Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Bouvier des Ardennes
Bouvier des Ardennes

Alt du skal vide om Bouvier des Ardennes

11-06-2021

 

En Bouvier des Ardennes er oprindeligt en belgisk kvæghund, som er robust bygget med grov pels. Dens pels er både vand- og vindtæt, hvilket gør den til en fantastisk hyrdehund, der kan tåle at stå i alt slags vejr.

 

En Bouvier des Ardennes er primært fremavlet som en arbejdshund, men det betyder ikke, at man ikke kan få virkelig meget glæde af at have en Bouvier des Ardennes i familien. En Bouvier des Ardennes er en hunderace, der kræver meget opmærksomhed, og som elsker at være sammen med mennesker, der aktiverer den. En Bouvier des Ardennes kræver meget aktivering, så det er en hund, man skal have tid til. Det er en meget selvsikker og social hund, der også ofte har let ved at omgås andre dyr.

 

 

Personlighed

 

Bouvier des Ardennes har tendens til at være meget beskyttende, da den oprindelige er fremavlet til at være en hyrdehund. Det er også en meget legesyg hund, der elsker, når man bruger tid på den. Bouvier des Ardennes er en meget nysgerrig hund, som elsker at beskytte og lege. 

 

 

Antal i Danmark

 

Vides ikke

 

Forventet levetid

 

10-14 år

 

Skulderhøjde - han

 

50-63 cm

 

Skulderhøjde - hun

 

50-63 cm

 

Vægt - han

 

21-36 kg

 

Vægt - hun

 

21-36 kg

 

 

10 ting du skal vide om Bouvier des Ardennes

 

#1: Familieegnet

Selvom en Bouvier des Ardennes oprindelig er en hyrdehund, så kan den sagtens fungere som en del af familien. Det er vigtigt, at man træner den fra start, så den ved, hvem der bestemmer. En Bouvier des Ardennes er en hunderace, der elsker at være sammen med mennesker. Man skal bare være forberedt på, at det er tidskrævende at have en Bouvier des Ardennes, for den skal aktiveres meget. Det gælder både fysisk og mentalt.

 

Familieegnet - karakter: 4 ud af 5

 

#2: God med børn

En Bouvier des Ardennes har ry for at være utrolig nænsom omkring børn, hvorfor den egner sig godt til en familie med børn. Det er naturligvis altid bedst, hvis man vænner hunden til at være omkring små børn, fra den selv er hvalp. På den måde er man sikker på at få en hund, der er vant til at omgås børn.

 

God med børn - karakter: 4 ud af 5

 

#3: Nem at træne

En Bouvier des Ardennes er en meget intelligent hunderace, hvilket betyder, at den også er meget lærenem. Bouvier des Ardennes er en hunderace, der er nem at træne for de fleste. Det er derfor en hund, man kan anskaffe sig, selvom man ikke har tidligere erfaring med at træne hunde. Det er dog nødvendigt, at du læser op på det inden.

 

Nem at træne - karakter: 4 ud af 5

 

#4: Kan være alene hjemme

En Bouvier des Ardennes er ikke så glad for at være alene hjemme, da det er en meget social hund, og man kan godt risikere, at den udvikler separationsangst, hvis den bliver efterladt for meget alene. Det kan godt lade sig gøre, at man træner sin Bouvier des Ardennes op til at være alene hjemme, men det er noget, der kræver en del tålmodighed. Man kan starte med at lade hunden være alene lidt tid ad gangen og så stille og roligt være væk i længere tid.

 

Kan være alene hjemme - karakter: 2 ud af 5

 

#5: Lydighed

En Bouvier des Ardennes kan blive en meget lydig hund, hvis man træner den efter det. Fordi det oprindeligt er en kvæghund, så er det også en hund, der er meget opmærksom på sine omgivelser. En Bouvier des Ardennes er let at træne, så du kan også hurtigt lære den at blive meget lydig.

 

Lydighed - karakter: 4 ud af 5

 

#6: Stædighed

En Bouvier des Ardennes kan godt, grundet den store selvsikkerhed, have tendens til at være stædig. Det er også en hunderace, der er opdraget til at være meget selvstændig, og det kan man godt nogle gange mærke på den. En Bouvier des Ardennes er dog samtidig en meget lydig hund, der holder af at tilfredsstille sine ejere ved at udføre opgaver. Når du har trænet din Bouvier des Ardennes godt, så får du en meget loyal hund, der også vil virke beskyttende over for dig.

 

Stædighed - karakter: 3 ud af 5

 

#7: Aktivitetsniveau

Fordi Bouvier des Ardennes oprindeligt er en arbejdshund, så betyder det også, at den har energi som dagen er lang. Hvis man anskaffer sig en Bouvier des Ardennes, så skal man virkelig være parat på at give den en masse motion. Hvis man ikke sørger for at aktivere Bouvier des Ardennes tilstrækkeligt, så kan det resultere i, at hunden bliver rastløs, destruktiv og hyperaktiv. Den har det bedst, hvis den har adgang til en stor have, hvor den har mulighed for at komme ud og brænde noget energi af. Det anbefales, at man sørger for, at huden er aktivt mindst en time om dagen, men den kan sagtens holde til mere.

 

Aktivitetsniveau - karakter: 5 ud af 5

 

#8: Fælder hunden?

En Bouvier des Ardennes har ikke tendens til at fælde meget, men den har en pels, der kræver jævnlig pleje. Det anbefales, at man trimmer hundens pels, så den ikke vokser sig for lang. Generelt har hunden en ru og glansløs pels

 

Fælder hunden - karakter: 2 ud af 5

 

#9: Allergivenlighed

Det anbefales ikke, at man anskaffer sig en Bouvier des Ardennes, hvis man har tendens til at få allergi. Det er en hund med underuld, hvilket ofte er det, som allergikere reagerer negativ på. Hvis du døjer med allergi, men gerne vil have en Bouvier des Ardennes, så kan du altid prøve at tilbringe nogle timer i selskab med denne race. Så kan det være, at du finder ud af, om du reagerer på den.

 

Allergivenlighed - karakter: 2 ud af 5

 

#10: Vagtegenskaber

En Bouvier des Ardennes er en fantastisk vagthund, da den oprindeligt er en kvæghund. Det er en hunderace, der er utrolig opmærksom på alt det, der foregår omkring den. Du skal nok høre fra den, hvis den oplever noget.

 

Vagtegenskaber - karakter: 4 ud af 5

 

 

>