Du er her: Forsiden Blog Aflivning af hund

Aflivning af hund

14-10-2020
aflivning af hund


 

Det er ikke altid, at alderdommen fører til en værdig tilstand fos hunde, og i visse tilfælde kan sygdomsforløb være så indgribende, at aflivning er det mest respektfulde valg. Det er en dyrelæge, der skal stå for aflivningen. Fagpersonen er uddannet til både at håndtere de praktiske og mentale aspekter af det at tage afsked med et firbenet familiemedlem.

Herunder kan du læse mere om, hvordan en aflivning af hunden foregår, og du får indblik i både priser og mulighed for at kremering af hunden efter aflivning.

Mange muligheder for at tage afsked med sin bedste ven

I dag er der mange muligheder at benytte sig af, når der skal tages planlagt afsked med familiehunden. Du kan vælge af få din hund aflivet både derhjemme og hos dyrlægen, og du kan efterfølgende vælge at få foretaget en kremering af hunden.

Hvad du gør med urnen eller asken, er i høj grad op til dig. Nogle vælger at sprede asken på et sted, som kæledyret elskede, mens andre ønsker at begrave urnen, så hunden kan besøges på sit gravsted.

Pris for aflivning hænger sammen med hundens vægt

Det er forskelligt, hvad det koster at få en syg eller lidende hund aflivet. Det afhænger af kæledyrets vægt. Før aflivningen finder sted, vil dyrlægen have undersøgt og vejet hunden, så der kan afmåles den præcise og nødvendige mængde til indsprøjtningen. En stor hund har brug for en større indsprøjtning end små hunde. Det betyder, at det i gennemsnit vil koste mere at få den store hund aflivet end kæledyr af små hunderacer.

Først vil dyrlægen bedøve kæledyret, så det sover stille og trygt. Hunden er fuldstændig rolig og afslappet, når den sover ind.  

Aflivningen behøver ikke foregå hos dyrlægen. Der er flere og flere dyrlæger, som tilbyder at aflive hunde i private hjem. For mange hundeejere har det stor, psykisk betydning at kunne give kæledyret den bedste og mest trygge afsked med verden. Ved at lade den aflive derhjemme kommer hunden ikke til at føle sig utryg eller urolig, og det kan blive den bedste afsked for alle.

Der vil blive lagt et lille, ekstra gebyr på, når det ønskes at foregå i hjemmet.  

Kremering af hund

Det er ikke kun den trygge, stille og værdige aflivning, der har betydning for hundeejere. Flere mennesker vælger en kremering af hunden, så asken kan komme i en urne og blive sat i jorden. Der findes flere hundekirkegårde i Danmark, hvor det tilladt og lovligt at begrave ens hund. Det vil som regel være dyrlægen, der står for forbindelsen til et krematorium, der også kan kremere kæledyr.

Du kan selv vælge, om din hund skal begraves, om asken skal spredes, eller om urnen skal stå derhjemme.