Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om mops

Alt du skal vide om mops

12-06-2021
Mops


 

En mops er kendetegnet ved sit flade ansigt og sin søde grynten, der desværre stammer fra vejrtrækningsproblemer.

 

Man kan faktisk spore mopsen helt tilbage til 2000 år siden i gamle kinesiske skrifter, hvor der omtales små kortnæsede hunde som man mener, må være mopsen. Mopsen var også en hofhund i både England og Holland, og den var en selskabshund blandt overklassen såvel som hos den generelle borger.

 

En mops er en glad hund med energi, der både kan nyde at ligge i sofaen og putte, men som også elsker at komme ud at gå.

 

Personlighed

 

En mops er en kærlig hund, der er meget hengiven overfor sin familie. Den er generelt positiv over for andre mennesker, og så elsker den at lege. Det er også en hund som man virkelig kan putte sig i sofaen med, når man skal se en god film fredag aften.

 

En mops er også en meget opmærksomhedskrævende hund, og det er ikke usædvanligt, at den følger med sin ejer rundt omkring i huset fra rum til rum, eller at den slet ikke kan få nok af at ligge i ens skød. Det er en skøn familiehund, der desuden også kan underholde med søde grynt og hyggelig snorken. 

 

Antal i Danmark

 

Vides ikke

 

Forventet levetid

 

10 - 15 år

 

Skulderhøjde - han

 

Cirka 28 cm

 

Skulderhøjde - hun

 

Cirka 28 cm

 

Vægt - han

 

6,5 - 9,5 kg

 

Vægt - hun

 

6,5 - 9,5 kg

 

10 ting du skal vide om mops

 

#1: Familieegnet

En mops passer fantastisk ind i en familie, da det er en hund, der nyder at være sammen med mennesker. Det er en rigtig selskabshund, og den kan bedst lide at være sammen med sine ejere. Det er også en hund, der ofte kan sammen med andre kæledyr, hvilket også kan være en fordel, når man skal have den ind i familien.

 

Familieegnet - karakter: 5 ud af 5

 

#2: God med børn

En mops kan sagtens finde ud af at være sammen med børn, og den vil ofte være meget mild over for dem. En mops kan være en rigtig god hund at anskaffe, hvis man har børn. En mops kan dog allerbedst sammen med børn, hvis den socialiseres med dem fra en tidlig alder. På den måde kan den lære, hvordan børn er, og så vil den typisk tilpasse sig eller gå, hvis den ikke gider mere.

 

God med børn - karakter: 5 ud af 5

 

#3: Nem at træne

En mops kan generelt godt lide, at man forsøger at lære den tricks. Det er en hund, der elsker at få opmærksomhed, og den kan lide at tilfredsstille sine ejere. Det kræver ikke det store at træne en mops, så det kan være en god hund at anskaffe sig, selv hvis man ikke har den store erfaring med at træne hunde.

 

Nem at træne - karakter: 4 ud af 5

 

#4: Kan være alene hjemme

Det er vigtigt, at man sørger for at træne sin mops til at være alene hjemme, for ellers kan man risikere, at den udvikler separationsangst. En mops kan dog sagtens lære at være alene i nogle timer, men så er det også vigtigt, at man giver den masser af kærlighed og opmærksomhed, når man vender hjem igen. Du kan altid sørge for, at der ligger en masse legetøj som den kan underholde sig selv med, mens du er væk. Det kan godt hjælpe en hel del.

 

Kan være alene hjemme - karakter: 3 ud af 5

 

#5: Lydighed

En mops kan sagtens trænes til at være lydig, men det er ikke den hunderace, der er mest lydig. Man lærer bedst sin mops lydighed med leg, og det er vigtigt, at man træner den med ros og belønning.

 

Lydighed - karakter: 2 ud af 5

 

#6: Stædighed

En mops kan godt være en stædig lille hund, men det er samtidig en hund, der elsker at gøre sine ejere tilfredse. Det er dog næsten for det meste underholdende, når den lille hund er stædig, fordi det er så nemt at rette på den. Det kan dog være vigtigt, at du viser den, hvem der bestemmer allerede fra start.

 

Stædighed - karakter: 3 ud af 5

 

#7: Aktivitetsniveau

Når det kommer til aktivitetsniveau, så er en mops ikke den hunderace, der kræver mest motion. Det er dog stadig vigtigt, at hunden bliver aktiveret tilstrækkeligt både fysisk og mentalt, så den har det godt. Du kan f.eks. stimulere den mentalt ved at lære den nye tricks. Det anbefales, at man går omkring 2-3 km dagligt, når man har en mops.

 

Aktivitetsniveau - karakter: 2 ud af 5

 

#8: Fælder hunden?

En mops fælder desværre en del, og det betyder også, at dens pels har brug for en del pleje. Den har en meget kort og glansfuld pels, men her inde under gemmer der sig underuld. Det anbefales, at man børster sin mops dagligt, men man kan stadig ikke undgå, at der kommer til at være hundehår i huset. Der er bare noget, man må indfinde sig med, hvis man har en mops.

 

Fælder hunden - karakter: 2 ud af 5

 

#9: Allergivenlighed

Fordi en mops har underuld, så er det ikke denne hunderace, man vil anbefale til folk med allergi. Det kan dog godt være, at man stadig kan tåle den, men så kan man prøve at tilbringe nogle timer sammen med racen for at se, om man reagerer negativt på det.

 

Allergivenlighed - karakter: 2 ud af 5

 

#10: Vagtegenskaber

En mops er ikke en fantastisk vagthund, men den kan godt give hals, hvis der går nogen forbi huset. Du skal dog nok ikke regne med, at din hund kommer til at forsvare dit hjem, hvis der kommer fremmede.

 

Vagtegenskaber - karakter: 2 ud af 5

------------------------------------------

Hvad kræver en mops?

En mops er en lille hund med et samarbejdende temperament. Det er en selvstændig hund, der kræver mental beskæftigelse og har et større behov for fysisk aktivering. Den kan fælde en del i perioder og kræver her daglig redning af pelsen. Særligt hudfolder bør holdes rene og så vidt muligt tørre.

Hvor dyr er en mops?

En raceren mops hvalp med stamtavle koster normal vis mellem 12.000 og 16.000 danske kroner, men det kan svinge.

Hvor køber man en mops?

 

Dansk Kennel Klub registrerer og formidler informationer om opdrættere med racegodkendte mops. Det er altid bedst at købe hunde fra godkendte avlere.