Du er her: Forsiden Blog Himalaya: en krydsning mellem perseren og siameseren
Himalaya kat

Himalaya: en krydsning mellem perseren og siameseren

27-11-2021

 

Man kender måske en Himalaya som katten med de smukke, blå øjne. Racen har arvet meget af sin skønhed fra perseren, hvis slægtning den stammer fra. Himalayakatten er rolig, og så egner den sig yderst godt til at være indenfor.

 

#1 Størrelse

 

Himalayakatten har en fuldstændig gennemsnitlig kattestørrelse, og man kan desuden genkende den på, at den har mange træk til fælles med perserkatten. Derudover har Himalaya en kompakt og robust krop og korte, robuste ben.

 

#2 Forventet levetid

 

Man kan forvente, at en Himalayakat lever mellem 12-15 år. Den kan dog godt leve længe. Især hvis man sørger for regelmæssige undersøgelse ved dyrlægen. Himalayakatten har nemlig nogle arvelige sygdomme, som du skal være opmærksom på. Det er f.eks. meget almindeligt, at man kommer til at opleve, at ens kat døjer med hårboller i mavetarmkanalen, samt at den oplever problemer med øjnene. Derudover skal man huske at rense dens øre, da disse også kan få mider og gå i inflammation.

 

#3 Pels og pelspleje

 

Anskaffer man sig en Himalayakat, så er det vigtigt, at man er opmærksom på, at den kræver noget pelspleje. Det anbefales faktisk, at man børster katten hver dag, så den bliver ved med at blive holdt i en god stand. Derudover anbefales det faktisk yderligere, at man også vasker katten en gang om måneden, så man virkelig kan sørge for at vedligeholde pelsen.

 

#4 Fældning

 

En Himalayakat fælder meget, hvis man ikke sørger for tilstrækkelig med pelspleje. Det er vigtigt, at du børste din kats pels hver dag, så du mindsker ophobningen af hår og snavs over det hele.

 

#5 Er Himalaya bedst egnet som ude- eller indekat?

 

Man siger, at Himalayakatten faktisk er en af de bedste racer til at have som indekat.

 

#6 Er Himalaya god med børn?

 

Man kan sagtens anskaffe sig en Himalayakat, hvis man har børn. Det er dog vigtigt, at man lærer børnene, hvordan man skal være over for katten, for den kan ikke lide, hvis man ikke respekterer den grænser.

 

#7 Temperament/Energiniveau

 

Himalaya er kendt for at have en meget afslappet personlighed, hvor den også til tider kan være sky over for folk, den ikke kender. Katten vil dog ofte knytte sig godt til ejerne, som måske som de eneste får lov til at kæle med katten. Det kan dog godt lade sig gøre at lade den socialisere med andre, hvis det er noget, man har vænnet den til fra en ung alder.

 

Derudover er Himalaya kendt for at være en kat, der lærer meget hurtigt. Himalayakatten er nemlig en meget intelligent katterace, og den har brug for, at du har tid til at lege med den og stimulere den. Det er også en kat, der elsker at lege med legetøj. Himalaya har desuden et naturligt jagtinstinkt, som man kan fremkalde med god leg. Det vil den elske.

 

#8 Stille eller meget miav’en

 

En Himalaya er normalt ikke en kat, der larmer meget.