Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Chow chow
Chow Chow

Alt du skal vide om Chow chow

21-06-2021

 

En Chow chow er hunden, du måske har hørt om med den karakteristiske blå tunge. Hunderacen er over 4000 år gammel og blev oprindeligt brugt som vagt-, jagt-, og trækhund i Manchuriet og Mongoliet. Den kom senere til Kina, hvor den fik en høj status og blev en tempelhund. En Chow chow blev sammen med pekingeser betragtet som Buddhas hellige løver, som havde til opgave at skræmme onde dæmoner bort.

 

En Chow chow er en god familiehund, fordi den er meget hengiven med sin kærlighed. Det er en hund, der elsker at komme ud og gå lange ture, selvom der er en skrøne om, at de ikke kan lide at bevæge sig. Det er ikke sandt. En Chow chow er meget udholdende, når den er ude på lange ture, og den kan også løbe hurtigt på de kortere ture. 

 

Personlighed

Chow chow kan have tendens til at være meget reserverede overfor fremmede, men den er generelt god til at knytte sig til sin familie. Den kan godt reagere aggressivt, når den møder andre hunde, men den er rolig og hengiven overfor sin familie. En Chow chow er en ret intelligent hund, men den er også stædig, så den kan være svær at træne. En Chow chow har naturligt et stort beskyttertrang, og den kan have brug for træning for at styre dette. 

 

Antal i Danmark

 

Vides ikke

 

Forventet levetid

 

10-12 år

 

Skulderhøjde - han

 

48-56 cm

 

Skulderhøjde - hun

 

46-51 cm

 

Vægt - han

 

20-30 kg

 

Vægt - hun

 

20-30 kg

 

10 ting du skal vide om Chow chow

 

#1: Familieegnet

En Chow chow kan passe rigtig godt ind i en familie, fordi den er god til at knytte sig til sine ejere. Man ser typisk, at en Chow chow vil udvælge en i familien, som er den yndlings. Det er måske den, der bruger mest tid sammen med hunden. En Chow chow er meget beskyttende overfor sin familie, og den er ikke så glad for fremmede mennesker.

 

Familieegnet - karakter: 4 ud af 5

#2: God med børn

En Chow chow kan godt lære at være sammen med børn, men det er vigtigt, at socialiseringen begynder fra en tidlig alder. En Chow chow har et stærkt beskyttertrang, så hvis den knytter sig til et barn, så vil den altid forsøge at beskytte ham eller hende. En Chow chow kan godt blive vred, hvis den føler, at man provokerer den. Derfor kan det godt være risikabelt at lade børn lege med en Chow chow uden, at man holder øje med dem imens.

God med børn - karakter: 3 ud af 5

#3: Nem at træne

En Chow chow er en hund, der klart reagerer bedst på ros og belønning. Det nytter ikke noget, at man forsøger at tvinge en Chow chow til at gøre noget, for det kommer man ikke langt med. Det kan godt blive en udfordring at træne en Chow chow, og det kræver en god portion tålmodighed. Den kan godt have tendens til at gø meget, og det er noget man skal sørge for at holde under kontrol. Det er vigtigt, at man er meget tålmodig og konsekvent, når man træner sin Chow chow.

Nem at træne - karakter: 2 ud af 5

#4: Kan være alene hjemme

En Chow chow er en meget selvstændig hund, der generelt ikke har de store problemer med at være alene hjemme. Det kan godt være, at den skal trænes lidt, men det kræver ikke det store.

Kan være alene hjemme - karakter: 5 ud af 5

#5: Lydighed

Selvom en Chow chow kan være svær at træne, så er det stadig en hund, man kan gøre enormt lydhør. Chow chow bruges ofte inden for konkurrencer, og her er det virkelig vigtigt, at de har lydighed.

Lydighed - karakter: 4 ud af 5

#6: Stædighed

En Chow chow er en meget selvstændig hund, og det betyder også, at den kan være meget stædig. Hvis du ikke er meget kontant over for din Chow chow og har konsekvent træning, så kan den godt tro, at det er den, der bestemmer.

Stædighed - karakter: 5 ud af 5

#7: Aktivitetsniveau

En Chow chow er ikke den hunderace, der kræver mest motion, men det er stadig vigtigt, at man går ture med den dagligt. En Chow chow har masser af udholdenhed, og den kan sagtens holde til, at du går lange ture med den. Den vil også være glad, hvis den har mulighed for at komme ud i en indhegnet have.

Aktivitetsniveau - karakter: 2 ud af 5

#8: Fælder hunden?

En Chow chow er en hunderace med en flot pels, der kræver meget pleje. Det anbefales, at man friserer sin Chow chows pels regelmæssigt, så man kan holde den ved lige og undgå, at der kommer knuder i pelsen. Man kan ikke undgå, at en Chow chow kommer til at fælde, og den fælder kraftigt to gange om året. Resten af tiden fælder den moderat, men det kan holdes nede, hvis man redder pelsen 3-4 gange om ugen.

Fælder hunden - karakter: 4 ud af 5

#9: Allergivenlighed

En Chow chow kan godt være en god hund for mange allergikere. Der er flere, der oplever, at de ikke reagerer negativt i selskab med hunden. Man kan dog aldrig vide sig helt sikker på, at man ikke er allergisk, og derfor kan det være en god idé, at man bruger noget tid i selskab med hunderacen for at se, hvordan kan reagerer på den, før man anskaffer sig en.

Allergivenlighed: 4 ud af 5

#10: Vagtegenskaber

En Chow chow kan godt bruges som en vagthund i den forstand, at den godt kan give lyd fra sig, hvis der kommer nogen. En Chow chow har stor beskyttertrang, og den vil derfor forsøge at beskytte dem, den holder af, hvis den føler, de er i fare. Den er ikke så glad for fremmede mennesker, og den kan godt reagere aggressivt, når man møder fremmede mennesker eller dyr.

 

Vagtegenskaber - karakter: 4 ud af 5