Du er her: Forsiden Blog Har alle hunde underuld?

Har alle hunde underuld?

09-09-2020
underuld


Ikke alle hunde har underuld, selvom det umiddelbart ligner det ved nogle racer. Det betyder også, at hunde kan fryse om vinteren. Derfor er det generelt vigtigt, du er opmærksom på, hvorvidt der er behov for et dækken, når kulden rammer. Selvom din hund har underuld, kan der stadig være behov for et dækken.

Igennem tiden har mange hundes pels ændret sig. Pelsen er gået fra at ligne en kraftig ulvepels med underpels, til at der i dag findes racer med mange forskellige pelstyper. Nogle hunde er i den forbindelse vante til at bo i hjem med varme, som derfor har betydning for, hvorvidt de fryser i vinterperioden. 

Beskyt din hund mod kulde og vind 

Uanset om din hund er udstyret med underuld eller ej, er det de færreste, der kan klare både kulde og vind på samme tid. Heldigvis findes der i dag forskellige dækkener, jakker og dragter, som findes i mange forskellige varianter og materialer.

Derudover det vigtigt at være opmærksom på, at særligt hvalpe og mindre hunde har tendens til at ryste af kulde i vinterperioden. Derfor er det meget vigtigt, at du beskytter din hund mod kulde og vind med det rette hundedækken eller -jakke.

Hunde med lang pels har desuden tendens til, at sne og andet snavs fra vejen sidder i pelsen, fordi de er langhårede. Det kan også resultere i, at de fryser om vinteren og har behov for den rette beskyttelse.

Disse hunde har typisk underuld 

Har du en langhåret hund, er der stor sandsynlighed for, at den har underuld. Det er typisk de korthårede, små hunde, som ikke har underuld. Dog findes der også mange store hunde, som er korthårede og derfor ikke har underuld. Mange gange tænker mennesker ikke over, at hunde faktisk ikke nødvendigvis er beskyttet mod kulden i vinterperioden, bare fordi de har pels.

For det første har de små hunde en større overflade i forhold til deres kropsvægt, når de bevæger sig rundt udendørs. Derfor bruger de også meget energi på at holde varmen. Det samme gør sig generelt gælde for de hunde, som ingen underpels har. Normalt har underpels nemlig en isolerende effekt, der beskytter hunden mod kulden. Hunde med underpels er typisk hunde som en labrador, Cocker spaniel eller golden retriever. Pelstykkelsen og underulden har en helt afgørende effekt for, hvorvidt hunden kan holde varmen i vinterperioden – uanset om der er tale om en lille eller stor hund.

For eksempel har en dansk-svensk gårdhund, en korthåret gravhund, en korthåret hønskehund eller en granddanois ingen underuld. Oplever du, at din hund begynder at ryste, er det, fordi den fryser. I det tilfælde er det meget vigtigt, du sørger for at finde hundebeklædning, der kan fungere som overtøj.

Har du en hund som fryser, så kan du her se nogle forskellige hundedækkener