Du er her: Forsiden Blog Alt du skal vide om Cornish Rex

Alt du skal vide om Cornish Rex

29-10-2021
Cornish Rex


 

En Cornish Rex er en fin atletisk udseende kat med en livlig natur. Den løber med stor nysgerrighed omkring og udforsker livet på egen hånd, men den er også meget social og tryghedssøgende hos sin ejer. Racen er både viljestærk og intelligent, og så har den et noget særligt udseende med bl.a. lange ben og en meget kort og blød dunagtig pels. Læs med her og bliv klogere på denne skønne kat.

Størrelse

Cornish Rex er en lille til mellemstor kat med et helt særligt udseende. Katten har en lang hale, lange ben og små poter, og så sidder ørerne højt oppe på dens smalle, kileformede hoved. En fuldvoksen hun vejer typisk 2-3,5 kg., mens en han vejer 3,5-4,5 kg.

Forventet levetid

En Cornish Rex lever typisk i 9-13 år, og det er generelt en race med et stærkt helbred.

Pels og pelspleje

Den har en kort, silkeblød og dunagtig pels, der på maven, ryggen og brystet ligger i tætte små bølger. Den findes i mange forskellige pelsfarver, hvor alt fra hvid til blålig, sort, kastanjebrun og grå med både ensfarvet og flerfarvet pels er ganske almindeligt.

Mange Cornish Rex lider af hårtab, og kan med tiden blive skaldede, hvilket bl.a. øger risikoen for solskoldning. Den kræver ikke den store pelspleje og er god til at rengøre sig selv, men der bør holdes øje med pelsen omkring særligt ører og poter, der kan have en tendens til at blive fedtet.

Fældning

Racen fælder lige så meget som andre katte, da den som alle andre pelsdyr fælder for at forny sin pels. Med sin meget korte pels kan mængden af fældning dog virke begrænset og ikke helt så synlig som med kæledyr med længere pels. Racen kan ikke siges at være allergivenlig, da katteallergi kommer både gennem kattes pels og deres spyt.

Er Cornish Rex bedst egnet som ude- eller indekat?

Racen er vild med varme og derfor glad for at finde solrige spots indendørs, men den kan bestemt også være udenfor.

Er Cornish Rex god til børn/andre dyr, eller er den meget solitær?

Racens sociale væsen gør den til en glimrende familiekat, der kan passe til de fleste familier med både børn og andre kæledyr i hjemmet.

Temperament/Energiniveau

Racen har gennem livet stor energi, og så elsker den, at du leger med den. Det er både en social og selvstændig kat, der er meget atletisk og slank, og derfor kan virke skrøbelig. Med en stærk knoglestruktur er den dog bestemt ikke sart, og katten er glad for alle muligheder for at springe omkring og kan virke utrættelig.

Stille eller meget miav’en

En Cornish Rex miav’er hverken meget eller lidt.