Du er her: Forsiden Blog Manx Norsk skovkat – en venlig og hyggelig mis

Manx Norsk skovkat – en venlig og hyggelig mis

18-12-2021
skovkat


 

En Manx Norsk skovkat er en perfekt kat til hjemmet. Den er rolig og venlig, og den er god til at opbygge personlige relationer til familie og venner. Her får du mange års kattekærlighed. 

Størrelse

En mellemstørrelse kat, der dog har tunge knogler og vejer mere, end man skulle tro. Vejer mellem 3,5 og 5,5 kilo eller mellem 8 og 12 pund.  

Forventet levetid

Lever typisk i 9-13 år.

Pels og pleje

Manx Norsk skovkat har lang, blød pels, der er superbehageligt at ae, men som kræver lidt ekstra arbejde at børste.

Manxkatte skal helst holdes på en diæt, da de ellers hurtigt kommer i dårlig form. Appetitten gør, at de hurtigt bliver overvægtige, hvis man ikke passer på.

Fældning

Med sin lange pels fælder Manxkatten naturligvis en del. Det kan dog holdes nede, hvis man sørger for at børste den grundigt, særligt i fældesæsonen.

Manx Norsk skovkat: En ude- eller indekat?

Det er en sød og rolig kat, der ikke virker til at have noget i mod at være inden døre, selvom den selvfølgelig også elsker at komme ud.

Social eller solitær?

Det er en relativt social kat, som er nem at gøre sig gode venner med, hvilket er dejligt, hvis man kan lide at kæle med bløde og nuttede katte.

Temperament og energiniveau

Har et meget roligt temperament, og der skal meget til at gøre den vred. Derfor har den dog stadig godt med energi, og elsker at løbe rundt og lege både inde og udendørs.

Stille eller meget miav’en

Ikke en særligt larmende kat.