Du er her: Forsiden Blog Beauceron – En stor og selvstændig arbejdshund
Beauceron

Beauceron – En stor og selvstændig arbejdshund

11-06-2021

 

FCI gruppe 1: Hyrde og kvæghunde

En Beauceron er en stor fransk hyrdehund. Den er aktiv i sin væremåde og besidder gode egenskaber som brugshund. Den egner sig godt som vagthund. Den er tålmodig i sin væremåde og overbærende i kontakten fra selv mindre børn.

Temperament – Den selvstændige og beskyttende hund

En Beauceron er kendt for at være yderst selvsikker og vagtsom. Den har tendens til at gø i forbindelse med advarsel for indtrængende. Den er beskyttende, men uden at vise tegn på aggression. Den har ry for kun at knytte sig tæt til en enkelt person i hjemmet, men dette afholder den ikke for at nyde selskab fra andre familiemedlemmer. Den er selvstændig og kan blive destruktiv hvis ikke den stimuleres tilstrækkeligt mentalt.

Udseende – Den glamourøse arbejdshund

En Beauceron er en velproportioneret muskuløs hund af udseende. Den besidder kraftige lemmer og brede poter. Hovedet og næsepartiet er langt og læberne er siddende stramme. Ørerne er højt ansatte og er halvt hængende. Halen er lang og bæres lavt. Den har et glamourøst og spinkelt udtryk, der er imødekommende.

Højde:

        Hanner: 65-70 cm

        Tæver: 61-68 cm

Vægt:

        40-45 kg

Farver:

        Sort med rødbrune aftegninger

        Sort eller gråmeleret harlekin (sjælden)

Pels – Den korte og kraftige pels, der kræver minimal vedligeholdelse

Pelsen hos en Beauceron er kort og kraftig. Den besidder en tæt underuld, der formår at beskytte hunden mod vind og vejr. Pelsen fælder forår og efterår.

Pelspleje:

En Beauceron kræver en meget lille eller ingen pelspleje. Den fælder moderat forår og efterår, hvoraf man kan lette denne ved at redde og kæmme underulden.

Aktivitetsniveau – En arbejdshund, der er aktiv og med en stor udholdenhed

En Beauceron har et stort aktivitetsniveau. Den er avlet til at være muskuløs og udholdende. Det er en hunderace, der har behov for både fysisk og mental aktivering. I takt med at alderen stiger, er denne hunderace kendt for at bibeholde et højt aktivitetsniveau.

Træning:

En Beauceron er en selvstændig, men arbejdspålidelig og intelligent brugshund. Den opnår en god kontakt med sin træner og formår at udføre de ønskede ordrer. Det er en hund, der er god til at aflæse instrukser og kan derfor med fordel anvendes til ambitiøs lydigheds- og præcisions-træning. Det er en hund, der egner sig til alle former for brugshundearbejde og er velegnet til aktiviteter, der kræver en stor udholdenhed.

En Beauceron er særligt velegnet til følgende træningsformer:

        Motiverende og konsekvent belønning

        Vekslende træning

        Konsekvent

Sundhed – En glad og sund hyrdehund

En Beauceron er en stor hunderace og dermed følger de sundhedsmæssige problematikker som alle større hunderacer er disponeret for. De store hunderacer er disponeret for albue- og hofteledsdysplasi, hvilket er noget, man bør være opmærksom på i udvælgelsen af sin Beauceron. Avlen af racen er opmærksom på den mentale sundhedsstatus, der har haft tendens til at være med et for selvstændigt og pågående temperament. Det er en hunderace, der ikke er kendt med racetypiske sundhedsmæssige arvelige problematikker. Det er en sund hyrdehund, der ses med en levealder op til 14-15 år, hvilket er i den høje ende af en hunderace af denne størrelse.

Konklusion – En aktiv og selvstændig familie- og brugshund

En Beauceron er velegnet til familiehund, så længe der er fokus på den rette mentale og fysiske stimulering. Det er en hund, der som oftest kun knytter sig tæt til en enkelt person i hjemmet. Den er generelt glad for børn og tålmodig i sin væremåde. Det er en intelligent hund, der egner sig til mere eller mindre alle træningsformer. Den har behov for positivt forstærket belønning samt en belønning der fastholder koncentrationen.

En Beauceron er velegnet her:

        En familie, der har tidligere erfaringer med hunde

        En familie med en aktiv hverdag

        En familie, der har ønske om en alsidig brugshund