Du er her: Forsiden Blog Hvad betyder det, når din hund kaster op?

Hvad betyder det, når din hund kaster op?

18-06-2020
Hund opkast


 

Det er skræmmende, når ens hund kaster op, men det behøver ikke at betyde noget alvorligt. Det vigtigste du kan gøre, når din hund har kastet op, er at prøve at finde ud af hvorfor. Her kan du læse mere om, hvorfor hunde kaster op, og hvad det kan betyde.

Hvad er opkast?

Opkast er ikke en sygdom i sig selv, men det tyder på, at din hund kan være syg. Det første du burde gøre, hvis din hund kaster op er at finde ud af om det er opkast eller regurgitation. Hvis det er opkast, så vil det være en ret voldsom affære, hvor din hund får tømt sin mavesæk. Hvis det er regurgitation, vil det ikke se så voldsomt ud, da maden ikke kommer fra mavesækken men i stedet fra halsen. Op til eller efter din hund har kastet op vil den højst sandsynligt have kvalme. Dette kan du se ved, at den synker, savler eller ikke har nogen appetit.

Hvorfor kaster din hund op?

Selvom det virker voldsomt, når din hund kaster op, så skyldes det sjældent en alvorlig sygdom. Det kan være fordi, din hund har problemer med sin mavetarmkanal. Det vil altså være ting som irritation i tarmsystemet, betændelse i tarmsystemet, overspisning, for meget luft i maven, fremmedlegeme i fordøjelsessystemer eller noget andet.

Opkastning kan også skyldes problemer uden for mavetarmkanalen. Her kan det være medicin, giftstoffer i blodet, problemer med nyrer, leveren eller andre organer.

Hvad skal du gøre, hvis din hund kaster op?

Hvis din hund ikke har kastet op længe og kommer sig hurtigt, så er der intet behov for at ringe til dyrlægen. Hvis du vil være på den sikre side, så skal du være forberedt på, at dyrlægen spørger ind til din hunds sygdomshistorie og laver en fysisk undersøgelse. Hvis dyrlægen ikke finder noget, så vil din hund ikke komme igennem en voldsom behandling.

Hvis din hund har døjet med opkast længe, så skal du ringe til din dyrlæge for at være sikker på, at det ikke er noget alvorligt. Her vil dyrlægen typisk lave en mere grundig undersøgelse af din hund for at være sikker på at kunne stille den rette diagnose.

Hvordan behandles opkast?

Der er stor forskel på, hvordan opkast behandles, da grunden til at din hund kaster op kan skyldes mange ting. Typisk vil man behandle hunden med en systematisk behandling, hvor hunden faster i op til 24 timer. Her får den vand i form af isterninger. Når hunden stopper med at kaste op, så kan man stille og roligt begynde at give den foder igen.