Du er her: Forsiden Blog Ashera kat
Ashera

Ashera kat

03-10-2021

 

Ashera katten er opkaldt efter den semitiske gudinde. Det er en forholdsvis ny race. Mange sammenligner det at have en Ashera kat med at have sin egen mini leopard. Katten stammer fra den afrikanske og asiatiske serval. Ofte er nye ejere tiltrukket af katten på grund af dens eksotiske udseende. Den har en plettet farve, tænder som et rovdyr og en yndefuld gang. Alligevel er den en af de mest kærlige arter, som ikke vil give dig andet end glæde i hjemmet. Den er blandt de dyreste og største katte i verden.

#1 Størrelse

Ashera katten er en af de største katte arter. En voksen Ashera-kat kan veje helt op til 12-14 kg. De største af arten, kan blive op til en meter lange.

#2 Forventet levetid

Katten har en forventet levetid på op til 20 år, i nogle tilfælde mere, hvis den lever et godt liv.

#3 Pels og pelspleje

Ashera katten har ikke en for lang pels, hvilket gør den let at pleje. Det vil ofte være nok med én eller to kæmninger i løbet af ugen. Det er nogle gange slet ikke nødvendigt, fordi katten også selv kan pleje sit hår. Har du et ønske om at holde katten nede fra dine møbler, kan du med fordel købe en speciel spray på apoteket. Ligesom enhver anden kat er Ashera-katten ejendommelig, og duften af spray vil skræmme den væk. På den måde kan du beskytte dine møbler fra kattens kløer. De skal med jævne mellemrum klippes med specielle klippere.

Det anbefales af dyrlæger, at du bader Ashera-katten efter behov. Det er bedst at bruge specielle vaskemidler, så du ikke skader kattens hud og pels. Samtidig er Ashera-katten tilbøjelig til at få forkølelse. Efter badet skal den derfor tørres og sendes i et rum, hvor det ikke trækker.

#4 Fældning

Ashera katten fælder ikke mere end andre katteracer, fordi den langt hen ad vejen kan pleje sin egen pels. Hvis Ashera katten fælder meget, kan du evt. kigge efter kosten. Den kan også lide af f.eks. hårtab, og så findes der måske en underliggende grund.

#5 Er Ashera katten bedst egnet som ude- eller indekat?

Ashera katten er egnet som huskat. Den har brug for omsorg, opmærksomhed og forkælelse. Den vil gerne leges med, og den er ganske føjelig. Samtidig foretrækker den et indendørs miljø og hjemmets stillesiddende liv. Måden at være på for katten er eksotisk, men den er ligesom en normal huskat.

#6 Er Ashera katten god til børn?

Ashera kattens udseende bedrager meget, for den er meget kærlig, knytter sig hurtigt til sin ejer, og så er den vanvittigt forelsket i børn. Den elsker at boltre sig og lege. Samtidig er den meget intelligent, og det er en af de få katteracer, som vil acceptere at gå i stor. Det er praktisk, hvis du på en gåtur med børnene ikke vil miste Ashera katten.

#7 Temperament og energiniveau 

Der findes ikke en mere kærlig katterace end Ashera katten. Den udviser sjældent aggressivitet, og den fremstår som en god ven for alle i familien. Den elsker at sidde i armene på mennesker, og den vil stort set aldrig afvise, hvis du vil klø den på maven.

Ashera katten er meget god til børn, fordi den hurtigt finder et fælles sprog med nye bekendte. Du skal ikke lade dig narre af dens lettere truende udseende. Den har et roligt og afbalanceret temperament.

#8 Støjniveau

Ashera katten har selvfølgelig vaner. Når den purrer, får man dog et indtryk af, at den synger en lille sang. Derfor skal du ikke forvente nogle irriterende lyde fra Ashera katten.