Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Mastiff

Alt du skal vide om Mastiff

23-07-2021
mastiff


 

Alt du skal vide om Mastiff

 

En Mastiff er en stor hund, der knytter sig til sine ejere, og som er meget trofast. Den kan godt have det svært med fremmede mennesker og kan være overbeskyttende over for dem, den holder af. Man kan med rette kalde en mastiff for ”den blide kæmper”, da den både har et roligt sind, men samtidig kan reagere stærkt, hvis den føler sig truet.

 

Personlighed

 

En mastiff er en værdig hund, der som ung bevæger sig en hel del, men som bliver mere rolig, når den bliver voksen. En mastiff er en meget trofast hund, der knytter sig stærkt til sin familie, mens den kan have det svært med fremmede mennesker. En Mastiff er en god familiehund, der har brug for en masse kontakt og kærlighed. 

 

Antal i Danmark

I Danmark registreres der omkring 40-50 mastiff årligt

Forventet levetid

 

6-12 år

 

Skulderhøjde - han

 

80-85

 

Skulderhøjde - hun

 

66 - 68 cm

 

Vægt - han

 

70-100 kg.

 

Vægt - hun

 

65-80 kg.

 

10 ting du skal vide om Mastiff

 

#1: Familieegnet

 

En mastiff er en god familiehund, fordi det er en rolig hund, der faktisk godt kan lide at ligge stille, mens den observerer andre arbejde. Det er særligt noget, man kommer til at mærke til i takt med, at hunden bliver ældre. Det er også en hund, som ikke overreagerer, selvom den kan være overbeskyttende over for sin familie.

 

Familieegnet - karakter: 5 ud af 5

 

#2: God med børn

 

En mastiff kan være god med børn, selvom det er en stor hund, fordi det også er en meget rolig hund. Det er ikke en hund, der har jagtinstinkter, eller som er voldsom. Faktisk siger man, at en mastiff er en af de bedste hunderacer, man kan anskaffe sig, hvis der er børn i familien

 

God med børn - karakter: 5 ud af 5

 

#3: Nem at opdrage

 

Det kan godt kræve en del tålmodighed, når man skal træne en mastiff. Det er ikke en hund, der reagerer godt på en negativ tone, så det er vigtigt, at du taler pænt til hunden. En mastiff er også en hund, der betragter sin ejer som sin ven. Derfor får den ikke den store tilfredsstillelse ud af at lave tricks, selvom den alligevel er klog nok til at blive betragtet som lærenem. Når man skal opdrage en mastiff, så er det vigtigt, at man begynder, når hunden er hvalp.

 

Nem at opdrage - karakter: 3 ud af 5

 

#4: Kan være alene hjemme

 

En mastiff kan bedst lide at være sammen med sin familie. Der er ikke besværlig at have med steder hen, den er sådan set glad og tilfreds, bare den får lov til at være sammen med sin familie. En mastiff kan godt hurtigt savne sine ejere, og det er ikke denne hunderace, man bør anskaffe sig, hvis man er meget væk fra hjemmet.

 

Kan være alene hjemme - karakter: 3 ud af 5

 

#5: Lydighed

 

Der kan være delte meninger om, hvor lydig en mastiff er. Det er en hund, der er samarbejdsvillig og lærenem, men det er også en hund, man skal lære at være lydig. Det kan dog sagtens lade sig gøre, hvis man begynder tidligt.

 

Lydighed - karakter: 4 ud af 5

 

#6: Stædighed

 

En mastiff kan godt føle sig truet over for fremmede mennesker, og her kan den have trang til at angribe. Det er mest her, at en mastiffs stædighed spiller en rolle, da det ellers er en rolig hund, der gerne vil gøre, som du fortæller den. Hvis det altså vel og mærket er det, som den er vokset op med.

 

Stædighed - karakter: 3 ud af 5

 

#7: Aktivitetsniveau

 

En mastiff er en aktiv hund, når den er hvalp, men det aftager hurtigt i takt med, at hunden bliver ældre. Når hunden er voksen, så har den ikke brug for særlig meget motion, og det er meget mere vigtigt, at den får en masse kontakt og foder. Man skal faktisk passe på med at give en mastiff for meget motion, for det kan godt komme til at give hunden skader. Det er en god hund, hvis man ikke orker at gå flere kilometer hver dag.

 

Aktivitetsniveau - karakter: 2 ud af 5

 

#8: Fælder hunden?

 

En mastiff kan godt fælde, hvis man ikke sørger for jævnligt at redde pelsen. Den har en tæt, kortsiddende pels, som er grov i strukturen. Hvis man sørger for at redde hundens pels jævnligt, så fælder den en del mindre.

 

Fælder hunden? - karakter: 2 ud af 5

 

#9: Allergivenlighed

 

En mastiff bliver ikke betragtet som en allergivenlig hund, men det er heller ikke den hund, der fordeler fleste allergener i luften, da den ikke har et så højt aktivitetsniveau. Hvis du har allergi og overvejer en mastiff, så er det altid en god idé, hvis du kan bruge nogle timer i selvskab med racen for at blive klogere på, hvordan du reagerer på den.

 

Allergivenlighed - karakter: 3 ud af 5

 

#10: Vagtegenskaber

 

En mastiff er en udmærket vagthund, da den gør opmærksom på fremmede mennesker. Det er en hund, der reagerer, når den ser noget fremmed eller spændende.

 

Vagtegenskaber - karakter: 4 ud af 5