Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Jack Russell Terrier
Jack Russel Terrier

Alt du skal vide om Jack Russell Terrier

23-07-2021

 

Hvis man gerne vil have en social og intelligent hund, der har brug for aktivitet, så kan du med fordel anskaffe dig en Jack Russell Terrier. Denne hunde er en enormt intelligent hunderace, der er meget selvbevidst, og som elsker at være social. En Jack Russell Terrier er dog også kendt for at have et godt temperament, men det er naturligvis noget, man kan forsøge at træne.

 

Personlighed

 

En Jack Russell Terrier er en lille hund med et stort temperament. Dens egen selvopfattelse er, at den selv er stor og farlig, hvilket der kommer til udtryk, når den møder andre hunde eller reagerer på situationer. Det er også en hund, der er nem at træne, da den besidder masser af selvtillid og nysgerrighed på at lære nyt. En Jack Russell Terrier har et nært forhold til sine ejere, og det er en meget tillidsfuld hund, som elsker at få kærlighed og opmærksomhed. 

 

Antal i Danmark
Der er ikke noget præcist antal på, hvor mange Jack Russell Terrier der er i Danmark. Dog ses det, at racen ofte bruges i forbindelse med hestemiljøet, hvor den ofte har arbejdsopgaver. 

 

Forventet levetid

 

13-16 år

 

Skulderhøjde - han

 

25-30 cm

Skulderhøjde - hun

 

25-30 cm

 

Vægt - han

 

6-7 kg

 

Vægt - hun

 

6-7 kg

 

10 ting du skal vide om Jack Russell Terrier

 

#1: Familieegnet

En Jack Russell Terrier kan sagtens indgå i en familie, men det anbefales, at det er noget, man vænner den til fra hvalp. En Jack Russell Terrier kan også godt trænes til at leve sammen med andre dyr, men som udgangspunkt ser den dem som en trussel, og det er derfor noget, den skal socialiseres til at lære fra hvalp af. Man skal ikke anskaffe sig en Jack Russell Terrier, hvis man ikke er parat til at give sætte tid af til træning og motion. Det bedste for en Jack Russell Terrier er, hvis den kan være i et hus, hvor der er fri adgang til haven, da den har brug for at bevæge sig meget.

 

Familieegnet - karakter: 4 ud af 5 

 

#2: God med børn

Man kan godt have en Jack Russell Terrier sammen med børn, hvis det er noget, den socialiseres til inden for de første 4 måneder. Men som udgangspunkt er en Jack Russell Terrier ikke en hunderace, der naturligt er god til at omgås børn. En Jack Russell Terrier kan også have behov for at være sig selv og trække sig tilbage, og det er måske noget, som børn kan have svært ved at aflæse. Man skal også huske på, at Jack Russell Terrier har et naturligt jagtinstinkt, men det er også noget, man kan irettesætte med den rette og jævnlige træning.

 

God med børn - karakter: 2 ud af 5 

 

#3: Nem at opdrage

En Jack Russell Terrier er en intelligent hund, som man kan træne i en række af forskellige discipliner. Man kan f.eks. også træne jagt med en Jack Russell Terrier, hvis det har interesse. Når man har en Jack Russell Terrier, så er det vigtigt, at man sætter sig tid af til at træne den. Den har brug for at blive aktiveret både mentalt og fysisk, da det er en hund med stor intelligens og et højt aktivitetsniveau. En Jack Russell Terrier elsker at lave opgaver for deres ejere, og man skal huske at belønne den, når den gør noget godt. Det er desuden vigtigt, at man har en kærlig tone, når man opdrætter hunden, men det skal også være en fast tone, så den ved, hvem der bestemmer.

 

Nem at opdrage - karakter: 4 ud af 5

 

 

 

#4: Kan være alene hjemme

En Jack Russell Terrier er en meget selvstændig hunderace, og det betyder også, at den ikke har de store udfordringer med at være alene hjemme. Det er naturligvis noget, man skal vænne den til, men hvis man træner sin Jack Russell Terrier til det, så kan det sagtens være alene hjemme i flere timer uden problemer. Det er dog vigtigt, at man altid sørger for, at hunden har fået brændt noget energi af, for ellers kan det lede til destruktiv adfærd, når den er alene hjemme. Du kan starte med at lade hunden være alene i 10 minutter, hvorefter du øger tidsintervallet.

 

Kan være alene hjemme - karakter: 5 ud af 5 

 

#5: Lydighed

En Jack Russell Terrier er en lydig hund, der kan lide at gøre sine ejere tilfredse ved med tricks og opgaver, som du giver den. Det er en nem hunderace at gøre lydig grundet dens høje intelligens. Det er vigtigt, at du fra starten af markerer, hvem der bestemmer, da en Jack Russell Terrier også er en meget selvstændig hunderace. Jo tidligere du begynder at træne din hund, jo mere en lydig hund vil du sandsynligvis få.

 

Lydighed - karakter: 4 ud af 5 

 

#6: Stædighed

En Jack Russell Terrier kan godt være meget stædig, men det er samtidig noget, man kan fravænne den med jævnlig træning. En Jack Russell Terrier er en samarbejdshund, hvis man træner den til at være det. Hvis du sørger for jævnlig træning, så er der ingen tvivl om, at hundens lydighed vil overstige den stædighed. Den elsker at udføre opgaver og blive stimuleret både mentalt og fysisk.

 

Stædighed - karakter: 3 ud af 5 

 

#7: Aktivitetsniveau

Man skal ikke anskaffe sig en Jack Russell Terrier, hvis man ikke er vild med motion. En Jack Russell Terrier har brug for rigtig meget aktivering, og det er måske det vigtigste at overveje, når du tænker på at anskaffe dig denne hunderace. Det er heller ikke nok, at man går et par ture om dagen med sin Jack Russell Terrier. Den har brug for at købe hurtigt og komme op i et højt tempo, så den får brændt en masser energi af. Du kan med fordel kombinere fysisk aktivering med mental aktivering, da hunderacen i høj grad har brug for begge dele.

 

Aktivitetsniveau - karakter: 5 ud af 5 

 

#8: Fælder hunden?

Man kan godt regne med, at en Jack Russell Terrier fælder meget. Det er noget, man kan holde en smule nede ved at sørge for at redde pelsen jævnligt. Det er især en god idé at gøre, efter man har været ude at gå med hunden. Du kan godt regne med, at du skal hive støvsugeren frem lidt oftere, hvis det er denne hunderace, du ender med. Man kan også afhjælpe udfordringen en smule ved selv at klippe pelsen eller ved at lade en hundefrisør gøre det.

 

Fælder hunden? - karakter: 4 ud af 5 

 

#9: Allergivenlighed

En Jack Russell Terrier er ikke det, der bliver betragtet som en allergivenlig hund. En hund spreder allergener gennem spyt, urin og underuld, så hvis man vil formindske risici for spredning af allergener, så kan det være en god idé at lade hunden boltre sig en masse udenfor.

 

Allergivenlighed - karakter: 2 ud af 5 

 

#10: Vagtegenskaber

En Jack Russell Terrier kan godt have en besidderisk adfærd over for sin familie. Man kan især regne med, at hunden kan vise beskyttende adfærd over for børnene i familien, hvis den er tæt knyttet til dem. En Jack Russell Terrier er dog bedre at bruge til jagt frem for vagt.

 

Vagtegenskaber - karakter: 2 ud af 5