Du er her: Forsiden Blog Russian Blue: nysgerrig, blid og venlig kat med generte tendenser
Russian Blue

Russian Blue: nysgerrig, blid og venlig kat med generte tendenser

07-02-2022

 

En Russian blue er en blid og venlig kat, som samtidig er meget intelligent. Det er også en kat, der godt kan være genert, men den er meget hengiven over for sine ejere. Denne race kaldes også for ”russeren” - og den har både brug for selskab og alenetid. 

 

#1 Størrelse

 

Hannerne er typisk omkring 4,5-5,5 kg, hvor hunnerne gennemsnitligt er mellem 3-4,5 kg.

 

#2 Forventet levetid

 

Det kan forventes at en Russian blue lever hele 15-20 år.

 

#3 Pels og pelspleje

 

En Russian blue har en tæt, kort pels, som man kan efterlade mærker i, når man kæler med den. Den har en meget tæt underpels, der er med til at gøre den så blød. Fordi den har kort pels, kræver den heller ikke så meget pleje. Det er rigeligt, hvis du sørger for at børste den pels omkring en gang i ugen. Her kan du med fordel også børste kattens tænder, så de også holdes sunde. Det er nemlig typisk for denne katterace at have problemer med tænderne. Det er typisk for denne race, at de godt kan lide at blive børstet, så det vil sikkert kun være hyggeligt for dem, når du finder børsten frem.

 

#4 Fældning

 

En Russian blue fælder moderat, men du kan naturligvis sørge for at mindske, hvor meget den fælder ved jævnlig rengøring.

 

#5 Er Russian blue bedst egnet som ude- eller indekat?

 

En Russian blue egner sig bedst til at være en indekat.

 

#6 Er Russian blue god med børn?

 

En Russian blue siges at være god med børn. En Russian blue elsker selskab, så det er en god familiekat, der elsker at der er mange omkring den til at nusse med den.

 

#7 Temperament/Energiniveau

 

En Russian blue er en meget nysgerrig og kærlig kat. Den er også kendt for at være meget blid og loyal. Den kan godt være meget genert over for nye mennesker, og du skal virkelig få deres respekt, før du får lov til at komme hen til dem. Den elsker at lege, og man vil ofte se den jagte solstråler eller lignende. Det er bedst for katten, hvis man har en meget ensartet hverdag, da det er dette, som den trives bedst i.

 

#8 Stille eller meget miav’en

 

En Russian blue har ikke en særlig høj stemme, så man kan med fordel vælge denne kat, hvis man gerne vil have en rolig kat, der ikke giver al for meget lyd fra sig.