Du er her: Forsiden Blog Australsk Mist - Den tilpasningsparate kat- Lær den at kende her
Australsk Mist

Australsk Mist - Den tilpasningsparate kat- Lær den at kende her

05-10-2021

 

Hvis I leder efter en kat, der kan passe ind i alle situationer, så er det måske en kat af racen australsk mist, I er på udkig efter. Racen australsk mist stammer, som navnet antyder, fra Australien. En Australsk mist er en kat, der passer ind i både singlelivet, familielivet, parlivet og befinder sig godt i mange miljøer, hvilket gør den meget alsidig.

Størrelse

En australsk mist tilhører størrelseskategorien mellemstore katte, hvorfor den også passer ind i både mindre lejligheder eller større huse.

Forventet levetid

En kat af racen australsk mist lever ofte op til 15 år og derover. Derfor kan den være en tro følgesvend en stor del af livet, som altså både kan være nyttigt, hvis du bor alene eller hvis du har børn.

Pelspleje

Hvis du leder efter en kat, hvor pelspleje ikke er noget du skal bruge tid på, er australsk mist det helt rigtige valg. Den korthårede pels kræver nemlig minimal pelspleje, hvilket giver tid til andre mere hyggelige ting med din kat.

Fældning

Det er de færreste katte, hvor man slipper helt for fældning. Men med en australsk mist får du en kat, der ikke fælder meget, så du slipper for hele tiden at skulle støvsuge kattehår.

Inde eller ude kat?

Vælger du at købe en australsk mist, får du her en kat der er tilpas både ude og inde. Det er derfor op til jer og jeres behov, om katten skal bo inde eller ude, eller måske kunne gå frit mellem hus og have. Dette er med til at gøre den australske mist tilpasningsvenlig, da den på den måde kan fungere både i storbyer og på landet.

Familieegnet

Har I børn i familien, er denne type kat en stor fordel. Den er nemlig yderst tålmodig, når det kommer til børn, der vil lege med deres kat. Derudover kradser en australsk mist sjældent, hvilket er gavnligt, hvis den ofte bliver håndteret af børn. Den tilpasser sig også let andre dyr, der eventuelt måtte bo i husstanden, som f.eks. hunde.

Temperament

Denne race er meget social og nyder at tilbringe tid med sin ejer. Det er en kat, der har et kærligt sind, hvilket også er med til at gøre den egnet til alle. Den er derudover en intelligent og samtidig tilpasningsparat kat.

Ikke meget miav’en

Foretrækker du eller I, en kat der ikke siger meget, kan en kat af racen australsk mist også anbefales. Det er nemlig en stille kat, hvorfor man ikke ville skulle høre på meget miav’en fra den.