Du er her: Forsiden Blog Boxer – Den aktive hund, der giver kærlighed til alt og alle
Boxer

Boxer – Den aktive hund, der giver kærlighed til alt og alle

12-06-2021

 

FCI gruppe 2: Schnauzere, Pinchere, Molosser og Senneshunde

En Boxer er en yderst aktiv hund, der kræver meget bevægelse. Den kan virke voldsom i sine udfoldelser, grundet den særligt imødekommende tilgang til andre, mennesker såvel som andre dyr og artsfæller. En Boxer er en stor hund, der kræver fysisk aktivering flere gange dagligt eller et stort indhegnet udeområde. Så længe en Boxer udlever sine aktive behov, er det en yderst omsorgsfuld og velegnet familiehund.

Temperament – En vagtsom hund med stor og venlig imødekommenhed

En Boxer er kendt som værende vagtsom, men ikke en gøende hunderace. Generelt set er den meget imødekommende overfor familiemedlemmer og særdeles børn, og elsker at lege. Den er nysgerrig og enhver bevægelse foregår gerne i et højt tempo. Den naturlige statur hos en Boxer kan bevirke til uhensigtsmæssig truende adfærd overfor andre hunde. Især hanner kan have tendens til at markere sig.

Udseende – En frembrusende udstråling og et charmerende underbid

Boxeren er racetypisk med en bred mund med en underskudt underkæbe og naturligt underbid. Den har et stort hoved, der proportionelt passer til kroppen. Hovedet er højt ansat og besidder et muskuløst kæbeparti. Snuden er sort og har en mellemlang længde. Den har kortere hængende ører samt en afstumpet hale. Det er generelt set en meget kraftigt bygget mellemstor hund, med et fremskudt bryst.

Højde:

        Hanner: 57-63 cm

        Tæver: 53-59 cm

Vægt:

        25-30 kg

Farver:

        Gul med sort maske

        Tigerstribet med sort maske

        Der kan være enkelte hvide aftegninger på bryst og poter

Pels – Den glatte og tætsiddende pels, der ikke kræver pelspleje

En Boxers pels er helt kort og tætsiddende. Den besidder en glad og glansfuld pels. Pelsen har ingen underuld og hunden kan derfor være mindre beskyttet over for kold vind og vejr.

Pelspleje:

Pelsplejen er hos en Boxer mere eller mindre ikke nødvendig. Forår og efterår skiftes de korte dækhår, hvoraf racen kan fælde en smule.

Aktivitetsniveau – En aktiv spiller i familien med masser af gå-på-mod

Boxeren er en meget energisk hund med et højt aktivitetsniveau. Det er en hund der fungerer godt i et højt tempo og er interesseret i at få en masse indtryk. Boxeren er en hunderace der kan have tendens til et højt stressniveau.

Træning:

En Boxer er interesseret i at holde en tæt kontakt med sin træner. Den er hurtig i sin væremåde og kræver derfor hurtige og præcise belønninger for at kunne opnå en vellykket træning. Den har behov for en aktiv dagligdag såvel som mental stimulering. Træningsformen bør for en Boxer variere mellem hurtige øvelser samt perioder med stillestående afstressende træning. Træningsmæssigt er det en alsidig hund, der med den rette træning og stimulering, kan egne sig vel til alle former for lydighed og spor.

En Boxer er særligt velegnet til følgende træningsformer:

        Præcis og hurtig belønning

        En træningsform i høj fart

        Belønning med leg

Sundhed – En sund, men stor hunderace

Med en Boxer følger enkelte sundhedsmæssige problematikker som man bør være opmærksom på. Ligesom andre store hunderacer, har Boxeren tendens til at udvikle hofteledsdysplasi. Dette er der stor fokus på i avlen, hvor avlsgodkendte individer er fri for hofteledsdysplasi. Selektionen sker som et forsøg på at undgå denne smertefulde lidelse. Yderligere er Boxere disponeret for en forsnævring i hjertet, der kan vise sig ved subaortal stenose (SAS) eller pulmonal stenosis (PS). Disse sygdomme er arveligt betinget og særligt kendt for denne hunderace. Generelt set, bør man være opmærksomme på de racetypiske problematikker, men kan ellers forvente en sund hund med en levealder op til 10-12 år.

Konklusion – En kærlig hund der er velegnet til den aktive familie

En Boxer elsker alle væsner, store som små og egner sig dermed som familiehund. Det er en hund der ses aktiv, men yderst velafbalanceret såfremt at den aktiveres efter behov. Det er velegnet til en familie, der har en aktiv livsstil. Boxeren er udholdende og imødekommende overfor andre hunde og familiens kæledyr. Til trods for at Boxeren er kendt som en vagtsom race, der er opmærksom på alle omgivelserne, høres den sjældent gø. Det er en hund, der ikke nødvendigvis egner sig til førstegangs-hundeejeren.

En Boxer er velegnet her:

        En familie med en aktiv dagligdag

        En familie, der har tid til en hund, der kræver mental og fysisk aktivering

        En familie, der ønsker en hund, der kræver minimal eller ingen pelspleje