Du er her: Forsiden Blog Alt, du skal vide om Grand Danois
Grand Danois

Alt, du skal vide om Grand Danois

23-07-2021

 

Den største hunderace er en Grand Danois. Den er en enorm stor hund, og den kræver meget træning og en stor mængde foder for at kunne trives. Desuden kræver den en del plads omkring sig.

Personlighed

En Grand Danois er en meget stor hund, som bare på grund af sin imponerende størrelse kan virke uoverkommelig. Men den hunderace er faktisk vældig blid og rar. Den er til en vis grad ganske legesyg. På grund af størrelsen er den bomstærk, men den er samtidig ret elegant i sin fremtræden.

Det er en kærlig og venligtsindet hund, der knytter sig stærkt til sin familie. Den er velafbalanceret og meget social. Den kræver dog en del plads på grund af sin enorme størrelse.

Den kommer i hovedtræk godt ud af det med andre dyr – i hvert fald hvis det er dyr, som den er vokset op sammen med. Enkelte hunde af racen kan dog være lidt aggressive over for andre dyr og andre hunde, som den ikke kender.

Som det er med alle hunde, så bør en Grand Danois også have lydighedstræning, når den er hvalp. Generelt er det nemt for en Grand Danois at lære det, den trænes til, men der kan være tilfælde, hvor enkelte hunde kan have meget svært ved at lære noget nyt. Derfor bør du altid starte din træning så tidligt som muligt.

Forventet levetid

Statistisk set kan du forvente, at en Grand Danois lever i gennemsnit imellem otte og ti år.

Skulderhøjde – han

En han måler mindst 80 cm fra underlaget og op til skuldrene.

Skulderhøjde – hun

En hun måler mindst 72 cm fra underlaget og op til skuldrene.

Vægt

En han har en gennemsnitlig vægt på mellem 60 og 80 kg. En hun vejer lidt mindre.

10   ting, du skal vide om Grand Danois

 

1.       Familieegnethed

Der er tale om en hund, som er meget velegnet til at have i en familie. Den bliver særdeles knyttet til sin familie, og især børnene har den et blødt og beskyttende punkt for.

2.       Grand Danois og børn

Selv om denne hunderace er enorm stor, så kan du trygt lade den være sammen med familiens yngste. Den er nemlig meget venlig, og den er meget populær som familiehund. Den elsker at være sammen med børn, og selv helt små børn lærer hurtigt, at hunden er dens bedste ven og beskytter.

3.       Nem at træne

Alle hunde bør blive trænet. Det er bedst for hunden selv, og det er også bedst for resten af familien, at hunden lærer sin plads at kende. Den bør også lære mindst de mest fundamentale egenskaber, som forventes af en hund i en familie. Desuden trives hunden bedst ved at blive fysisk trænet. Det kræver en del, når det drejer sig om en så stor hund.

4.       Er en Grand Danois god til at være alene hjemme?

Den store godmodige hund har det bedst, når den er sammen med sin flok. Den kan godt lære at være alene hjemme, men det er imod dens natur. Den trives bedst, hvis du kan minimere den tid, som den er nødt til at være alene hjemme.

5.       Hvor lydig er en Grand Danois?

I forhold til lydighed, så er en Grand Danois ganske tilforladelig at have med at gøre. Den er et udpræget flokdyr, og den vil rette ind efter en tydelig leder. Den er godmodig, kærlig og lydig.

6.       Hvor stort et aktivitetsniveau har en Grand Danois?

Selv om det er en virkelig stor hunderace, så er dens behov for aktivitet ikke vanvittigt stort. Giv den en moderat træning, så er det fint for den. Den bør dog dagligt have mulighed for at give den gas med en løbetur, hvor den får pulsen op.

Den har ikke godt af alt for meget med at gå på trapper, det er dens krop ikke skabt til.

7.       Hvor meget pelspleje kræver en Grand Danois?

Da en Grand Danois har en kort, tæt og ret glat pels, som ikke har nogen underuld, så fælder den ikke ret meget. Det er som regel nok at tørre den af en gang om dagen med et vaskeskind, som er fugtigt. Det kan holde fældningen meget nede. Når den fælder, så kan dens stride hår bore sig ned i gulvtæpper og møbler, og de kan være lidt besværlige at fjerne.

8.       En Grand Danois som vagthund?

Den store hunds stærke flokmentalitet gør den til en ganske glimrende vagthund. Den vil give hals for at beskytte sin familie imod fremmede indtrængende. Det kan den sagtens lære, da det ligger naturligt i dens personlighed.

9.       Hvad er Grand Danoisens anbefalede kost?

Det er vigtigt, at en Grand Danois får rigeligt med mad. Det er en meget stor hund, og derfor kræver den store mængder af mad. Lige så vigtigt er det, at den får den rette kost. Da den består af 80 % muskler, så skal den have et skræddersyet foder, som er afbalanceret til at give den de rette næringsstoffer hver dag.

Vær meget nøje med kun at give den et velegnet foder.

10.   Kræver en Grand Danois meget plads?

Det siger sig selv, at en stor hund skal have så meget plads som muligt. Derfor bør der være god plads til den i jeres hjem, og den trives også bedst, hvis den har en have at være i. Alternativt må du sørge for, at du tager den med ud på en ordentlig tur hver eneste dag.