Du er her: Forsiden Blog Sådan beskytter du dit kæledyr mod Corona virussen
Covid-19

Sådan beskytter du dit kæledyr mod Corona virussen

01-04-2020

Covis-19 virusset og kæledyr i hjemmet

Siden virussen begyndte sin eksplosive udbredelse i løbet af februar 2020, er der løbende blevet konstateret flere tilfælde af smittede dyr på internationalt plan. Det er kæledyr, som er blevet smittede af deres ejere.

Det anbefales, at du følger samme regler og instrukser for din hund eller kat, som der gælder for vi mennesker.

Den gode hygiejne og hyppige håndvask samt rengøring af hjemmet er de mest effektive forhåndsregler, du kan tage dig i forhold til at undgå, at virussen breder sig.

Det er ikke nødvendigvis livstruende, hvis din kat eller hund får Corona. Symptomerne er blandt andet diarré, opkast og problemer med vejrtrækningen.

Gode råd til at undgå smittespredning til dit kæledyr

For at beskytte din firbenede ven mod Corona, skal du følge disse anvisninger:

·         Undgå tæt kontakt med dit kæledyr (herunder ansigtskontakt)

·         Sørg for at vaske hænder før du aer og kæler din hund og kat

·         Undgå at dit kæledyr er i tæt kontakt med andre mennesker

·         Sørg for at rengøre alle kontaktflader i hjemmet hyppigt

Det bedste du kan gøre, er at betragte dig selv (og andre) som smittede. Denne opfattelse og tilgang gør, at du automatisk er ekstra forsigtig og påpasselig.  

https://www.dr.dk/nyheder/udland/kat-smittet-med-coronavirus-man-skal-vaske-haender-inden-kontakt-med-sit-kaeledyr

Værd at vide om Corona i forhold til beskyttelse af kæledyr

Når du sørger for at tage dine forhåndsregler og beskytter dit kæledyr, er risikoen for smitte lav. Selvom der endnu ikke er meget videnskabelig dokumentation på området, anbefales det at opretholde en høj hygiejnestandard i hjemmet og indføre hyppig håndvask hos alle medlemmer i husstanden.

Oplever du symptomer hos dit kæledyr, der kan være tegn på Corona virussen, skal du ringe til din dyrlæge for at lave en aftale. Er du selv ramt af virussen, skal du sørge for, at en rask person kan tage din hund eller kat med til dyrlægen for at få behandling.

Mange dyrlæger- og hospitaler har begrænsede åbningstider som følge af Regeringens og Folketingets beslutning om at lukke store dele af Danmark ned. De begrænsede åbningstider skyldes primært smittefaren ved, at mange mennesker er samlet i samme lokale (og ikke at der er risiko for smitte fra dyr til mennesker).

https://www.ddd.dk/dyreejere/coronavirus-og-kaeledyr/

Hvad gør vi i forhold til Covid-19?

På baggrund af Covid-19 tager vi ikke ekstra for hjemmelevering sammenlignet med pakkeshop. Herudover følger vi alle retningslinjerne i forbindelse med pakning og forsendelsen af jeres varer og prøver i videst muligt omfang at levere så mange af vores pakker selv, så pakkerne kommer i kontakt med så få mennesker som muligt. 

 

>