Du er her: Forsiden Blog Selkirk Rex
Selkirk Rex

Selkirk Rex

04-03-2022

 

Denne meget nye katterace har kun eksisteret i lidt over tredive år. Den kom til næsten ved et uheld, da en kvinde i Montana, USA, fik en kat med en helt speciel, krøllet pels. Da hun parrede den med sin egen perserkat fik hun flere krølhårede killinger og begyndte et helt unikt avlsarbejde. Denne race er så småt begyndt at vinde frem i Europa, hvor den er elsket på grund af sit unikke udseende og fantastisk personlighed. Katten er som udgangspunkt en meget stille, tolerant, livlig, afbalancerede og intelligent race, som egner sig fantastisk som familiekat.

Størrelse

Selkirk Rex er en mellemstor kat, der vejer op til omkring 7 kilo.

Forventet levetid

Selkirk Rex katten kan nemt blive mellem 12 og 15 år, forudsat at katten er sund og rask og lever i et godt, racetilpasset hjem. Dog skal man være opmærksom på, at der på grund af den forholdsvis lille genpool kan forekomme en større del indavl i racen, som kan være med til at mindske helbredet og forkorte den forventede levealder.

Pels og pelspleje

Selkirk Rex er netop kendt for dens helt specielle pels. Den er nemlig superblød og krøllet, næsten som et får. Der findes både en korthåret og en langhåret variant, hvor krøllerne er mest udtalte på den langhårede. På den korthårede føles pelsen kun let bølget med meget tyk og bamset. Selv om man skulle tro at pelsen kræver meget pleje, er den faktisk meget nem at holde. En gennembørstning med en bredtandet kam en gang eller to om ugen er nok til at holde pelsen fin.

Fældning

Regelmæssig pelspleje hjælper med at holde fældningen på et pænt, moderat niveau. Racen fælder en del, specielt om sommeren, men det er ikke voldsomt.

Er Selkirk Rex bedst egnet som inde- eller udekat?

Katten bliver i sit hjemland ofte holdt som indekat, men der er intet i vejen for at katten ikke også sagtens kan være en udekat.

Er Selkirk Rex god til børn og andre dyr?

Selkirk Rex er en meget social race og en fantastisk familiekat. Den er kælen og legesyg og en fantastisk kammerat til husets børn, samtidig med at den generelt nemt tolererer husets andre dyr. Katten har det generelt bedst med at have en kammerat, da den netop er meget social og selskabelig.  

Temperament og energiniveau

Selkirk Rex er en kat med et forholdsvist højt energiniveau. Den elsker at lege og være på opdagelse, men knytter sig også utrolig meget til sine mennesker og vil derfor gerne følge med dig rundt i huset og haven på tur. Den er kærlig og hengiven af natur og har brug for masser af kærlighed og opmærksomhed fra sine ejere.

Lydniveau

Selkirk Rex katte er som udgangspunkt meget stille. De elsker at ligge i sofaen med dig og ”snakke” til dig i et afdæmpet toneleje. Det er dog ikke ualmindeligt at de spinder meget højt, når de er glade, så du slet ikke er i tvivl om, hvor meget de nyder dit selskab.