Du er her: Forsiden Blog Hvilke katteracer er b√łrnevenlige ?

Hvilke katteracer er b√łrnevenlige ?

22-09-2020
B√łrnevenlige katteracer


 

Katte har ry for at gå deres egne veje. Og nok er katten selvstændig og stolt, men den er også et loyalt og dejligt familiedyr. Katte elsker opmærksomhed og nærhed, og de er derfor også meget børnevenlige.

En kat er ikke ligeså tidskrævende som en hund. Du behøver ikke gå tur med katten, men den kræver alligevel din tid, og den følger nysgerrigt med i, hvad du laver. Den knytter sig til dig, savner dig, når du er væk og har brug for at føle sig tryg og stimuleret.

Katten er det perfekte kæledyr for dit barn og en ven for livet. Alle katte har potentialet til at blive barnets nye bedste ven, men nogle katteracer er af natur mere nysgerrige, robuste og legesyge end andre.

Siameser

Siameserkatten spiller ofte skurkerollen på film. Vi kender den bl.a. som de ondsindede tvillingekatte fra Lady og Vagabonden. Rollen som skurk er helt ufortjent, for faktisk er siameseren en ekstremt social og kontaktsyg kat. Og så er den excentrisk, graciøs og utrolig smuk.

Siameseren er også snakkesalig og snakker faktisk ret højrøstet. Mon ikke de fleste børn vil synes det er sjovt? Det er en meget nysgerrig kat. Den følger med i alt, og den elsker at sove i ske.

Siameseren har brug for meget opmærksomhed og egner sig derfor godt i en familie med børn.

Ragdoll

Modsat den slanke Siameser, har Ragdollen en stor og pjusket pels, som får den til at ligne en kludedukke. Den fyldige pels får faktisk katten til at se større ud, end den egentlig er. Ragdollen er en meget godmodig dukke. Den nyder at blive båret rundt som en baby og læner sig gerne mageligt tilbage. Den tager også larm og vild leg med ophøjet ro.

Ragdollen kaldes også for hunde-katten, fordi den er udpræget social. Den vil vente foran døren, når børnene kommer fra skole, og den elsker at lege med og at blive kælet for.

Maine Coon

En anden stor og blid kat er Maine Coon. Det er en meget flot kat, som ligner en stor og vild skovkat med dens halvlange pels. Men skindet bedrager. Denne løvelignende kat er blid som et lam. Og den er tilmed meget social og har brug for en del opmærksom fra sin familie.

Det er også en ret talende kat, der både spinner og miaver, når den vil kæles for eller leges med. Maine Coon tilpasser sig nemt familiens behov og håndterer forandringer i hverdagen rigtigt fint.

Manx

En Manx er en sjov og anderledes kat. Den er kraftig og tætbygget og dejlig fast at bære rundt på. Manxen er en gammel katterace, som enten ingen hale har, eller kun har en lille stump. Den har store runde øjne og et kært, kraftigt hoved.

Dens lidt runde kropsbygning giver den desuden en karakteristik, rullende gang. Det er en sjov og meget legesyg kat, som vil elske at rulle rundt og lege med børnene. Desuden er Manxen dejlig rolig, meget mild og helt utrolig sød.

Abyssinier

Abyssinieren er en aristokratisk og muskuløs kat, som nærmest ligner en egyptisk statue. Den er livlig og legesyg og derfor en perfekt familiekat.

Den har et barnligt sind og kan holde sig selv beskæftiget med leg i timevis, blot for at forsætte legen i selskab med børnene, når de kommer hjem fra skole.

Abyssinieren er i det hele taget en utrolig selskabelig kat, og den trives godt i sammen med andre katte. Og så elsker den at følge vågent med i alt, hvad dens familie laver.

Perser

Perserkatte kommer i stort set alle farver. Pelsen er lang og fin og helt utrolig blød. Perseren er meget rolig og hengiven. Og så er den en rigtig hyggeprås.

Den behøver ikke meget andet end et kradsetræ og en plet i vindueskarmen for at være glad og tilfreds. Og den vil elske bare at ligge på børnenes værelse og følge lidt med og blive kælet for.

Perseren kræver ikke de store udfoldelser, men som alle katte leger den gerne med – så længe der også er tid til at slappe af og blive nusset efterfølgende. Og er der noget mere beroligende end en varm og spindende kat på skødet?