Du er her: Forsiden Blog Dragon Li – venlig og klog kinesisk huskat
dragon li

Dragon Li – venlig og klog kinesisk huskat

13-11-2021

 

Dragon Li er, som navnet antyder, en katterace, der har rødder tilbage til den kinesiske antik. Katten har også været kendt som den kinesiske ræveblomsterkat, og den har en vis vildhed i sit udseende. Dragon Li er særligt kendt for sin uafhængighed og sin intelligens, men samtidig også for loyalitet og legesyge. En herlig kælekat til familien. 

Størrelse

Dragon Li er en mellemstørrelse kat med kort pels. Den er typisk mellem 30 og 35 centimeter høj og mellem 30 og 40 centimeter lang, og med en vægt på mellem fire og seks kilo.  

Forventet levetid

Bliver typisk mellem 12 og 15 år gammel.

Pels og pelspleje

Kort og tyk pels. Ingen særlig pelspleje nødvendig, men en børstning et par gange om ugen er en god idé.

Fældning

Ikke mere fældning end en normal kat. Børst pelsen hver uge for at reducere fældningen.


Egnet som ude eller inde kat?
Dragon Li er specielt glad for at befinde sig udendørs. De er vilde med at gå på jagt, og de er absolut i bedst humør, når de har adgang til en have eller lignende.

Dragon Li er ikke den mest egnede kat at have i en lejlighed, da den ikke er glad for små inde områder. Skal helst bo i et større hus eller udendørs.

Hvor social er den?
Dragon Li kan trænes til at blive gode venner med andre katte og endda hunde. Den skaber også gerne et intimt bånd med sin ejer. Instinktivt er det dog ikke en social kat, og den nyder at holde sig for sig selv, så det kræver lidt vilje, hvis den skal gøres venner med mange andre dyr og mennesker.

Temperament
Dragon Li er en meget aktiv kat, så det er vigtigt at lade den få udøvet sin gejst, ellers ender du hurtigt med at blive kradset til blods. Bare den får plads og tid til at leje og bruge krudt, er den dog en rolig og behagelig katteven.

Stille eller meget miav’en
Som sagt er Dragon Li en meget aktiv kat, og hvis den ikke får lov at udfolde sig, vil den utvivlsomt give udtryk for sin utilfredshed. Det hele handler altså om, hvordan den behandles.