Du er her: Forsiden Blog Bider katte negle?

Bider katte negle?

17-09-2020
Bider katte klĂžr


Bider katte egentlig negle? Det er måske det helt store spørgsmål, du stiller dig selv, hver gang du kigger på din kat. Generelt kan der opstå mange forskellige spørgsmål hos førstegangskatteejere.

Som du sikkert allerede har bidt mærke i, så kradser katte instinktivt i for eksempel møbler. Det gør de, fordi deres negle klør – neglene bliver nemlig hele tiden bliver fornyet. Ved at kradse i møblerne eller på et kradsebræt, er kattens negle altid skarpe og klar til at krasse. Det samme gør sig gældende, når katten hvæsser klør. Neglene klør også her, og tiden er igen inde til, at det yderste lag af neglen skal kradses ned, så de nye negle kan komme frem. Men bider katte egentlig negle?

Nogle katte bider negle

Det kan sagtens være, at du har en kat, der bider negle. Dog er det rigeligt for de fleste katte at hvæsse klør – altså at kradse i møbler eller andet, når neglene klør, og tiden er ved at være inde til, at der kommer nye negle frem. Når kattene kradser eller hvæsser, så betyder det, at de døde skaller falder af. Det er noget, alle katte gør. Dog kan der være enkelte katte, som ordner neglene selv ved for eksempel at bide i dem. Der er derfor ikke noget unormalt ved, at din kat pludselig begynder at bide negle.

Det er bare de færreste, der gør det på den måde. Det kan både være for- og bagpoterne, de bliver bidt i, når behovet opstår. Du skal ikke være nervøs for, at din kat ender med at bide hele neglen af – det sker ikke. Oftest er det enten for at bide de døde skaller af eller for at rense neglene med tænderne.

Hvis du er i tvivl, kan du altid tjekke poterne løbende for at være sikker på, at alt er, som det skal være. Heldigvis er det en helt normal adfærd og ikke noget, du skal være bekymret for.

Hvis du ikke har et kradsetræ i boligen til din kat, så er det måske en god idé at anskaffe et. Dermed kan din kat nemmere kan holde sine klør, fremfor at det måske går ud over dine møbler. Se et udvalg af forskellige kradsetræer her.