Du er her: Forsiden Blog Når hunden skal navngives

Når hunden skal navngives

24-02-2021
Hundenavne


Når du køber en hund, får du ikke bare et kæledyr ind i hjemmet, du får et nyt, firbenet familiemedlem med alt, der hører sig til i den forbindelse.

Det betyder også, at der er nogle ting, der skal tænkes grundigt igennem, før der pludselig står en hund i din bolig.

Især ét punkt er det meget vigtigt, at du forholder dig til, når du køber en hund: hvad den skal hedde.

Ligesom med mennesker er det virkelig vigtigt, at du giver din hund et godt navn, som både du og hunden kan være tjent med, da den forhåbentlig skal leve med det i mange år.

Sådan vælger du de rigtige hundenavne

Det er et ganske afgørende valg, du træffer, når du navngiver din hund, og i den forbindelse er der nogle ting, der er værd at bemærke.

Først og fremmest skal du vælge et navn, du kan lide, og som andre i familien også kan lide, hvis du vel at mærke ikke bor alene.

Hundens mening er i sagens natur ikke vigtig, for modsat mennesker vil den være ligeglad, så længe den får et navn, den kan genkende og reagere på.

Hundenavne skal derudover leve op til forskellige kriterier, som menneskenavne ikke skal.

Du skal således have mod på og lyst til at råbe det respektive navn højt på offentlige steder, hvor der potentielt kan være mange mennesker til stede.

Samtidig skal du vælge et navn, som er meget tydeligt og letforståeligt for hunden, så den ikke skal have unødige, lydighedsmæssige hindringer i den retning.

De fem mest populære hanhundenavne

Der findes i sandhed et utal af forskellige hundenavne, og nogle er mere populære end andre.

I øjeblikket peger tendensen i retning af, at menneskeklingende hundenavne er udbredte blandt hundeejere.

Tidligere var de velkendte klassikere som ”Fido” og ”King” blandt de allermest almindelige valg, men det billede har ændret sig.

Det afspejler sig da også i denne top fem over de mest populære hanhundenavne, hvor disse navne er at finde: 

  1. Charlie
  2. Balder
  3. Milo
  4. Buster
  5. Eddie

Disse navne har alle det til fælles, at de er nemme at udtale og har en tydelig klang, hvilket gør dem lette for din hund at afkode, hvis du giver den ét af de hundenavne.

Derudover er det værd at bemærke, at der hverken er ”King”, ”Fido”, ”Kvik” eller andre af de mest kendte, klassiske navne.

De fem mest populære hundenavne til en tæve

Tendensen med, at man i dagens Danmark i stigende omfang giver sin hund et menneskenavn, gælder selvfølgelig ikke kun hanhundene.

Pige hunde navne bærer det samme præg, og det kan godt ses af denne top fem over de mest populære navne til tæver:

  1. Luna
  2. Bella
  3. Molly
  4. Alba
  5. Frida

Igen er der det fælles kendetegn ved disse fem hundenavne, at de er meget nemme at udtale, har to stavelser og er lette at forstå.

Og det er faktisk nogle af de ting, du som kommende hundeejer skal være opmærksom på, når du skal i gang med navngivningsprocessen og finde de sødeste hundenavne.

Det skal du være opmærksom på

Der er ikke et bestemt facit, når det kommer til rigtige eller forkerte navne til din hund, men der er visse ting, du skal være opmærksom på, når du sidder og leder efter det helt rigtige navn.

Først og fremmest skal navnet som sagt være nemt at genkende for hunden, og derfor bør det indeholde én eller to stavelser, for eksempel som i ”Kvik” eller det mest populære pigehundenavn ”Luna”.

Derudover skal du aldrig skifte din hunds navn, når du har fået hunden hjem, selvom du måske i starten fortryder dit valg.

Det vil nemlig med al sandsynlighed være en stor kilde til forvirring for din nye hund, der ikke vil kunne forstå skiftet.

I værste fald kan det komme til at gå så meget udover dens forståelse, at den aldrig rigtig lærer at lystre eller komme, når du kalder på den.