Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Australian Shepherd

Alt du skal vide om Australian Shepherd

11-06-2021
Australian Shepherd


 

En Australian Shepherd er en meget populær brugshund, der har stærke hyrde- og vogterinstinkter. Det er en hund, der egner sig godt til at være i familien, da det er en meget hengiven hund, der elsker at få og give kærlighed. Den elsker, når den får opgaver og skal lære nye tricks, og en Australian Shepherd er også en utrolig intelligent hunderace, der er hurtigt til at opfange ting.

En Australian Shepherd er en meget legesyg hund, der elsker, når man har tid til den. Den har et stort socialt behov og elsker at være sammen med sin familie.

Hunderacen er fremavlet udelukkende i USA som vi kender den i dag.

Personlighed

Australian Shepherd er en intelligent og hårdtarbejdende hund, der elsker at være sammen med mennesker og få meningsfulde opgaver. Det er en hund, der både har brug for at få stimuleret sin krop og hjerne, så det er noget, man skal være forberedt på. Australian Shepherd har et enormt højt aktivitetsniveau, og det er ikke en hund, der egner sig til at sidde i sofaen og hygge.

 

Antal i Danmark

Vides ikke

Forventet levetid

13-15 år

Skulderhøjde - han

51-58 cm

Skulderhøjde - hun

46-53 cm

Vægt - han

16-32 kg

Vægt - hun

16-32 kg

 

10 ting du skal vide om Australian Shepherd

#1: Familieegnet

En Australian Shepherd kan godt blive en rigtig god familiehund, men det kan kræve lidt træning, hvis man har mindre børn. En Australian Shepherd kan godt have det svært med fremmede mennesker, hvis den ikke bliver socialiseret allerede fra hvalp. Hvis den ikke vænner sig til at være omkring andre mennesker, så kan det betyde, at den bliver stresset af andres menneskers tilstedeværelse. Derfor er det vigtigt med socialisering allerede fra hvalp. Hvis du træner den med rette, så kan du virkelig ende med at få en fantastisk familiehund. Den elsker nemlig at være sammen med mennesker og få opgaver.

Familieegnet - karakter: 4 ud af 5

#2: God med børn

Det kan godt kræve lidt træning, når man skal lære sin Australian Shepherd at omgås børn. Fordi racen oprindelig er en hyrdehund, så vil man ofte opleve, at den forsøger at hyrde børnene. Dette kan resultere i, at hunden begynder at nappe efter børnene, og her er det vigtigt, at man griber ind med det samme og fortæller hunden, at det ikke er i orden. Det er desuden vigtigt, at man ikke forstyrrer en Australian Shepherd, mens den spiser eller sover. Har du børn, så er det noget, du skal lære dem.

God med børn - karakter: 3 ud af 5

#3: Nem at træne

Det kan godt kræve lidt tålmodighed, når man skal træne en Australian Shepherd. Det kan være en utrolig lydig hund, men den kræver også noget træning. Det bedste man kan gøre for at få en velafbalanceret Australian Shepherd, er at udsætte den for så mange positive møder med andre mennesker og dyr. Det er vigtigt, at du husker at belønne hunden, når den gør noget rigtigt og sige fra, når den gør noget forkert. Det er vigtigt, at du er konsekvent og har meget tålmodighed.

Nem at træne - karakter: 3 ud af 5

#4: Kan være alene hjemme

En Australian Shepherd kan sagtens trænes til at være alene hjemme. Du bør dog ikke efterlade den alene i alt for mange timer, da den har brug for at blive aktiveret meget.

Kan være alene hjemme - karakter: 4 ud af 5

#5: Lydighed

En Australian Shepherd kan blive en utrolig lydig hund, hvis du bare træner den efter dette. Det er af oprindelse en hyrdehund, så det betyder, at den er utrolig opmærksom på det, du siger. Når du skal opdrage din Australian Shepherd, så er det vigtigt, at du husker at bruge ros og belønninger. En Australian Shepherd kan godt reagere negativt og blive ked af det, hvis du bruger en alt for hård tone.

Lydighed - karakter: 4 ud af 5

#6: Stædighed

Generelt er en Australian Shepherd ikke en specielt stædig hund, men der er nogle eksemplarer af racen, der har mere tendens til at være stædig. Disse kan være vanskelige at motivere, men ellers er en Australian Shepherd en hund, der elsker at tilfredsstille sine ejere og gøre dem stolte ved at udføre opgaver.

Stædighed - karakter: 3 ud af 5

#7: Aktivitetsniveau

En Australian Shepherd er en rigtig arbejdshund, og det betyder også, at den har et enormt højt aktivitetsniveau. Det er derfor en hund, som man virkelig skal have tid til at passe. Det er vigtigt, at man går lange ture med den dagligt, og at man sørger for at aktivere den. Det gælder både dens krop - men også den hjerne. En Australian Shepherd kan godt lide at få meningsfulde opgaver, og den elsker at lege.

Aktivitetsniveau: 5 ud af 5

#8: Fælder hunden?

En Australian Shepherd er en hunderace, der har tendens til at fælde meget. En Australian Shepherd fælder året rundt, men man vil opleve, at den fælder lidt mere om foråret. For at holde fældningen nede, kan man med fordel redde hundens pels et par gange om ugen. Det kan også hjælpe på, at du forhindrer hårknuder i at opstå.

Fælder hunden - karakter: 5 ud af 5

#9: Allergivenlighed

En Australian Shepherd er ikke en hunderace, man kategoriserer som værende allergivenlig. Det er en hund, der fælder meget, og som har et højt aktivitetsniveau, og det betyder desværre, at der er mange allergikere, der ikke kan tåle racen. Det er bestemt ikke denne hunderace, man anbefaler til folk, der døjer med allergi.

Allergivenlighed - karakter: 1 ud af 5

#10: Vagtegenskaber

En Australian Shepherd er oprindeligt en hyrdehund, og det betyder, at den har enormt gode vagtegentskaber. En Australian Shepherd vil altid være opmærksom og typisk give hals, når den opfanger noget omkring sig. En Australian Shepherd har ofte naturligt at behov for at beskytte ejerens ejendom, så det er en god vagthund.

Vagtegenskaber - karakter: 5 ud af 5