Du er her: Forsiden Blog Hundepote: Bliv klogere på hundens pote

Hundepote: Bliv klogere på hundens pote

24-02-2021
hundens pote


 

Som bekendt er hunden menneskets bedste ven, men hvor meget ved du egentligt om det firbenede væsen?

Her kommer vi med nyttig information om din hunds poter, som du måske ikke ved så meget om – men bare rolig, du skal nok få det lært. Læs med og få interessante fakta om hundepoter her. Vi besvarer nemlig de spørgsmål, som ofte stilles til hundens pote.

Hvordan ser en hundepote ud?

En hundepote består af en trædepude, og 4 mindre puder, som udgør tæerne, kløerne eller spidsen på hundepoten. Hvis du mærker på trædepuden føles den massiv og rug, men kan også mærkes blødere, alt efter typen af hund.

Ude på hver ”tå” sidder en negl. Neglene skal jævnligt klippes i takt med at de gror og bliver lange. Nogle hunde slider automatisk neglene ned, hvis de er meget udenfor på hårdt underlag, eks. hvis der løbes eller bliver gået mange ture.

Kan en hundepote revne?

Ja, en hundepote kan godt revne eller blive skåret op. Det sker ofte i takt med, at en hund er ude i skoven eller på grus. Hvis der pludseligt er noget skarp eller hårdt, som skærer poten op, vil du ofte opdage det. Enten vil du opdage det, hvis poten bløder, eller måske din hund vi humpe afsted på tre ben – eller blot trække lidt på det ene ben.

Ofte kan det bløde en del, og det er ikke altid nemt at stoppe. Det skyldes blodkarrene i poterne, som er meget veludviklede. Såret kan have en tendens til at åbne sig, hver gang hunden går. Måske dyrelægen er den eneste udvej, hvis poten ikke stopper med at bløde.

Kan en pote tåle at gå på varm belægning?

Nej, det kan poterne ikke. Ligesom det gør ondt for dig, at gå på varm asfalt, varme fliser eller varmt sand, så gør det altså også ondt på din hund. Når du ikke selv kan gå på belægningen grundet varme, så kan din hund som tommelfingerregel heller ikke. Hvis du ikke tænker over det og lader din hund gå på varme overflader, så kan den i værste tilfælde få brændt poten af, hvilket kan være meget smertefuldt og problematisk for din firbenede, bedste ven.

Er der svømmehud på en pote?

Både ja og nej. Nogle hunderacer har svømmehud mellem tæerne, da de gennem årene har svømmet og levet i vand, hvis man kigger tilbage på racehistorikken. Andre hunde er ikke meget for vand og har gennem historien heller aldrig været brugt til jagt eller svømning i vand. En hunderace som New Foundlænderen har svømmehud og har altid været brugt til at redde mennesker i nød på havet. Derfor varierer det altså ift. racerne.