Du er her: Forsiden Blog Hvilken hund var med i ”Turner & Hooch”?

Hvilken hund var med i ”Turner & Hooch”?

21-06-2020
Dogue de Bourdeux


 

Filmhistorien udgøres ikke kun af kendte mennesker men også hunde. Der har været hunde med i nogle af de store film, som fortsat i dag er populære og afholdte.

”Turner & Hooch” (på dansk ”Turner & hund”) er en af disse film. Herunder kan du læse mere om den kære og charmerende film, hvor hovedpersonerne er hhv. Tom Hanks og hunden Beasley.

Lær mere om Beasley og dens rolle

Beasley er det rigtige navn på den hund, som spillede op imod Tom Hanks i ”Turner & hund”. I filmen hed den ”Hooch” og havde en rolle som en lettere forstyrrende politihund. Beasleys rigtige ejer og træner, Clint Rowe, deltog selv i filmen og havde en mindre rolle som en ASPCA-officer.

Beasley var en stor Dogue de Bordeaux (fransk Mastiff, DDB) og blev født i 1978.

I ”Turner & hund” følger man den ordentlige og velsoignerede detektiv (Tom Hanks), der får sit liv vendt op og ned, da han bliver tvunget til at flytte sammen med den snuskede, svindende og savlende Hooch.

I løbet af filmen bliver den umage duo mere og mere tætte i takt med, at de finder hinandens styrker og får øjnene op for den andens kompetencer.

Filmen have premiere i år 1989, og den er stadig i dag en populær film, som hele familien kan underholde sig med at se.

Hvad er Dogue de Bordeaux for en hund?

Dogue de Bordeaux er en stor hunderace, der ofte sammenlignes og forveksles med Mastiff. De minder om hinanden i ansigtet med de mange hudfolder og den korte pels.

En Dogue de Bordeaux er oprindelig en vagthund. Dens forfædre blev brugt til vagt og jagt, og dette smitter af på hunderacens adfærd og personlighed i dag.

Den holder af at beskytte og vil gerne ligge et sted i hjemmet, hvor den kan holde vagt med omgivelserne.

En Dogue de Bordeaux er en empatisk, sympatisk og følelsesladet hunderace. Den er loyal, omsorgsfuld og opmærksom.

I gennemsnit bliver hunden mellem 5-8 år, og den kommer til at veje mellem 54-65kg.

Ønsker du en kærlig, hengiven og tillidsfuld hund til familien, kan en Dogue de Bordeaux være det helt rette valg.

Hunden vil gøre alt for at beskytte og passe på sin familie.

Sådan træner du en Dogue de Bordeaux

En Dogue de Bordeaux bør først begynde at træne intensivt, efter den er fyldt 18 måneder. Den er en stor hund, og i de første 1,5 år bør den skånes for at overanstrenge knogler og led. Der er risiko for skader og slitage, hvis den hopper op og ned på trapperne, eller hvis den træner og løber meget udenfor. I de første 1,5 år er knoglerne ikke stærke nok til at bære vægten fra hunden.

Efter 18 måneder kan en mere intensiv træning gå i gang.

Det er vigtigt, at du går tur med din voksne hund dagligt, så den holder sig i form. Gåture kan afveksles med leg i parken eller svømning i havet.

Derudover vil en Dogue de Bordeaux egne sig til træningsformer såsom lydighed, sporing og redningsarbejde. På grund af hunderacens kærlige natur kan den også blive dygtig til terapiarbejde som socialhund.

Bordeaux'en er som udgangspunkt en meget sund hund, der ikke er i risikozonen for at udvikle sygdomme på grund af svækket immunforsvar.

Med alderen kan den udvikle sygdomme med hjertet, få problemer med hofter og knæ eller udvikle epilepsi.

Værd at vide om pleje af Dogue de Bordeaux'en

Det er relativt nemt og simpelt at pleje din DDB. Den skal gerne børstes en gang om ugen. Det er specielt dens hudfolder, der kræver ekstra opmærksomhed, når det kommer til plejen.

På grund af den mange hudfolder i særligt ansigtet og andre steder på kroppen bør den vaskes ofte (hver 2.-3. uge eller efter behov). Det er vigtigt, at du er omhyggelig med at tørre din Dogue de Bordeaux godt af efter badet. Der kan sætte sig vand og fugt i hudfolderne, som kan skabe gener for både pels og hud.

Hunden skal have klippet sine negle cirka 2 gange om måneden. Der er brug for en særlig negleklipper, der er designet til at kunne klippe i grove og tykke negle.

Plejen kan med fordel starte, fra din hund er hvalp. Plejen kan blive den skønneste oplevelse med kvalitetstid for jer, der vil bringe jer tættere sammen.