Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Schæferhund, stockhåret
stock schæfer

Alt du skal vide om Schæferhund, stockhåret

26-06-2021

 

Schæferhunden er kendt for at være en hund, der både er egnet til at indgå som en del af familien og som politihund. Det er en meget lærenem hund, der har nemt ved at tage imod kommandoer.

 

Oprindeligt stammer ordet ”schæfer” fra det tyske sprog og betyder ”fårehyrde”. Schæferen er også en hunderace, der kommer fra Tyskland, hvor den blev fremavlet sidst i 1800-tallet. Dette skete ved, at der var flere forskellige hyrdehunde, der blev krydset.

 

I USA blev schæferhunden indført af soldater, der vendte tilbage efter at have deltaget i 1. verdenskrig. Ved 2. verdenskrig var schæferhunden den race, man foretrak, og de første førerhunde var faktisk schæfere. Schæferhunden er oprindeligt en hyrdehund, og det er derfor også en arbejdshund, der egner sig særdeles godt som f.eks. vagthund, militærhund eller politihund. Det er dog også en hund, man ser i mange familiehjem.

Personlighed

En schæfer er en meget loyal hund som du nemt kan få til at adlyde kommandoer. Den kommer generelt fint ud af det med børn og dyr, hvis den er socialiseret i en tidlig alder. Den har dog et naturligt vogterinstinkt, der godt kan betyde, at den er aggressiv over for fremmede. Man vil også ofte opleve, en at schæfer har tendens til at gø, når der går nogen forbi huset.

 

En schæfer er også en meget intelligent hund, og det gør den nem at træne. Nogle schæfere kan godt have tendens til at være lidt nervøst anlagt, og dette er noget, man skal opfange i en tidlig alder, så man kan udsætte den for socialisering.

 

Antal i Danmark

Vides ikke

 

Forventet levetid

 

10 - 12 år gammel

 

Skulderhøjde - han

 

64 cm

 

Skulderhøjde - hun

 

58 cm

 

Vægt - han

 

34-43 kg

 

Vægt - hun

 

34-43 kg

 

10 ting du skal vide om Schæferhund, stockhåret

 

#1: Familieegnet

En schæfer kan sagtens være en familieegnet hund, hvis man sørger for at socialisere den fra en tidlig alder. Hvis man ikke sørger for det, så kan det desværre godt betyde, at man får en hund med aggressiv adfærd. Det er vigtigt, at den i starten konstant er sammen med familien, og at den udsættes for fremmede mennesker, så den ikke bliver nervøs og aggressiv senere.

 

Familieegnet - karakter: 4 ud af 5

 

#2: God med børn

Hvis man socialiserer sin schæfer tilstrækkeligt, så kan den sagtens komme til at omgås med børn, og den kan også blive rigtig glad for dem. Det kan dog være meget svært at vænne hunden til børn, hvis man ikke får den fra hvalp af. Den kan også sagtens omgås andre dyr, hvis den også har været vant til denne form for socialisering.

 

God med børn - karakter: 3 ud af 5

 

 

#3: Nem at træne

En schæferhund kræver meget tid, og det er ikke en hunderace, man skal anskaffe sig, hvis man ikke gider at bruge energi på at træne den. En schæferhund er en meget intelligent hund, og den har brug for at blive stimuleret måde fysisk og mentalt. Hvis man ikke sørger for at stimulere den tilstrækkeligt, så kan det godt resultere i destruktiv adfærd, hvor den f.eks. begynder at bide i ting eller ikke vil stoppe med at gø. Det er dog noget, man kan undgå, hvis man sørger for, at hunden får rigeligt med motion og træning.

 

Nem at træne - karakter: 3 ud af 5

 

 

#4: Kan være alene hjemme

En schæfer egner sig ikke til at være alene hjemme hele dagen, men man kan sagtens træne den til, at den vænner sig til at være alene nogle timer. Det er altid en god idé at starte med at være væk i kort tid og så stille og roligt forlænge tiden, du er væk. Så kan du sagtens have en schæfer, der kan være alene hjemme. Det er naturligvis bare vigtigt, at den så bliver aktiveret tilstrækkeligt før og efter, for ellers kan den godt begynde at ødelægge ting.

 

Kan være alene hjemme - karakter: 3 ud af 5

 

#5: Lydighed

En schæfer er en utrolig lydig hund, hvis man opdrager den til at være det. En schæfer er også en hund, der har et utroligt stort vogterinstinkt, og det betyder, at den kan have tendens til at reagere aggressivt, hvis den føler, at der er fare på færde. En schæfer er en yderst loyal hund, og når den har knyttet sig til sin ejer, så vil den være utrolig lydhør heroverfor.

 

Lydighed - karakter: 5 ud af 5

 

#6: Stædighed

Fordi en schæferhund har så stort et vogterinstinkt, så betyder det også, at den kan reagere meget selvstændigt, når den føler, at den eller I er truet. Man kan godt kalde en schæferhund meget frygtløs, men det er også vigtigt, at man lærer den at skelne mellem, når der er noget, der er farligt, og hvornår det ikke er. Hvis du træner din schæferhund godt, så vil den være mere lydig end stædig.

 

Stædighed - karakter: 3 ud af 5

 

#7: Aktivitetsniveau

Man skal ikke anskaffe sig en schæferhund, hvis man ikke er parat til at aktivere den. En schæferhund er en arbejdshund, der har et enormt højt aktivitetsniveau, og hvis dette ikke tilfredsstilles, så er det, at hunden kan begynde at have destruktiv adfærd. Det er desuden vigtigt, at man sørger for at stimulere hunden både fysisk og mentalt. En schæferhund er en intelligent hund, der har brug for at have meningsfulde opgaver. En schæferhund har en lyst og trang til at arbejde hårdt, og den skal helst luftes 2-3 gange om dagen.

 

Aktivitetsniveau - karakter: 5 ud af 5

 

#8: Fælder hunden?

En schæferhund fælder desværre relativt meget, og når det er en stockhåret schæferhund, der er tale om, så har den middellang pels, der kræver en hel del pleje. Det anbefales, at man børster sin schæferhund jævnligt, men man kan desværre stadig ikke undgå, at den kommer til at fælde en hel del.

 

Fælder hunden - karakter: 5 ud af 5

 

#9: Allergivenlighed

Man anbefaler ikke, at man anskaffer sig en schæfer stockhåret, hvis man reagerer allergisk over for hunde. En schæfer stockhåret har nemlig underuld, som er det, mange allergikere ikke kan tåle.

 

Allergivenlighed - karakter: 1 ud af 5

 

#10: Vagtegenskaber

En schæfer er en utrolig god vagthund, fordi den helt naturligt har nogle vogterinstinkter, der gør den perfekt til jobbet. Man kan sagtens træne en schæfer til at passe på ens hjem, og den skal nok også forsøge at hjælpe dig, hvis den føler, du er i fare. En schæfer er en enorm loyal og trofast hund, og den vil altid prøve at hjælpe sine ejere.

 

Vagtegenskaber - karakter: 5 ud af 5