Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Beagle
Beagle

Alt du skal vide om Beagle

16-06-2021

 

Beagleracen har været her i flere århundreder, og man kan faktisk spore den helt tilbage til 1400-tallet. Beaglen nedstammer fra jagthunde som jægere brugte til at jage til fods i England, Frankrig og Wales. I dag er der stadig nogen, der bruger beagles til jagt, men man kan i lige så mange tilfælde finde den i et hjem som en rolig familiehund.

 

En beagle kan fås i to størrelser. Den mindste størrelse er omkring 30 cm høje og har en vægt på omkring 10 kg, hvor den større vejer omkring 15-20 kg og har en højde på omkring 30-40 centimeter. I gamle dage blev den lille variant ofte brugt til jagt på hesteryg, fordi hunden var så lille, at den kunne sidde i en jakkelomme, indtil jagten gik i gang.

 

Personlighed

En beagle er en hunderace, der generelt er glad for at være sammen med andre dyr og mennesker. Det er en glad hund, der har brug for, at du giver den meget kærlighed. De kan bedst lide, når der er selskab omkring dem, og de kan godt blive destruktive eller gø meget, hvis de bliver efterladt alene.

 

Antal i Danmark

 

Vides ikke

 

Forventet levetid

 

12-15 år

 

Skulderhøjde - han

 

Lille variant: omkring 30-33 cm

Større variant: omkring 35-40 cm

 

Skulderhøjde - hun

 

Lille variant: omkring 25-30 cm

Større variant: omkring 30-35 cm

 

Vægt - han

 

10-20 kg

 

Vægt - hun

 

10-20 kg

 

10 ting du skal vide om beagle

 

#1: Familieegnet

En beagle kan sagtens passe godt ind i en familie. Det er en aktiv og nysgerrig hund, og den har brug for meget motion. En beagle er også en jagthund, og det er der stadig nogen, der bruger den til den dag i dag. Dog ser man oftest en beagle som en hyggelig familiehund. Det er vigtigt, at man holder den i snor og har hegn i haven, da en beagle har tendens til at strejfe, da det er en jagthund.

 

Familieegnet - karakter: 4 ud af 5

 

#2: God med børn

En beagle er generelt en god hunderace, når det kommer til at omgås børn. Man siger generelt, at en beagle ikke møder nogen, den ikke bryder sig om. En beagle er en hund, der knytter sig meget til sin familie, og som elsker den. Den vil også typisk være god til at være sammen med børn, specielt, hvis den er vokset op sammen med dem. En beagle kan dog godt komme til at være lidt vild, når den leger, selvom den ikke mener noget ondt med det. Derfor kan det være en god idé at holde øje, hvis den leger med små børn, så det ikke bliver for voldsomt. Den kan også godt finde på at tage ting med munden, og derfor kan den også komme til at tage en hånd i munden under leg. Det kan godt gøre ondt på små børn, da en beagle har skarpe tænder.

 

God med børn - karakter: 3 ud af 5

 

#3: Nem at træne

En beagle er ikke den hunderace, der er nemmest at træne. Det er nok ikke den hund, man skal anskaffe sig, hvis man ikke har tidligere erfaring med at træne hunde. En beagle kræver konstant og konsekvent træning, og man skal være forberedt på, at kan være svært at træne renlighed med en beagle.

 

Nem at træne - karakter: 2 ud af 5

 

#4: Kan være alene hjemme

En beagle er generelt ikke en hund, der bryder sig om at være alene hjemme. Hvis du efterlader den med adgang til haven, så har den masser af underholdning, men du kan også risikere, at den forsøger at stikke af. En beagle er god til at grave, så det er vigtigt, at du har et godt hegn, hvis den beagle skal gå fri i haven. Det kan hjælpe, hvis man anskaffer sig en anden hund eller kat, som ens beagle kan være i selskab med.

 

Kan være alene hjemme - karakter: 1 ud af 5

 

#5: Lydighed

En beagle er en meget kærlig og legesyg hund, men det er ikke den mest lydige. Det kan godt være svært at træne en beagle til at adlyde en, og derfor anbefales det også ofte, at man holder sin beagle i snor, når man går tur med den. Det kan dog godt lade sig gøre at træne sin beagle til at være lydig.

 

Lydighed - karakter: 2 ud af 5

 

#6: Stædighed

En beagle har en meget uafhængig natur, hvilket også betyder, at det er en meget selvstændighed hunderace, der godt kan have tendens til stædighed. Det er vigtigt, at man er meget konsekvent i sin opdragelse af en beagle, for den kan være svær at træne for selv den dygtigste. Det er også derfor, det er bedst, at du holder din beagle i snor, når du er ude på store områder. En beagle er nemlig en jagthund, der har tendens til at følge sin næse.

 

Stædighed - karakter: 4 ud af 5

 

#7: Aktivitetsniveau

En beagle har et utroligt højt aktivitetsniveau, og det er en hund, man skal have tid til at aktivere. En beagle elsker at gå lange ture i skoven, og den bliver helt vild, hvis den får lov til at løbe over en åben mark. Det er dog - igen - ikke anbefalelsesværdigt, da det kan være svært at kalde en beagle til sig, hvis den først får øje på noget. Det er her jagtinstinktet kommer på spil igen. Hvis man skal have en beagle, så er det vigtigt, at man er klar på at tilbringe mange timer i naturen frem for på sofaen.

 

Aktivitetsniveau - karakter: 5 ud af 5

 

#8: Fælder hunden?

En beagle fælder desværre, trods den korte pels, en hel del. Det anbefales, at man børster sin beagle dagligt for at undgå, at der kommer alt for mange hår rundt i huset. Dens pels er tykkest om vinteren, og derfor fælder en beagle mest, når det bliver forår.

 

#9: Allergivenlighed

Man anser ikke en beagle for at være en allergivenlig hund. De spreder desværre nogle allergener, der kan være svære for allergikere at tolerere.

 

Allergivenlighed - karakter: 1 ud af 5

 

#10: Vagtegenskaber

En beagle er en jagthund, hvilket betyder, at den opfører sig meget efter sit instinkt. Det betyder også, at det er en meget opmærksom hund, der lægger mærke til de ting, der sker omkring den. En beagle er en god jagthund i den forstand, at den nok skal give lyd fra sig, hvis der kommer nogle. Men så skal du nok heller ikke regne med, at den gør meget mere end det. Hvis der kommer en fremmed ind i huset, så vil en beagle nok bare logre med halen og blive glad.

 

Vagtegenskaber - karakter: 3 ud af 5