Du er her: Forsiden Blog Rottweiler - Lær den at kende her
Rottweiler

Rottweiler - Lær den at kende her

14-04-2021

 

Alt du skal vide om Rottweiler

En rottweiler en af de ældste hunderacer, der findes. Racen kan spores helt tilbage til romertiden, hvor den blev brugt som vogter- og drivhund. Den blev primært brugt til at beskytte kvæg og ejendomme. Senere begyndte man også at bruge rottweileren som en trækhund, og i det 20. århundrede begyndte man endda at bruge rottweileren som politihund.

 

Rottweileren er en relativt stor hund, som er meget stærk. Den er er sort med rødbrune og klare afgrænsninger, hvilket også gør det til en hund, der er meget ædel af karakter.

 

Rottweileren egner sig særligt godt til at blive brugt som redningshund, tjenestehund eller ledsagerhund.

 

Personlighed

 

Af natur er rottweileren, trods sit udseende, en fredelig hund, der også er meget hengiven og lydig. Den kan lide at udføre sit arbejde, og den bliver glad for at kunne hjælpe sine ejere. Det er en meget selvsikker hunderace, der har styr på sit temperament, og som er yderst opmærksom på alt, der foregår omkring den. Rottweileren er samtidig en meget intelligent hund, der kræver meget stimulering. Den er avlet til at arbejde, og derfor skal du helst give den opgaver, den skal udføre.

 

Det er vigtigt, at man socialiserer sin rottweiler tilstrækkeligt, ellers kan det blive en udfordring, når den skal omgås med andre mennesker eller dyr.

 

 

Antal i Danmark

 

I 2005 blev der registreret omkring 500 rottweilere i Danmark.

 

Forventet levetid

 

En rottweiler forventes at leve omkring 8-10 år.

 

Skulderhøjde - han

61-68 cm

 

Skulderhøjde - hun

56-63 cm

 

Vægt - han

Cirka 42 kg

 

Vægt - hun

Cirka 42 kg

 

10 ting du skal vide om Rottweiler

 

#1: Familieegnet

 

Du kan sagtens gøre en rottweiler til en familiehund. Det handler langt hen ad vejen om, hvordan hunden er blevet opdrættet. Fordi rottweileren er en meget selvstændig og selvsikker hund, så er det vigtigt, at du sætter den på plads allerede fra hvalp af.

 

Familieegnet - karakter: 4 ud af 5

 

#2: God med børn

 

Du kan sagtens have en rottweiler, selvom du har børn. Det er dog vigtigt, at hunden vokser op med socialisering, så den lærer at omgås mennesker og børn. Du skal typisk vænne din rottweiler til at være sammen med børn, og derfor er det bedst at få den fra hvalp af. Den vil ofte blive meget beskyttende over for børnene, og derfor skal man holde godt øje, hvis den er sammen med en større gruppe børn.

 

God med børn - karakter: 3 ud af 5

 

#3: Nem at træne

 

En rottweiler er intelligent, hvilket gør den nemmere at træne, men det er også noget, der kræver meget tid og arbejde. Hvis du gerne vil have en hund, du bare kan nøjes med at gå et par ture med om dagen, så er det ikke en rottweiler, du skal have. En rottweiler er avlet til at være en arbejdshund, og derfor har den brug for meget stimulans og opgaver.

 

Nem at træne - karakter: 5 ud af 5

 

#4: Kan være alene hjemme

 

En rottweiler kræver - som mange andre hunderacer - noget træning, før den kan være alene hjemme. Hvis den ikke trænes, kan det godt gå ud over dine møbler og andre genstande i hjemmet, da rottweileren kan finde på at bide i det. Det er dog en meget rolig hund, og du kan derfor sagtens vænne den til at være alene hjemme - også selvom du selv skal på arbejde hele dagen.

 

Kan være alene hjemme - karakter: 5 ud af 5

 

#5: Lydighed

En rottweiler er en enorm lydig hunderace, hvis du opdrager den til at være det. Det skulle gerne være nok, at du giver den en enkelt kommando, når den skal lytte efter. En rottweiler er en hunderace, der er meget lydig over for sine ejere. Det er også derfor, at hunderacen egner sig så godt til at være en tjenestehund, for her har man brug for at kunne stille krav og for at kunne stole på, at hunden gør som man fortæller den.

 

Det er dog vigtigt, at man er opmærksom på, at rottweileren er en hunderace, der kræver meget træning. Det er vigtigt, at man har en fast hånd, og at man kan være tålmodig over for sin hund. Hvis man ikke har erfaring med at træne hunde, så kan det godt være, at man skal vælge en anden race.

 

Lydighed - karakter: 5 ud af 5

 

 

#6: Stædighed

 

En rottweiler har meget selvtillid og er en meget selvsikker hunderace, hvilket godt kan gøre den stædig. Den kan godt have tendens til at tro, at det er den, der styrer hjemmet. Her er det vigtigt, at du tager styringen fra starten af og viser, hvem der dominerer.

 

Hvis du lykkedes med at træne din rottweiler på en god måde, så vil du dog få en hund, der er enorm lydig. Du skal bare huske at træne den konsekvent.

 

Stædighed - karakter: 5 ud af 5

 

#7: Aktivitetsniveau

 

En rottweiler er en relativt stor hund, og det betyder også, at den har brug for rigeligt med motion. Den har et meget højt aktivitetsniveau, og det er noget, du skal være indstillet på, hvis du anskaffer dig en rottweiler. En rottweiler har det bedst, hvis den har fri adgang til en have, hvor den kan komme ud og brænde noget energi af. Men det er også meget vigtigt, at du selv sørger for at gå og lege med hunden.

 

Aktivitetsniveau - karakter: 5 ud af 5

 

#8: Fælder hunden?

 

En rottweiler har det, man kalder dobbeltpels, hvilket betyder, at den både har underuld og dækuld. Den fælder sin pels to gange om året, og det sker typisk om foråret og efteråret. På andre tidspunkter af året kan hunden have tendens til at fælde moderat. Det anbefales, at man minimum børster sin rottweiler en gang om ugen, men det kan være en god idé at gøre det dagligt.

 

Fælder hunden - karakter: 4 ud af 5

 

#9: Allergivenlighed

 

Fordi rottweileren fælder meget to gange om året, så efterlader den også mange materialer i huset, der er allergifremkaldende. Det er ikke denne hunderace, man vil anbefale til en, der døjer med allergi.

 

Allergivenlighed - karakter: 2 ud af 5

 

#10: Vagtegenskaber

 

Rottweileren har naturligt gode vagtegenskaber, og er også tidligere blevet brugt som vagthund. Man kan godt forvente, at ens rottweiler kan have lidt af en attitude, når den møder nye mennesker, men når den lærer dem at kende, så er det en sød og rolig hund.

 

Vagtegenskaber - karakter: 5 ud af 5