Du er her: Forsiden Blog Forhudsbetændelse hund

Forhudsbetændelse hund

25-10-2020
forhudsbetændelse hund


 

En stor del af alle hanhunde kommer ud for at få betændelse omkring forhuden i større eller mindre grad. Det er en relativ mild og ufarlig lidelse, som nemt kan behandles. Når betændelsen er bekæmpet, vil det ikke få nogen negativ indvirkning på hundens fremtid.

Det er vigtigt at reagere så hurtigt som muligt, når du opdager symptomer hos dit kæledyr, der kan være tegn på bakteriel infektion.

Hvad er forhudsbetændelse hos hunde?

Ligesom hos mænd bliver de mandlige kønshormoner dannet i hundens testikler. Denne naturlige proces kan fra tid til anden føre til betændelse i og omkring forhuden hos hanhunde. Det er testiklerne, der er årsagen til, at betændelsestilstanden kan opstå.

Hvis det sker hyppigt, at hanhunde udvikler betændelse, kan det vælges at kastrere hunden. Når du har en hanhund, kan du forvente, at den før eller siden vil komme ud for betændelsen.

Der er ikke nogen racer, der er mere i risikozonen for at få betændelsen end andre. Du skal reagere, hvis din hund pludselig begynder at ændre adfærd omkring rengøring, og hvis der opstår gulligt sekret fra området omkring forhuden.

Hold øje med symptomerne

Det er forekomsten af ”pus” (det gullige sekret), der er den stærkeste indikator på, at din hund har fået betændelse. Det er tegn på, at forekomsten af bakterier og svampe er forhøjet. Det er dyrlægen, der skal stille diagnosen, før der kan sættes en behandling i gang.

Det er ikke farligt for din hund at have betændelsen, men for at sikre hundens ve og vel i fremtiden, skal den bakterielle infektion til livs.

Sådan behandles forhudsbetændelse hos hanhunde

Den bedste og mest effektive behandling af forhudsbetændelse sker ved at rense forhuden. Dette skal ske med en opløsning af hhv. brintoverilte (3%) eller klorhexidin (2%).

Der findes særlige produkter, der er beregnet til det behandlende formål. Disse kaldes ”forhudsrens” og kan også bruges til at undgå, at betændelsestilstanden skulle udvikle sig. Din hunds dyrlæge kan vise dig, hvordan skylningen udføres korrekt.

Det er umuligt at sikre hanhunde mod nogensinde at få forhudsbetændelse.