Du er her: Forsiden Blog Alt om Dyrenes Beskyttelse

Alt om Dyrenes Beskyttelse

24-02-2021
Dyrenes Beskyttelse


 

Du har måske hørt om Dyrenes Beskyttelse og er interesseret i at lære mere. I så fald giver vi her en introduktion til, hvem de er.

Som organisation er Dyrenes Beskyttelse frivillig og hovedsageligt finansieret gennem private midler. Spredt på tværs af hele Danmark finder man 13 forskellige aktivitetsområder. Arbejdet bliver her både planlagt og gennemført af frivillige områdeformænd. Der bliver derudover knyttet flere frivillige kredsformænd samt -assistenter, som beskæftiger sig med beredskabet. På et nærmere plan er der en række af frivillige i Danmark, som hjælper familiedyr på foreningens internater og vilde dyr på deres vildtplejestationer. Yderligere kører nogle af de frivillige organisationens dyreambulancer.

Dyrenes Beskyttelses historie

Dyrenes Beskyttelse er en organisation, ikke overraskende formet til det formål at beskytte dyr. Mere specifikt til at sørge for, at de får bedre forhold. Organisationen blev oprettet af Jacob Christopher Lembcke sammen med hans hustru Julie A. A. Lembcke i 1875 under navnet ”Foreningen til Dyrenes Beskyttelse i Danmark”.

Før han besluttede sig for at arbejde med dyrevelfærd, var Jacob Christopher Lembke medlem af adskillige forskelligartede foreninger. Efterhånden som medlemstallet steg, udgav organisationen sit første foreningsblad ved navn Dyrevennen i 1880. Deres fokus blev med tiden udvidet fra ikke kun at beskæftige sig med byens dyr, men også landbrugsdyrenes velfærd.

Derefter blev vilde dyr også efterhånden føjet ind under organisationens arbejdsopgaver. Disse dage er organisationens aktiviteter vidtrækkende og mangfoldige. De arbejder med at oplyse og rådgive omkring alle typer af dyrs forhold; hvad end de er kæledyr, landbrugsdyr eller vilde dyr. Deres mere aktive arbejdsopgaver består i at udbyde plejen af familiedyr i et af deres forskellige internater. Desuden bliver vilde dyr plejet på en af deres vildtplejestationer.

Hvert eneste år lige siden 1960 har Dyrenes Beskyttelse udpeget en ”Årets Dyreven”. Denne gives en guldmedalje samt 10.000 kr. Afstemningen har siden 2009 været åben for enhver takket være internettet.

Dyrenes Beskyttelse i politik

Dyrenes Beskyttelse arbejder også med at sørge for at lovgivning bliver mere dyrevenlig både på Danmarks plan og EU's. Hvad de gør for at sikre dyrenes velfærd er at give politikere den rette viden om dyr, sørge for at de tager højde for dem i deres lovgivning, og udstyrer dem med effektive redskaber til rent praktisk at føre velfærden ud i livet.

Mange af reglerne i Danmark er kommet som følge af EU's regler. Af denne grund tager Dyrenes Beskyttelse også del i en sammenslutning af mere end 60 forskellige organisationer på tværs af hele Europa. På denne måde kan de bedre påvirke beslutninger, der træffes i EU angående dyr.