Du er her: Forsiden Blog Siameser: en smuk og berømt race, der tilmed er intelligent og godmodig
Siameser

Siameser: en smuk og berømt race, der tilmed er intelligent og godmodig

06-03-2022

 

Det er ikke uden grund, at en siameser er en populær katterace. Den er nemlig en kat, der er meget hengiven - og så er det virkelig en flot kat. Den har mandelformede, blå øjne og lange ben. Men ikke nok med, at siameseren er flot og sød - det er også en intelligent katterace.

 

#1 Størrelse

 

Hannerne vil typisk være mellem 3-5 kg, og hunnerne vil typisk max veje 3 kg.

 

#2 Forventet levetid

 

Den forventede levetid for en siameser er 8-12 år.

 

#3 Pels og pelspleje

 

En siameser har en pels, der næsten ikke har behov for noget pleje. Man kan næsten bare lige nøjes med at ”tørre den af” nogle gange. Det er langt vigtigere, at man er opmærksom på kattens tænder, da den kan have tendens til at udvikle tandsten.

 

#4 Fældning

 

En siameser fælder ikke synderligt meget - det er endnu en fordel.

 

#5 Er siameser bedst egnet som ude- eller indekat?

 

En siameser egner sig for det meste bedst til at være en indekat.

 

#6 Er siameser god med børn?

 

En siameser kan sagtens fungere sammen med børn, og er desuden også ofte god til at fungere sammen med andre husdyr. Hvis man er en familie, så kan det være en god kat at få.

 

#7 Temperament/Energiniveau

 

En siameser er ikke god til at være alene, og den kan faktisk ikke lide det. Det er en meget social kat, der gerne vil være sammen med mennesker. Derfor siger man også, at det lidt er en hunde-kat. Dette øgenavn skyldes også racens høje intelligens, som f.eks. gør den i stand til at lære tricks.

 

Du kan også træne din siameser til at gå i tur, så den kan komme udenfor uden at blive væk. Det kan være en meget hengiven kat, hvis man også selv sørger for at vise den kærlighed og omsorg. Deruodver er det en race, som elsker at springe og være oppe i højderne. Den er også glad for, hvis man har legetøj liggende rundt omkring, som den kan underholde sig selv med i løbet af dagen. Det er typisk også en kat, der godt kan lide at sidde i skødet af sine ejere. Du kan virkelig få en kærlig kat, hvis du vælger en siameser.

 

#8 Stille eller meget miav’en

 

Siameseren er kendt for at være en kat, der ”snakker” meget. Den er meget vokal, og du vil ofte høre den, når du går rundt derhjemme. Den udtrykker sine følelser med lyde, og den har mange forskellige måder at miave på. Hvis du gerne vil have en kat, der er ”snaksalig”, så er en siameser det perfekte match for dig.