærlighed. Derudover skal du være forberedt på meget pelspleje trods den ringe størrelse.

Hvordan passer man en Malteser?

En Malteser skal socialiseres, passes og plejes ligesom alle andre hunde. Du skal derfor være sikker på, at du har overskud til et ekstra familiemedlem i dit liv. Hver dag. Den kræver ikke vildt lange gåture, men derimod ekstra pelspleje som heller ikke kan springes over.

Hvad koster en Malteser?

Prisen varierer mellem opdrættere. Selv om det er dyrere at købe hos en dkk opdrætter, kan det absolut anbefales, da du dermed får større sikkerhed for dens helbred. Undgå avlere der reklamerer med ekstra små hunde. En sund hund bør ligge indenfor standarden.